de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Plantă al cărei rizom este o adevărată comoară de nutrienți, konjac este utilizat din vremuri străvechi pentru susținerea sănătății și ameliorarea unor dezechilibre metabolice frecvente.
Read more: Konjac reduce nivelul de colesterol „rău“de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Adaos delicios în orice dietă, murele sunt pline de nutrienți esențiali, ceea ce le face adevărate medicamente ale naturii. Beneficiile pe care oamenii le pot obține din prezența acestor fructe de pădure în meniul zilnic vin din negura vremurilor, iar tradiția utilizării lor continuă.
Read more: Murele tratează candidoza digestivăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Fruct minunat al uneia dintre cele mai frumoase flori din lume (passiflora), maracuja este extrem de aromat și are un gust dulce-acrișor, unic, calitățile sale culinare fiind dublate de un profil nutri- țional de excepție și o serie de beneficii pentru sănătate.
Read more: Un fruct, o multitudine de beneficii pentru sănătate Sensibilitatea la insulină, redusă cu Maracujade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Una dintre cele mai apreciate și cunoscute plante medicinale, talpa-gâștei este utilizată în diferite moduri ca un remediu pentru vindecarea unui mare număr de probleme de sănătate și este faimoasă pentru calitățile de tonic.
Read more: Talpa-gâştei previne hemoragia postpartum după cezarianăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Arbore majestuos, „brand” în numeroase zone pe care le împodobește cu nuanța purpurie a frunzelor sale, stejarul roșu furnizează o scoarță care poate fi uscată și măcinată într-o pulbere folosită în scopuri medicinale de-a lungul istoriei.
Read more: Stejarul roşu îmbunătăţeşte funcţia hepaticăde Roxana Istudor şi Adrian Barna
O uimitoare rădăcină din Asia, taro, s-a răspândit cu repeziciune în toată lumea în ultimele decenii, grație unor proprietăți notabile, deopotrivă nutriționale și terapeutice.
Read more: Taro ameliorează colita ulcerativăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Seminţele de cânepă sunt considerate o sursă majoră de nutrienţi, iar uleiul este de asemenea foarte valoros, fiind folosit atât în bucătăria, cât şi în medicina tradiţională chineză de peste 3.000 de ani. Beneficiile acestei plante sunt atât de extinse, încât cânepa a reintrat în prim-planul preocupărilor cercetătorilor care caută cele mai bune alimente pentru sănătatea omului modern.
Read more: Cânepa ajută inima să se refacă după infarctde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Facelia, plantă săbatică modestă, care crește în multe locuri, a intrat în atenția apicultorilor grație conținutului mare de nectar, care atrage albinele și furnizează astfel o miere cu totul specială, deopotrivă gustoasă și terapeutică.
Read more: Facelia tratează problemele sinusurilorde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Prunele sunt, în toate anotimpurile, adevărate tezaure de nutrienți și aduc organismului beneficii nenumărate. O cercetare de dată recentă completează lunga listă de avantaje pe care le conferă consumul regulat de prune cu prevenirea pierderii de masă osoasă la femeile aflate în postmenopauză.
Read more: Un fruct, o pleiadă de beneficii Prunele previn pierderea de masă osoasă în postmenopauzăde Călin Popa şi Adrian Barna
Floare delicată și foarte parfumată, vedetă a aromelor cosmetice, lăcrămioara este și un remarcabil vindecător. Administrată corect, această plantă deosebită se adresează unui număr mare de afecțiuni.
Read more: Lăcrămioara, adjuvant în boala pulmonară obstructivă cronicăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Supranumită „arborele-miracol”, moringa este cu adevărat o minune a listei vindecătorilor naturii, cu proprietăți asupra sănătății organismului uman care se extind de la piele și păr până la protejarea ficatului.
Read more: Moringa opreşte dilatarea vaselor retiniene