de Gabriela Niculescu
Puţine gaze în stomac sunt necesare pentru digestie, dar mărirea volumului lor provoacă neplăceri, uneori dureri de cap şi chiar palpitaţii, aceste simptome putând căpăta un aspect cronic. Vă prezentăm cinci remedii prin care puteţi trata naturist gazele stomacale:
Read more: 5 remedii pentru gazele din stomacde Liliana Simidon
Celulita este un adevărat calvar pentru multe femei, unele dintre ele foarte tinere. Se poate spune că această problemă a devenit un adevărat flagel. Suprimarea ei se realizează printr-o strategie de atac gen „foc încrucişat”, din mai multe direcţii, ce cuprind şi folosirea plantelor medicinale.
Read more: Celulita, combătută cu viţă-de-viede Gabriela Bunea
Năsturelul, denumit şi creson de fântână, este o plantă medicinală de la care se întrebuinţează frunzele verzi. Planta înfloreşte în lunile mai-iulie, creşte spontan în locuri cu umiditate în exces, pe malul bălţilor, şi este folosită încă din Antichitate pentru tratarea diverselor afecţiuni, dar şi drept condiment, cu o aromă inconfundabilă.
Read more: Izvor de vitamine: năsturelulde Gabriela Niculescu
Atunci când organismul este epuizat, imunitatea scade şi suntem predispuşi la multe afecţiuni. Trebuie să ştiţi că nu doar infuziile şi maceratele din plante pot reda echilibrul şi vitalitatea organismului, ci şi băile terapeutice. De multe ori, ingredientele necesare vă sunt la îndemână dacă aveţi răbdare să găsiţi chiar în propria bucătărie ceaiuri sau uleiuri aromate pentru o baie calmantă sau detoxificantă. Iată câteva reţete de băi care fac miracole pentru organismul dumneavoastră.
Read more: Purificare cu băi din plantede Daniela Anton
Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să-l apuce sughiţul din senin. Pe lângă faptul că zgomotul produs este extrem de neplăcut, intervine şi disconfortul fizic. Reprizele ţin chiar şi 20 de minute şi pot fi stopate cu ajutorul unor remedii naturiste.
Read more: Scăpaţi de sughiţ cu mărarde Gabriela Niculescu
Afonia (pierderea vocii) şi răguşeala sunt cauzate de inflamarea laringelui, condiţie medicală ce poartă denumirea de laringită. În funcţie de motivul şi severitatea afoniei, aceasta se poate manifesta pe termen lung sau pe termen scurt. Cele mai frecvente cauze ale afoniei sunt infecţii ale tractului respirator superior, răceli comune, stres emoţional sau folosirea excesivă a vocii.
Read more: Seminţe de schinduf vs răguşealăde Cătălina Tăgârţă
Au un consum caloric ridicat datorită carbohidraţilor pe care îi conţin, iar studiile arată că persoanele care mănâncă patru-cinci castane pe zi aduc numeroase beneficii sănătăţii: un nivel de colesterol „rău” mai mic, combaterea anemiei, tratarea neplăcerilor digestive şi revigorarea sistemului nervos.
Read more: Piureu de castane pentru o imunitate mult mai bunăde Liliana Simidon
Hipotiroidismul reprezintă o afecţiune ce apare atunci când glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni, fapt ce afectează procesele metabolice ale organismului. Incidenţa acestei afecţiuni este mai crescută la femei decât la bărbaţi, prin urmare specialiştii au tras concluzia că această afecţiune este influenţată de un dezechilibru al hormonilor estrogeni. Din fericire, există unele măsuri ce pot ţine sub control hipotiroidia şi printre ele se numără şi efectul binefăcător al plantelor.
Read more: Probleme cu tiroida? Ashwagandha e soluţiade Cătălina Tăgârţă
Un fruct gustos şi răcoritor, zmeura nu satisface doar nevoia de dulce, de ceva bun, ci are şi calităţi terapeutice. Există mai multe soiuri de zmeură, însă în tratamente e recomandată cea de pădure, care are boabele mici, de un roşu închis, şi sunt foarte parfumate. Mai mult, insectele care se ascund uneori în fructe sunt dovadă a sănătăţii acestora.
Read more: Zmeura ţine boala la distanţăde Gabriela Bunea
Năutul face parte din familia leguminoaselor, alături de soia, linte, mazăre şi fasole, fiind una dintre cele mai vechi cultivate legume. Extrem de gustos şi cu un conţinut bogat de proteine, năutul este recomandat pentru un stil de viaţă echilibrat şi sănătos. India este cel mai mare producător de năut, iar în Turcia şi statele arabe este folosit pentru preparate consacrate, precum humus, falafel, coucous sau curry.
Read more: Năutul apără inimade Cătălina Tăgârţă
Vestitoarele verii, cireşele, sunt bogate în vitaminele A, B1, C, acizi organici, săruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu şi oligoelemente precum zinc, cupru, mangan ori cobalt. Toate acestea se traduc prin excepţionale proprietăţi depurative, remineralizante, energizante, antireumatismale şi laxative. În plus, aceste fructe dulci sunt recomandate în boli de nutriţie cum ar fi obezitatea, în artrite, litiaze biliare, afecţiuni renale ori colite de fermentaţie. În toate aceste cazuri este indicat să se consume zilnic circa un kilogram de cireşe proaspete pe toată perioada sezonului.
Read more: Cireşele luptă cu obezitatea