de Daniela Anton
O simplă zi petrecută la ștrand, la piscină sau chiar în drumul spre casă ori spre serviciu poate fi o adevărată cursă cu obstacole. Dacă nu sunteți cu ochii în patru, vă puteți alege cu o căzătură, contuzie sau cu o vânătaie. Iată câteva remedii pentru lovituri uşoare.
Read more: Vânătăile dispar cu tinctură de arnicăde Dana Purgaru
Guta este o afecțiune dureroasă de natură reumatică, deseori ereditară. Este, de asemenea, cauzată de răceli, de consumarea alcoolului și a unei hrane necorespunzătoare. Din fericire, o tinctură și respectarea unui regim alimentar ameliorează simptomele.
Read more: Mărul-lupului alină gutade Gabriela Niculescu
Folosită timp de mulţi ani numai ca o sursă de fibră de ţesut, cânepa şi-a făcut remarcate proprietăţile medicinale datorită uleiului obţinut din seminţe, bogat în acizi graşi Omega 3.
Read more: Seminţele de cânepă reduc durerile articularede Iulian D. Moleianu
Kalamegha, un arbust originar din India şi Sri Lanka, se foloseşte de sute de ani în ţările din sudul Asiei şi în China, îndeosebi pentru tratarea infecţiilor, dar şi a cancerului. Planta este cultivată pentru rădăcina şi frunzele cu efecte antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare, în ultimii ani fiind exportată în Europa, unde consumul de Kalamegha (sau Maha-Tita „regele amărăciunii”, cum i se spune în India) a devenit o adevărată modă.
Read more: Kalamegha combate cancerul la ficatde Raluca Grințescu
Fasolea este unul dintre alimentele cel mai sănătoase şi mai versatile, alături de linte şi de alte leguminoase pline de vitamine, minerale şi fibre solubile. Fasolea este un aliment consistent şi, datorită aportului de proteine, este un înlocuitor bun pentru carnea roşie, recomandat veganilor. Există mai multe tipuri de fasole şi, dacă le consumați în mod regulat, riscul de a dezvolta boli de inimă şi diabet va scădea.
Read more: 5 tipuri de fasole care pot înlocui carnea roşiede Daniela Anton
Aguaje este un superaliment consumat în jungla amazoniană, care prinde din ce în ce mai multă popularitate peste tot în lume. Iată câteva dintre beneficiile acestui fruct pentru organism.
Read more: Aguaje menţine sănătatea unghiilorde Carmen Ciripoiu
Considerat cel mai puternic tonic amar, pelinul este un excelent stimulent gastric, antimicrobian, dezinfectant și vermifug, fiind remediul de care avem nevoie când suferim de o serie de afecțiuni.
Read more: Leac pentru balonare: Pelinulde Dana Purgaru
Cine nu adoră pepenii? Fie că e vorba despre cei verzi, cu miezul roșu și zemos, sau despre cei galbeni, dulci și parfumați, aceștia reprezintă o excelentă sursă de sănătate și o adevărată încântare pentru papilele gustative. Mai ales în zilele toride în care avem nevoie să ne hidratăm.
Read more: Pepenii „spală“ corpul de toxinede Cătălina Tăgârţă
Dumneavoastră sau cineva drag ați/a fost diagnosticat cu noduli/dureri la sâni, mastoză sau uter fibrochistic, sindrom premenstrual, stare de depresie cauzată de premenopauză? Dacă v-ați săturat de efectele adverse ale medicamentelor clasice e bine să știți că puteți opta pentru produse naturiste, precum primula canadiană de seară (canadian evening primrose), cunoscută în România drept luminiţa nopţii sau luminiţa de seară. Planta este originară din Canada, iar uleiul extras din ea conţine o proporţie mare de acizi graşi nesaturaţi, esenţiali organismului, pe care mulți oameni nu îi pot obţine doar din regimul alimentar de zi cu zi.
Read more: Luminiţa nopţii vă scapă de crampele menstrualede Daniela Anton
Seamănă la aspect cu o roșie, are gust între ananas și piersică și este potrivit și în cocteiluri, și în salate, și în rețete de deserturi. Este vorba despre fructul kaki, piersica japoneză sau persimona. De asemenea, kaki aduce și numeroase beneficii asupra sănătății, prin conținutul nutrițional extrem de bogat. Iată pentru ce afecțiuni este recomandat.
Read more: Fructul kaki ajută inimade Carmen Ciripoiu
Juliturile, degerăturile sau bolile pielii trebuie să fi fost numeroase la strămoșii noștri, dar cum a descoperit omul preistoric pansamentele și unguentele rămâne și acum o enigmă. Chiar și așa, cu 6.000-7.000 de ani în urmă, pe lângă apa rece sau zăpada, oamenii se foloseau de anumite ierburi pentru a-și grăbi vindecarea.
Read more: „Laboratoarele“ fitoterapeutice ale strămoşilor