de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Una dintre plantele cele mai surprinzătoare prin cuprinderea utilizărilor, anghinarea este cultivată deopotrivă pentru consum alimentar, pentru formularea unor preparate farmaceutice şi în scop decorativ. Disponibilă sub formă de ceai, tinctură şi pulbere, planta este un adevărat aliment-medicament.
Read more: Anghinarea protejează ficatul de acţiunea radicalilor liberide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Condiment foarte popular, care potențează gustul oricărui preparat, accentuându-i aroma, piperul roșu este mai mult decât o plăcere a gustului, este și un aliat al sănătății.
Read more: Piperul roşu sprijină scăderea în greutatede Georgiana Mihalcea
Conopida este considerată de mulți unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe Pământ. Studiile ample sugerează că reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți naturali și că este un furnizor de vitamine esențiale, carotenoide, fibre, zaharuri solubile, minerale și compuși fenolici. De fapt, se crede că legumele crucifere sunt cea mai mare sursă de compuși fenolici din dieta noastră!
Read more: Conopida curăţă organismul de toxinede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Multe persoane consideră că unei ciorbe impecabile nu-i poate lipsi leușteanul. Această plantă aromatică este atât de populară, încât unele feluri culinare nici nu se pot imagina în absența sa. Pe de altă parte, leușteanul este și un vindecător cunoscut din vechime pentru proprietăți terapeutice pe care știința modernă le confirmă.
Read more: Leuşteanul sporeşte aportul de oxigen către plămânide Camelia Onciu
Multă lume se întreabă dacă e bine să înghițim semințele de pepene. Aceste semințe nu trebuie aruncate. Puteți fi surprinși de beneficiile pe care le aduc sănătății prin conținutul de fibre, minerale și vitamine. În plus, nu îngrașă și pot fi ingredient pentru preparate culinare deosebite.
Read more: Seminţele de pepene combat retenţia de apăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
În timp ce boabele de cafea sunt prăjite și procesate pentru a genera produsul pe care oamenii îl beau în fiecare dimineață, procesul schimbă gustul, aroma, culoarea și nivelul de nutrienți. Prin comparație, boabele de cafea verde rămân complet crude, astfel încât păstrează compuși cu beneficii de excepție.
Read more: Cafeaua verde coboară nivelul hormonului stresuluide Simona Lazăr
Potrivit unui studiu publicat în numărul din august al revistei științifice „Menopause”, adoptarea unei diete vegane ar fi la fel de eficientă ca și tratamentul hormonal, în gestionarea anumitor aspecte ale menopauzei. Menopauza corespunde încetării funcționării ovarelor și, prin urmare, a menstruației. În general, apare între 45 și 55 de ani, cu o vârstă medie în jur de 50 de ani, estimează Inserm (Institutul Național de Sănătate și de Cercetări Medicale al Franței). Menopauza presupune o oprire a ovulației din cauza unei epuizări a tuturor foliculilor primordiali localizați în ovare, care sunt responsabili de eliberarea ovocitelor în tuburile uterine. Menopauza marchează încetarea definitivă a menstruației și deci a ciclurilor menstruale, din cauza încetării secreției de estrogen.
Read more: Regimul pe bază de soia este indicat femeilor la menopauzăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Una dintre cele mai apreciate și certificate din perspectiva proprietăților plante medicinale este discretă, omniprezentă, rezistentă și foarte puternică. Poartă numele de gălbenele și oamenii de știință au confirmat o paletă impresionantă de virtuți vindecătoare ale acestui medic al naturii.
Read more: Gălbenelele tratează iritaţiile oculare cauzate de alergiide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Puterea vindecătoare a naturii este o realitate pe care au cunoscut-o toate generațiile de oameni, iar astăzi este confirmată de știință. Numită terapie verde, această modalitate de echilibrare fizică, psihică și emoțională este studiată intens, într-o lume tot mai complicată și mai apăsătoare.
Read more: Natura, cel mai bun medicament Terapia verde şi beneficiile sale de excepţiede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Foarte iubită în India în special, dar nu numai, hing este seva uscată a plantelor ferula. Uscată, măcinată într-o pulbere galbenă, această rășină este folosită în bucătăriile asiatice, dar și ca remediu tradițional. Cercetările moderne au confirmat o serie de beneficii pentru sănătate pe care le aduce organismului acest ingredient foarte special.
Read more: Hing, scut pentru organism în faţa inflamaţiei cronicede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Delicioasele și parfumatele boabe ale toamnei, care, din fericire, sunt disponibile pe tot parcursul anului, sunt deja renumite pentru numeroase beneficii aduse organismului, iar descoperirile în dreptul strugurilor continuă.
Read more: Strugurii previn cancerul de piele