de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Banalii morcovi sunt adevărate alimente-minune, conținutul de carotinoizi făcând din aceste legume aliați incomparabili ai sănătății, ai greutății optime și ai luptei organismului împotriva agresiunilor interne și externe. Cercetătorii descoperă în permanență noi proprietăți ale acestor comori de nutrienți.
Read more: Morcovii menţin arterele curatede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Arbore asiatic prețios pentru medicina tradițională, neem pune la dispoziția sănătății oamenilor preparate și compuși care tratează o gamă largă de afecțiuni.
Read more: Neem tratează ulcerul cronic de pielede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Aflat în topul cerealelor cultivate pe Terra, sorgul câștigă teren în dietele din toată lumea întrucât este foarte gustos și nu conține gluten. De asemenea, robustul sorg este un adevărat aliment-medicament, confirmat ca atare de numeroase cercetări științifice.
Read more: Sorgul, aliat împotriva sindromului metabolicde Georgiana Mihalcea
Angelica este o plantă bienală care a fost folosită de mult timp în medicina tradițională chineză pentru a trata multe probleme de sănătate. Ea conține diverse ingrediente bioactive care pot avea proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. Este folosită în mod obișnuit ca supliment alimentar sau ca ingredient de gătit.
Read more: Angelica gestionează problemele hormonale femininede Camelia Onciu
Avem nevoie de citrulină pentru tensiunea arterială, sănătatea metabolică și multe altele. Fără acest aminoacid, n-am fi protejați de boli cardiovasculare. Citrulina se găsește în mod natural în fructe și legume, pepenele verde fiind o sursă de top, cu aproximativ 200 de miligrame de citrulină per cană cu fruct. De fapt, cuvântul citrulină provine de la Citrullus lanatus, denumirea științifică pentru pepene verde. Așadar, în acest sezon, mâncați pepene!
Read more: Citrulina, cardioprotectorul din pepenele verdede Camelia Onciu
Infecția cu Helicobacter pylori este o boală care afectează aproximativ 50% din populația lumii. Este cea mai frecventă infecție bacteriană cronică. Rata de infectare variază în funcție de vârstă, țara de reședință și condițiile de viață. Cel mai adesea, infecția se contractează în copilărie și trece neobservată. Dacă nu este tratată, durează toată viața. Iată ce alimente aduc beneficii în prevenirea și tratarea acestei infecții care se dezvoltă în stomac.
Read more: Alimente recomandate în infecţia cu Helicobacter pyloride Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie
Rădăcina a două specii de astragalus este utilizată pentru suplimente creditate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Planta vine din negura vremurilor ca un aliat al sănătății umane și prezintă un tablou impresionant de beneficii pentru organism.
Read more: Astragalus tratează proteinuriade Georgiana Mihalcea
Batăile „în plus” ale inimii sunt normale și prezente în viața fiecăruia dintre noi, de multe ori le avem fără a ne da seama de prezența lor. Când acestea se repetă și sunt destul de intense, trebuie mers la medic, deoarece pot fi simptom pentru afecțiuni cardiace, ale tiroidei ori ale deficienței de calciu. Dincolo de cauzele organice, palpitațiile apar cu precădere la persoanele care consumă cafea, alcool, produse ce conțin cofeină, OTC-uri, au un stil de viață lipsit de odihnă și plin de stres emoțional. Vă prezentăm câteva soluții simple, vechi de când lumea și pământul, care vă pot ajuta în aceste momente.
Read more: Remedii naturale pentru palpitaţiile de inimăde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Specie cu multiple beneficii pentru sănătate, castanul oferă terapiilor naturiste și o varietate mai specială, castanul alb, care se adresează unor afecțiuni nervoase des întâlnite și care este cunoscut ca aliat al bunei stări mintale.
Read more: Castanul alb susţine capacitatea de concentrarede Georgiana Mihalcea
Aportul nutrițional al ardeiului gras variază în funcție de culoarea sa, soiurile roșii conținând mai mult potasiu, vitamina C și folat comparativ cu cele galbene, portocalii sau verzi. Cu toate acestea, ardeii verzi imaturi sunt semnificativ mai bogați în compușii numiți polifenoli, care susțin imunitatea. Ca și în cazul altor legume, valoarea sa nutritivă va fi afectată de metodele de preparare și de gătit. Ardeii prăjiți în prealabil, își pierd până la 25% din conținutul de vitamina C.
Read more: Ardeiul gras previne apariţia bolii Alzheimerde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Una dintre cele mai bune surse de proteine din alimentație, tempeh, soia fermentată, este un prieten al persoanelor care țin regim vegetarian sau dietă vegană, dar nu numai - oricine poate beneficia de calitățile terapeutice de excepție ale acestui vindecător natural.
Read more: Tempeh inversează deteriorarea celulelor hepatice