de Nicoleta Tudorie şi Daniel Şuta
Fumărița, care se mai numește gușa porumbelului sau corcodan, este considerată o plantă-minune, pentru că tratează numeroase afecțiuni, grație conținu- tului ridicat de vitamina K și acizi organici. În scop terapeutic, se utilizează partea aeriană sau vârfurile înflorite, sub formă de infuzii, pulbere, extract sau tincturi.
Read more: Fumăriţa încetineşte procesul de îmbătrânirede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Gustare delicioasă, încărcată de nutrienți, miezul de nucă vădește cu fiecare nouă cercetare științifică proprietăți remarcabile pentru metabolism și starea generală de sănătate. Campion al beneficiilor pentru organism, acest aliment complex este, în același timp, și un vindecător de top.
Read more: Campion al beneficiilor pentru organism Miezul de nucĂ echilibrează flora intestinalăde Adrian Barna şi Adrian Pătrăuceanu
Talpa mâței, căreia i se mai spune sunătoarea de munte, floarea patului sau parpian, are efecte benefice în afecţiuni pulmonare și respiratorii, precum și în cele ale ficatului și bilei. În scop terapeutic se utilizează rizomii și vârfurile tinere, abia înflorite, care conțin taninuri, substanţe amare, săruri minerale și ulei volatil. Cel mai des se folosesc sub formă de ceai, infuzie sau ulei esențial.
Read more: Talpa mâței tratează afecţiunile bronho-pulmonarede Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Cu frunzele sale uscate natural la soare, Rooibos furnizează un ceai delicios și, în același timp, plin de proprietăți pentru un metabolism sănătos și pentru o stare de bine durabilă.
Read more: Ceaiul Rooibos previne deteriorarea celularăde Daniel Şuta şi Adrian Barna
Graviola este un pom fructifer ce crește în America Centrală și de Sud, dar proprietățile curative au fost recunoscute în toată lumea. Fructele, frunzele, semințele și scoarța copacului sunt folosite, de zeci de ani, în mod tradițional pentru a trata diferite afecțiuni, grație complexului de vitamine, B1, B2 și C, calciu, potasiu, zinc, fosfor și magneziu, dar și de minerale. De aceea, graviola a devenit populară ca remediu natural extrem de eficient.
Read more: Graviola are efect calmant şi sedativde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Puțini vindecători naturali sunt mai faimoși și mai apreciați decât aloe vera. De la cosmetice la băuturi energizante, de la geluri la diferite suplimente, planta este supranumită „elixirul tinereţii”, iar cercetările i-au confirmat aria extinsă de beneficii pentru organism.
Read more: Un mare vindecător natural, la îndemâna tuturor Aloe vera combate acumularea de placă bacteriană...de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Una dintre cele mai populare legume ale lumii este și un redutabil vindecător, precum și un aliat al greutății optime, cea care, la rândul său, prelungește viața. Plină de nutrienți, hidratantă, gustoasă, țelina este studiată intens ca terapeut al naturii și vădește constant proprietăți remarcabile.
Read more: Ţelina scade hipertensiunea sistolicăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Plantă medicinală faimoasă, frumos mirositoare, obligeana și-a vădit proprietățile terapeutice din cele mai vechi timpuri, iar știința modernă a confirmat o mare parte dintre beneficiile remarcabile pe care acest vindecător al naturii le aduce organismului uman.
Read more: Obligeana are acţiune profilactică împotriva depresiei şi anxietăţiide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Varietate unică de busuioc, vedetă a medicinei ayurvedice, busuiocul sfânt este denumit și „elixirul vieții”. Nu întâmplător: valoarea terapeutică a acestei plante o plasează în categoria foarte valoroasă a adaptogenilor.
Read more: Busuiocul sfânt creşte nivelul anticorpilor din organismde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
„Rudă” cu morcovul, anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute și folosite din lume, gustul său deosebit fiind egalat doar de proprietățile sale vindecătoare.
Read more: Anasonul stimulează secreţia laptelui maternde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Legumă cu frunze verzi care se distinge prin gustul înțepător, ce scoate din anonimat orice salată de crudități, rucola este nu doar foarte savuroasă, ci și în topul celor mai sănătoase alimente, campioană a vitaminelor și antioxidanților.
Read more: Campioană la conţinutul de nutrienţi Rucola previne defectele de tub neural la nou-născuţi