de Călin Popa şi Daniel Şuta
Cereală integrală obținută din fierberea grâului și apoi uscarea acestuia, bulgurul nu este doar un ingredient obișnuit în diverse meniuri mediteraneene sau orientale, ci și un furnizor de substanțe nutritive foarte importante pentru organism.
Read more: Bulgurul susţine producerea de celule roşii în sângede Simona Soare Ghișea şi Florica Pintea
Cistita reprezintă inflamația acută sau cronică a mucoasei vezicii urinare. De cele mai multe ori, aceasta este de origine infecțioasă. Bacteriile se opresc la nivelul vezicii urinare și se multiplică aici, ceea ce va determina inflamația acesteia și apariția simptomelor de cistită. Afecțiunea este destul de frecventă la femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 ani. Cum putem preveni și trata cistita prin remedii din natură, aflați de la doctorul Laura Zăinescu (foto), specialist în medicină alternativă (www.kamedrra.ro).
Read more: Remediile pe bază de plante vindecătoare ajută în bolile cronice ale aparatului urinar Doctor...de Călin Popa şi Daniel Şuta
Nicotiana benthamiana, plantă care conține nicotină și crește în Australia, stă la baza unui nou vaccin anti-COVID-19, despre care un studiu de dată recentă arată că sporește imunitatea de zece ori și poate combate lipsa globală de seruri de imunizare.
Read more: Vaccinul anti-COVID-19 din… tutun înzeceşte imunitateade Călin Popa şi Adrian Barna
Legumă suculentă, originară din Asia, spanacul de Malabar este considerat cel mai bun din zona tropicală, cucerind și celelalte zone ale lumii, grație unui tezaur de compuși benefici pentru sănătatea oamenilor de pretutindeni.
Read more: Spanacul de Malabar previne deformaţiile membrelor la nou-născuţide Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Adevărate minuni ale lumii naturale, albinele fără ac, care trăiesc în zonele tropicale și subtropicale ale lumii, produc în mod semnificativ mai puțină miere decât „rudele” lor europene, dar produsul lor este unul de top - conține cel mai sănătos zahăr și, în plus, este o adevărată farmacie naturală.
Read more: Produs natural unic, cu calităţi nemuritoare Mierea albinelor fără ac conţine cel mai sănătos zahărde Călin Popa şi Gabriela Comşa
Delicioase, parfumate, cu un gust bogat și dens, castanele sunt acele oleaginoase minunate care au mai puține calorii și grăsimi, sunt ideale pentru persoanele cu intoleranță la gluten și aduc organismului substanțe prețioase pentru sănătate.
Read more: Castanele, opţiune salvatoare pentru suferinzii de intoleranţă la glutende Călin Popa şi Adrian Barna
Cu un gust foarte special, blând, care aduce cu al castraveților, pepenele-de-ceară este un fruct care nu poate fi consumat ca desert, dar care, odată introdus în diverse feluri principale, aduce meniurilor nu doar o savoare cu totul specială, ci și o listă întreagă de substanțe nutritive care îl transformă într-un adevărat tratament naturist.
Read more: Keratoconusul se teme de... pepenele-de-ceară!de Daniel Alexandrescu şi Sorin Dumitrescu
Omega 3 sunt așa-numiți acizi grași esențiali, pe care corpul uman nu este capabil să îi sintetizeze. Se găsesc în peștele gras, fructele de mare și nuci și ajută la buna funcționare a creierului, precum și la menținerea sănătății sistemului imunitar și a celui cardiovascular. Carența de Omega 3 conduce la anumite boli cronice și inflamații, la adulți. Dar are efecte negative și rândul copiilor. Un nou studiu arată că elevii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, cu niveluri scăzute de Omega 3 în sânge, au dificultăți de concentrare și de învățare.
Read more: Acizii graşi Omega 3 ajută şcolarii cu dificultăţi de concentrare şi de învăţarede Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Fruct foarte apreciat în bucătăria asiatică și plin de substanțe nutritive și antioxidanți, karela a făcut obiectul unui mare număr de studii care au pus în evidență proprietăți de excepție ale plantei, care generează o serie de beneficii majore pentru organism din prima clipă a introducerii acestui aliment în dietă.
Read more: Alimentul-tratament cu nenumărate beneficii Karela previne cataractade Călin Popa şi Gabriela Comşa
Aproape că nu există gospodărie în care în această perioadă să nu se simtă miros de vinete coapte. Una dintre cele mai iubite legume, vânăta este extraordinar de aromată și de versatilă, fiind un deliciu culinar și, în același timp, o opțiune alimentară sănătoasă, care aduce organismului nenumărate beneficii.
Read more: Vinetele uşurează fluxul de sânge către creierde Călin Popa şi Florica Pintea
În medicina naturistă, de sute de ani, mugurii de plop sunt folosiţi pentru rezolvarea unor afecţiuni, greu de combătut, poate, cu medicamente. De exemplu, pentru ulcer sunt un adevărat leac, întăresc imunitatea, tratează virozele, răcelile, reduc febra şi durerile reumatice. Au efecte benefice şi în caz de reumatism, spondiloză anchilozantă sau sciatică.
Read more: Mugurii de plop, cel mai bun leac pentru ulcer