de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Una dintre cele mai interesante plante aromatice din perspectiva gustului deosebit este papalo, folosită de secole în bucătăria tradițională din America Centrală și de Sud. În același timp, studiile derulate pe aceste frunze delicioase au scos la iveală proprietăți care au generat intrarea papalo printre alimentele care asigură un stil sănătos de viață.
Read more: Papalo elimină radicalii liberi din organismde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Verde și subtil parfumat, arpagicul este o vedetă nelipsită a gastronomiei mondiale. Foarte gustoasă, această legumă este, în același timp, și foarte sănătoasă, un adevărat aliat al greutății optime și al funcționării normale a proceselor din organism.
Read more: Arpagicul reduce stresul oxidativ la nivelul ochilorde Camelia Onciu
Dacă sunteți în căutarea unui truc ușor pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală, beți apă cu lămâie la prima oră a dimineții. Este o rutină destul de simplă, dar cu efecte extraordinare. Gustul răcoritor vă trezește mai bine ca o cafea și ajută la începerea digestiei și finalizarea proceselor naturale de detoxifiere ale corpului.
Read more: Apa cu lămâie, motorul care pune în mişcare întregul organismde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Medicina tradițională alocă un spațiu generos proprietăților uneia dintre cele mai faimoase tăduitoare ale naturii: traista-ciobanului. Creditat cu numeroase virtuți terapeutice, acest remediu naturist a contribuit la vindecarea unei serii de afecțiuni timp de secole și își păstrează viabilitatea.
Read more: Traista-ciobanului, adjuvant în tratamentul abceselor uretrelorde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Antimicrobian, antioxidant, remediu binecunoscut în medicina naturistă de secole, oțetul de mere continuă să fie studiat de oamenii de știință, care demonstrează constant proprietățile terapeutice ale acestui produs natural.
Read more: Oţetul de mere îmbunătăţeşte gestionarea dislipidemieide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Crud sau fiert, cu un gust pregnant, măcrișul franțuzesc este mai mult decât o vedetă gastronomică - este un adevărat terapeut al naturii, eficient împotriva unora dintre cele mai răspândite afecțiuni.
Read more: Măcrişul franţuzesc previne mutaţiile celularede Roxana Istudor şi Adrian Barna
O intervenție chirurgicală pe de o parte poate salva o viață, iar pe de altă parte implică un stres fizic și psihologic considerabil. Cercetătorii au descoperit că ameliorarea eficientă a durerii după operație nu numai că le permite pacienților să se simtă mai confortabil, ci îi ajută și să se recupereze mai repede și reduce riscul de complicații. În această ecuație intră cu efecte notabile uleiul esențial de mentă.
Read more: Uleiul esenţial de mentă atenuează durerile postbypass cardiacde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Cereală care cucerește pas cu pas meniurile din întreaga lume, secara a demonstrat proprietăți care o plasează printre alimentele specifice unui stil de viață sănătos, întrucât aduce organismului un tablou extins de nutrienți.
Read more: Secara combate hipervâscozitatea sangvinăde Gheorghe Zmaranda
Este considerată fie plantă miraculoasă, fie periculoasă. Acestea sunt cele două paradigme prin care cânepa, Cannabis sativa, este prezentată lumii. Știința și lumea medicală sunt dispuse, însă, să prezinte o altă variantă a acestei plante controversate. Se vorbește deja de ceva vreme despre faptul că uleiul de canabis are proprietăți extraordinare și că poate fi folosit ca resursă complementară în diferite tratamente. Despre beneficiile utilizării extractului de canabis ne-a vorbit Costin Militaru (foto), medic generalist, specializat în terapii de creștere a imunității și în folosirea extractelor de canabis, absolvent al Institutului de Cannabis Medicinal in America și director medical al clinicii Eden.
Read more: Costin Militaru: „Extractul de canabis îmbogăţit cu CBD este util în orice patologie care implică...de Georgiana Mihalcea
Inflamația este un proces complex ce implică o varietate de celule și proteine de semnalizare care protejează organismul de infecții și substanțe străine, cum ar fi bacteriile și virusuri. Atât în inflamația acută, cât și în cea cronică, substanțele chimice inflamatorii pot stimula terminațiile nervoase, determinând zonele afectate să se simtă mai sensibile. Prin reducerea inflamației, corpul dumneavoastră este mult mai capabil să se vindece de boală. Una dintre modalitățile noninvazive la care puteți apela este să urmați o dietă cu alimente vindecătoare.
Read more: Reţetă ideală de suc antiinflamatorde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Despre gustul amar al pelinului se vorbește de secole. La fel și despre proprietățile medicinale ale acestei plante excepționale, care vine din negura vremurilor să susțină sănătatea oamenilor.
Read more: Pelinul, eficient în amigdalita purulentă