de Ştefania Băcanu şi Adrian Barna
Osul iepurelui este o plantă ce se utilizează încă de pe vremea străbunicilor noştri în tratarea problemelor diuretice şi renale, iar în ultimii ani, s-a folosit în cazurile bronşitelor agresive, tuselor şi virozelor. În scop terapeutic se utilizează rădăcinile şi florile bogate în minerale, vitamine şi substanţe active.
Read more: Osul iepurelui vă scapă de pietrele la rinichide Călin Popa şi Daniel Şuta
Cultivați în toată lumea pentru calitățile lor nutriționale de excepție, cartofii dulci aduc organismului vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, fiind nu doar delicioși și sănătoși, ci și adevărate legume-tratament.
Read more: Cartofii dulci diminuează riscul de demenţăde Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Cu o activitate susținută de aproape 30 de ani în California, fitoterapeutul Karen Effenberger (medalion) a studiat alături de personalități în domeniu, are un master în Științe Sociale și promovează cu succes terapiile naturiste în ansamblul lor, de la plantele medicinale la câmpul energetic.
Read more: Fitoterapeut Karen Effenberger, California: „Plantele medicinale pot fi utilizate pentru refacerea...de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Condiment binecunoscut și utilizat pe scară largă în Egipt și Orientul Mijlociu, molokhia are un gust amărui, o tradiție seculară de utilizare și nenumărate beneficii pentru sănătatea umană.
Read more: Molokhia susţine „reparaţia“ ligamentelorde Călin Popa şi Adrian Barna
Plantă aromatică și medicinală din familia mentei, poleo are o îndelungată tradiție terapeutică în Europa, calitățile sale certificate științific asigurându-i o popularitate tot mai mare în toată lumea.
Read more: Poleo elimină acidul uric din organismde Călin Popa şi Daniel Şuta
Minunate condimente mediteraneene, caperele au deopotrivă o aromă unică, celebră în toată lumea, precum și o pleiadă de beneficii pentru sănătate.
Read more: Caperele combat boala ficatului grasde Simona Soare Ghișea şi Silviu Ghering
Cunoscută şi sub denumirea de gălbenuţă, drobiţa (Genista tinctoria) este o plantă medicinală ce aparține familiei leguminoaselor. Aceasta creşte în ţara noastră în zone nisipoase, calcaroase, pe dealuri și pajişti însorite, dar și în păduri mixte. Planta era foarte apreciată în Antichitate pentru efectele sale terapeutice. Ea are proprietăți diuretice și antiinflamatoare, fiind benefică în gută, o formă dureroasă de artrită caracterizată de dureri articulare foarte puternice și provocată de prezența unei cantități prea mari de acid uric în sânge și în țesuturi.
Read more: Leacul pentru frisoane: Drobiţade Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Unul dintre darurile de nepreţuit ale naturii, polenul, este esenţa vindecătoare a sute de flori, adunată de albine. Această combinație remarcabilă furnizează organismului uman numeroase elemente nutritive și terapeutice, de care omul modern are atâta nevoie.
Read more: Esenţă vindecătoare unică şi aliment complet Polenul tratează menopauza timpuriede Simona Soare Ghișea şi Daniel Şuta
Considerat în medicina populară un remediu valoros pentru bube și tăieturi, bubericul este întâlnit mai ales în pădurile de foioase, pe pajiști, atât la câmpie, cât și în regiunile montane. Acesta are puternice proprietăți astringente, antifebrile, antihelmintice și cicatrizante. Planta este cunoscută sub denumirea populară de brânca porcului și poate fi utilizată extern sub formă de alifie, fiind recomandată în tratarea hemoroizilor.
Read more: Bubericul neutralizează cu succes hemoroiziide Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Pedicuţa este considerată o comoară pentru sănătate. Plantă renumită pentru capacitatea de a trata afecțiuni grave, pentru care aparent nu mai există leac, aceasta este cunoscută și apreciată din cele mai vechi timpuri.
Read more: Leac pentru tabagism: Pedicuţade Călin Popa şi Adrian Barna
Cultivat de trei milenii, considerat „leguma regilor” pentru că Ludovic al XIV-lea însuşi a dispus construirea de solarii speciale pentru a-l cultiva, sparanghelul este un aliment extraordinar de popular, nu doar pentru gustul deosebit și versatilitatea gastronomică, ci și pentru că este opțiunea perfectă pentru orice dietă - nu conține nici grăsimi, nici colesterol. În plus, aduce un aport de nutrienți care îl situează la loc de cinste în meniul oricui dorește un stil sănătos de viață.
Read more: „Leguma Regilor“ reduce riscul defectelor de tub neural la fetus