Main menu

header

Întăriţi-vă corpul cu ajutorul cătinei

de Elena Nedelcu

Fructele de cătină albă sunt o adevărată bombă cu vitamina C, fiind indicate în special deoarece creează o pavăză în calea răcelilor şi a gripei. De asemenea, întăresc organismul, conferă multă energie şi dau rezultate rapide în recuperarea după efort fizic şi intelectual.

Read more: Întăriţi-vă corpul cu ajutorul cătinei

Inamicii din natură ai cancerului

de Elena Şerban

Cancerul, maladia care a făcut milioane de victime în toată lumea, dar mai ales în ţările dezvoltate, ar putea să fie combătut mai uşor cu ajutorul unor alimente precum afinele, papaya, ceaiul verde, usturoiul, broccoli, roşiile, soia sau spanacul.

Read more: Inamicii din natură ai cancerului

Mărul cu lapte, eficient în caz de diaree

de Elena Nedelcu

O suferinţă frecvent întâlnită în perioada de vară este diareea. Aceasta este o afecţiune inflamatorie a intestinulelor subţire şi gros, însoţită, câteodată, şi de simptome precum febră, vărsături, colici abdominale, stare de deshidratare şi scădere în greutate.

Read more: Mărul cu lapte, eficient în caz de diaree

Vitaminizaţi-vă cu sucuri naturale

de Anda Postolache

Căldurile excesive din ultima perioadă şi transpiraţia abundentă moleşesc organismul şi aproape că taie pofta de mâncare. Pentru a preîntâmpina o devitaminizare şi o dezechilibrare a organismului vă puteţi bucura din plin de efectul revigorant şi deosebit de sănătos al sucurilor naturale, proaspete. Nu aveţi nevoie decât de puţin timp în fiecare zi, de fructe, legume şi un storcător.

Read more: Vitaminizaţi-vă cu sucuri naturale

Teiul susţine vezica biliară „leneşă“

de Anda Postolache

Florile de tei sunt folosite la prepararea majorităţii tipurilor de ceai, fiind recunoscute mai mult pentru efectul lor relaxant. Totuşi, această plantă are numeroase alte efecte terapeutice recunoscute, îmbunătăţind digestia, respiraţia, calitatea somnului sau calmând crizele de dischinezie biliară.
Teiul este bun pentru problemele digestive şi respiratorii, fiind apreciat încă din vechime pentru tratarea indigestiilor şi a răcelilor.

Read more: Teiul susţine vezica biliară „leneşă“

Conopida previne atacul cerebral

de Eugenia Golub

Conopida provine din Cipru şi este folosită la gătit de circa 2500 de ani. Pe lângă gustul bun, aceasta conţine şi nutrienţi esenţiali precum potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele B1, B2, B6 şi C. În plus, nu are colesterol şi nu conţine amidon. Este un aliment anticancerigen şi un bun detoxificant al organismului.

Read more: Conopida previne atacul cerebral

3 ponturi pe săptămână (283)

- Ceaiul de petale de floarea-soarelui reduce febra. Turnaţi o cană cu apă fiartă peste două linguriţe cu petale şi lăsaţi la infuzat zece minute, apoi strecuraţi. Beţi două-trei căni pe zi până trece febra.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (283)

Scăpaţi de inflamaţiile urechilor cu zeamă de ceapă

de Liliana Simidon

Statul în curent, mersul cu maşina având geamurile deschise sau expunerea prelungită la aer condiţionat pot cauza inflamaţii la nivelul urechilor, în urma cărora apar uneori dureri. Acestea mai pot fi provocate şi de infecţii bacteriene, sinuzite sau de apa care pătrunde în urechi atunci când vă îmbăiaţi în mare sau în piscină.

Read more: Scăpaţi de inflamaţiile urechilor cu zeamă de ceapă

Păpădia, usturoiul sau uleiul de primule distrug nodulii la sâni

de Ana Trifan

Nodulii - unici sau multipli - care apar la sâni sunt un fel de săculeţi cu lichid care se dezvoltă în ţesutul mamar. Există două tipuri de noduli: benigni (necanceroşi) şi maligni (canceroşi). Nu este însă cazul să vă speriaţi dacă tocmai v-aţi descoperit un chist. Studiile au arătat că aproape jumătate dintre femei s-au confruntat, la un moment dat, cu această problemă şi că doar 10% dintre excrescenţe s-au dovedit maligne. Important este însă să mergeţi la medic imediat ce simţiţi o astfel de prezenţă.

Read more: Păpădia, usturoiul sau uleiul de primule distrug nodulii la sâni

Sucul de portocale alungă durerile de genunchi

de Elena Şerban

Unele dintre cele mai frecvente dureri cu care se confruntă oamenii sunt cele de genunchi. Acestea pot fi cauzate de diverse afecţiuni, printre care reumatismul şi osteoartrita. Există şi situaţii în care acestea sunt provocate de kilogramele în plus pe care sunt nevoite să le „ducă” picioarele. Dacă însă neplăcerile sunt determinate de alte afecţiuni, în afara tratamentelor clasice sau a kinetoterapiei (exerciţii de recuperare), puteţi să apelaţi la anumite alimente care ajută la îndepărtarea durerilor.

Read more: Sucul de portocale alungă durerile de genunchi

Preparatele din merişor previn căderea dinţilor!

de Elena Şerban

Afinele roşii, denumite şi merişoare se numără printre cele mai răcoritoare şi hrănitoare produse ale naturii. Acestea conţin, printre altele, 80% apă, zaharuri, acizi, proteine, vitamina A, complexul de vitamine B şi săruri minerale şi sunt bune în numeroase afecţiuni.

Read more: Preparatele din merişor previn căderea dinţilor!