de Raluca Grințescu
„Laptele de aur”, aşa cum este denumită această băutură miraculoasă, este alegerea perfectă pentru sănătatea dumneavoastră. Este recomandat să fie consumat seara, întrucât beneficiile sunt extraordinare. Principalul ingredient din această băutură este turmericul (șofranul indian), care conţine ingredientul activ curcumină - un polifenol cu peste 150 de acţiuni terapeutice, fiind în acelaşi timp un antioxidant, un antiinflamator şi un ingredient activ în lupta împotriva cancerului.
Read more: „Laptele de aur“, băutura care vă poate schimba viaţade Dana Purgaru
Bamele sunt o specie de legume care, la noi, au o reputaţie destul de negativă, din cauză că, atunci când sunt gătite prea mult, seminţele lasă o substanţă vâscoasă.
Read more: Bamele reglează glicemiade Iulian D. Moleianu
Buruiana de trânji este una dintre plantele mai puţin cunoscute nouă. Cu toate acestea, efectele medicinei naturiste bazate pe esenţele sale au efecte nebănuite în tratarea afecţiunilor la nivelul pielii, a reumatismului, dar se spune că ne poate salva şi de anumite tipuri de cancer. În magazinele de specialitate o puteți găsi mai greu, tocmai de aceea vă spunem și cum să o recunoașteți în mediul său natural, dar și când să o recoltați.
Read more: Buruiana de trânji vă scapă de hemoroizide Dana Purgaru
Dacă suferiți de constipație, însă vă e teamă să luați un tratament care poate provoca diaree, se poate apela la una dintre rețetele pe care vi le prezentăm, pe bază de pațachină.
Read more: Paţachina, laxativ tonic naturalde Dana Purgaru
Rodiile conţin un ingredient-minune, denumit punicalagin, ce previne inflamaţiile ce distrug celulele cerebrale, conform unui studiu recent efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Huddersfield din Marea Britanie şi de la Universitatea Freiburg din Germania. Aceştia speră că descoperirea îi va ajuta pe pacienţii diagnosticaţi cu artrită reumatoidă şi cu maladia Parkinson, prin reducerea durerilor declanșate de inflamații.
Read more: Rodiile împiedică dezvoltarea Alzheimeruluide Gabriela Niculescu
Uleiul rafinat de orez este un ulei antioxidant prin excepţie, regenerant, care penetrează foarte bine pielea. Poate fi utilizat pentru ten, pentru corp, ca anticearcăn, împotriva petelor de bătrânețe şi în timpul sarcinii. Uleiul de orez rafinat este un ulei cu o compoziţie interesantă, ce îmbină fitosterolii şi carotenoidele cu orizanolul şi acidul ferulic. Este, prin urmare, un complex antiage care aduce beneficii, în special pielii mature, îmbătrânite sau devitalizate.
Read more: Uleiul de orez, un antioxidant remarcabilde Cristina Cristache
Cunoscute şi sub denumirile de bănuţei, năsturaşi sau părăluţe, margaretele pitice cresc spontan pe orice pajişte, de la câmpie până la munte. Cu ceaiul din aceste flori se tratau odinioară răni, abcese, furuncule şi chiar şi intoxicaţii şi afecţiuni pulmonare grave. Florile sunt cel mai frecvent utilizate în scop medicinal, însă nu doar pentru a prepara ceaiuri, decocturi şi alifii, ci şi pentru a fi consumate ca atare. Margaretele pitice fac parte din categoria florilor comestibile, iar primăvara au cele mai puternice proprietăţi detoxifiante şi diuretice dacă sunt consumate crude, în salate de verdeţuri sau de fructe.
Read more: Margaretele pitice tratează bronşitelede Cătălina Tăgârță
Ovăzul este o cereală anuală, care, cel puțin la noi în țară, este mai comună în cultura de nutreț decât în cea culinară. Însă, fitoterapeuții atrag atenția oamenilor să introducă mai des acest produs în alimentația lor, întrucât e bogat în glucide complexe, fibre și minerale, care pot fi de mare folos organismului uman.
Read more: Fulgii de ovaz previn constipaţiade Raluca Grințescu
Visele pot fi strâns legate de dispoziţia de dinaintea adormirii, care determină astfel apariţia unui conţinut plăcut sau neplăcut al visului. Visele însă pot fi stimulate, degajând atmosfera cu diferite parfumuri, uleiuri volatile, prin ingerare de plante, anumite sunete liniştitoare, melodioase, chiar muzică clasică.
Read more: Controlaţi-vă visele prin plante, arome, culori şi poziţia capului!de Dana Purgaru
De multe ori, bananele sunt considerate doar un desert sănătos sau o gustare, în lipsă de altceva. Însă, aceste fructe, consumate de milenii, sunt atât de lăudate de oamenii de știință, încât merită să li se acorde mult mai multă importanță în alimentația zilnică, mai ales că sunt ușor de găsit.
Read more: Bananele diminuează riscul de infarct cu 40%de Dana Purgaru
Doriți să vă reglați metabolismul și să vă îmbunătățiți tonusul muscular? Iată câteva rețete care vă vor fi de folos.
Read more: 8 reţete pentru îmbunătăţirea tonusului muscular