de Călin Popa şi Florica Pintea
Foarte sățios și o sursă recunoscută de energie, năutul este un aliment bogat în fibre, cu efecte benefice organismului.
Read more: Năutul reduce riscul defectelor fetale, precum spina bifidade Valentin Țigău şi Eduard Popa
E vară, aveţi „sângele dulce” și vă mușcă țânțarii? Sfatul medicului este să nu vă scărpinaţi niciodată pe locul ciupiturii, pentru că dispariția mâncărimii nu este de durată, în schimb pot să apară răni mult mai greu de vindecat. Uleiurile esențiale, folosite pe piele, vă ajută să țineţi sub control pruritul și, în același timp, dezinfectează și accelerează vindecarea. De asemenea, fie că le folosiţi pe piele sau le difuzaţi în aer, ele țin departe țânțarii.
Read more: Trataţi muşcăturile de ţânţari cu uleiuri esenţialede Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Fruct-vedetă al fiecărei veri, caisa nu poate lipsi de pe lista de alimente a celor care vor să trăiască sănătos și, în același timp, să se ferească, prin alimentație corectă, de boli.
Read more: Caisele asigură echilibrul electroliţilor din organismde Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Suferiți de dureri, dar v-ați săturat să apelați la medicamente cu diverse efecte adverse? Natura vă este de mare ajutor cu cele mai bune analgezice, care vă vor reda bucuria de a trăi sănătoși.
Read more: Cele mai folosite analgezice naturalede Adelina Marin şi Alexandru Brădescu
Folosite încă din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice, afinele de pe tarabele din pieţe sunt de pădure și de cultură. Deosebirea dintre ele: afinele de pădure sunt mai mici, mai închise la culoare, puțin mai acrișoare și mai aromate, iar cele de cultură sunt mai mari, cu o culoare mai deschisă, spre violet, și cu o aromă mai puțin intensă.
Read more: Afinele, efecte benefice asupra hipertensiuniide Călin Popa şi Adrian Barna
Puține efecte constatate de știință asupra organismului uman se compară cu cele generate de ardeiul iute. Cele mai recente cercetări asupra acestui aliment-minune l-au relevat ca pe un potențial furnizor de soluție salvatoare pentru bolnavii de cancer pulmonar.
Read more: Ardeiul iute stopează răspândirea cancerului pulmonarde Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Cunoscută în medicina populară drept planta care vindecă toate bolile de piele, trei-frați-pătați rămâne în topul celor mai bune leacuri pentru detoxificarea organismului. Dar virtuțile sale nu se opresc aici...
Read more: Trei-fraţi-pătaţi, adjuvant de excepţie în sclerodermiede Călin Popa şi Florica Pintea
Gustare sănătoasă, sursă excelentă de proteine și grăsimi de calitate, alunele relevă noi proprietăți cu fiecare ciclu de cercetare asupra substanțelor de excepție pe care le conțin.
Read more: Alunele întreţin capacitatea cognitivăde Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Cunoscut și sub denumirea de gherghinar, păducelul este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea a peste 50 de afecțiuni, la loc de cinste situându-se cele nervoase și cardiace. Iată care sunt virtuțile vindecătoare ale acestei minunate plante.
Read more: Ceaiul de păducel vindecă varicelede Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Plantă medicinală originară din Noua Zeelandă, kavakava vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate și este folosită de secole pentru virtuțile sale terapeutice.
Read more: Kavakava „trage“ infecţia în timp-recordde Adelina Marin şi Adrian Barna
Pieţele abundă de pepene verde - fructul preferat în plină vară, mai ales când canicula este atât de greu de suportat. Pepenele verde este foarte mult apreciat în alimentaţie, datorită gustului echilibrat, dulce, fin, suculent şi răcoritor.
Read more: Pepenele verde dizolvă calculii de la rinichi