de Călin Popa şi Alexandru Filcu
Una dintre cele mai benefice legume pentru starea de sănătate, rubarba merită mai multă atenție din partea consumatorilor, întrucât este plină de substanțe nutritive și de minerale prețioase.
Read more: Rubarba previne leziunile neuronalede Ştefania Băcanu şi Adrian Pătrăuceanu
În trecut, napul, legumă soră a cartofului, nu lipsea din grădinile bunicilor şi chiar a străbunicilor noştri. În mediul rural era folosit mai mult pentru hrana animalelor, fără să se cunoască proprietăţile benefice pe care le are asupra sănătăţii întregului organism. Conține fier, calciu, sodiu, siliciu, fosfor, magneziu, numeroase proteine şi un complex de vitamine, care ajută la eliminarea metalelor grele, a cristalelor de colesterol şi a compuşilor toxici din organism. În plus, susţine un tranzit intestinal corect.
Read more: Napul este recomandat persoanelor care suferă de anemiede Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Fruct exotic plin de antioxidanți, papaya este un aliat al sănătății organismului și, în același timp, un vindecător și un protector. În plus, are un gust delicios.
Read more: Papaya elimină toxinele din colonde Sorin Dumitrescu şi Gabriela Comşa
Dincolo de aspectul de floare decorativă ale trandafirului se ascund virtuți terapeutice remarcabile. În scop medicinal se folosește trandafirul de grădină sau trandafirul de Damasc. Majoritatea dintre noi am privit trandafirul doar ca pe o floare superbă, care are însă incovenientul ghimpilor, însă ca orice plantă şi trandafirul se dovedeşte a fi o excelentă sursă pentru sănătate.
Read more: Petalele de trandafiri luptă cu psoriazisulde Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
În timpul verii crește numărul persoanelor care se plâng că au picioarele umflate. Puteți scăpa de această problemă neplăcută, apelând la ajutorul celor mai bune leacuri oferite de natură.
Read more: Baia cu rădăcină de brustur, remediu excelent în cazul picioarelor umflatede Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Nu aduce doar noroc, ci și multă sănătate. Folosit în trecut de vechii druizi ca talisman aducător de energii pozitive, trifoiul roșu este excepțional în tratarea a numeroase afecțiuni.
Read more: Tinctura de trifoi roşu, adjuvant excelent în aterosclerozăde Călin Popa şi Gabriela Comşa
Fructe aparent banale, care cresc în copacii de pe margini de drum, dudele sunt o sursă bogată de proteine vegetale - o raritate în lumea plantelor. Conținutul remar- cabil al acestor fructe face din consumul lor un obicei benefic pentru numeroase funcții ale organismului.
Read more: Dudele generează energiede Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Plantă adaptogenă binecunoscută de medicina alternativă din toată lumea, tulsi este creditată cu o mulțime de proprietăți și beneficii pentru sănătatea omului.
Read more: Tulsi calmează durerile de urechide Sorin Dumitrescu şi Adrian Pătrăuceanu
Fulgii de drojdie uscată inactivă sunt o sursă vegană sănătoasă de proteine, fibre şi vitaminele din complexul B. Aroma acestora, asemănătoare brânzei, le fac produsul ideal pentru a fi adăugat în diverse tipuri de mâncare, precum aste, piure de cartofi sau conopidă, floricele, salate şi multe altele.
Read more: Beneficiile fulgilor de drojdie uscată inactivăde Călin Popa şi Alexandru Filcu
Porumbul are nenumărate beneficii pentru sănătate, unele unice, care-l recomandă printre alimentele-vedetă ale toamnei și nu numai.
Read more: Porumbul protejează mucoasele tractului respiratorde Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa
Unul dintre preparatele folosite în urmă cu mii de ani de egipteni, face minuni și în secolul al XXI-lea. Este vorba despre uleiul de jojoba, o bogăție de acizi grași, de săruri minerale, dar și de vitamina E, care reușește să stimuleze regenerarea celulelor și să prevină apariția ridurilor.
Read more: Uleiul de jojoba elimină mătreaţa