de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu
Folosită încă din Grecia și Roma Antică, când marele Hipocrate i-a descris proprietățile și cunoscută și sub denumirea de odolean, salata mielului sau iarba pisicii, valeriana este o bogăție de vitamina C și acid folic, al cărei rol este să energizeze organismul, să alunge stresul, calmând stările nervoase și redând un somn odihnitor. Iată câteva dintre cele mai bune leacuri cu valeriană.
Read more: Tinctura de valeriană îndepărtează durerile provocate de colonul iritabilde Călin Popa şi Adrian Barna
Podbalul este cunoscut ca plantă medicinală încă din Antichitate. De la afecțiuni pulmonare la accelerarea vindecării în perioadele de convalescență, planta și-a păstrat până în prezent renumele de vindecător de primă linie.
Read more: Podbalul tratează erupţiile tegumentarede Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Folosite încă din Antichitate pentru a trata diverse afecțiuni, coarnele conțin cantități importante de vitamina A, B1, B2 și C, fiind considerate un adevărat izvor de sănătate.
Read more: Pulberea de coarne luptă cu hemoragia digestivăde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Răcoritor şi delicios, grepfrutul a cucerit de multă vreme lumea iubitorilor de stil de viață sănătos nu numai prin gustul său deosebit, exotic, ci și prin versatilitate și mai ales pentru beneficiile aduse.
Read more: Sucul de grepfrut combate aterosclerozade Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Excelent calmant și vindecător, gheara-ursului e o plantă cunoscută încă din Antichitate pentru proprietăți pe care medicina modernă nu contenește să le descopere.
Read more: Gheara-ursului ameliorează tuseade Călin Popa şi Florica Pintea
Decorativă, deosebită, supranumită „steaua Betleemului” grație aspectului său rafinat, bălușca este cunoscută pentru efectele sale terapeutice, în special asupra psihicului.
Read more: Băluşca previne crizele depresivede Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Considerat un adevărat superfruct, noni conține un cocteil de antioxidanți considerat „fenomenal” de specialiști care l-au încadrat imediat în categoria alimentelor-minune.
Read more: Fructul noni susţine repararea celulelorde Călin Popa şi Adrian Barna
Consumul roşcovelor se pierde în negura istoriei, acestea fiind menţionate încă din primele scrieri mesopotamiene ca sursă de dulciuri. Cercetările moderne au evidențiat calitățile remarcabile ale acestor fructe delicioase și versatile.
Read more: Roşcovele reglează glucoza din sângede Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe
Plantele au fost, timp de secole, singura barieră între om şi boală. În lumea informației, tot mai mulți pacienți se (re)întorc spre medicina tradițională și cred în efectele sale.
Read more: Medicina tradiţională (re)cucereşte lumeade Călin Popa şi Gabriela Comşa
Legumă uimitoare prin efectele asupra organismului, ardeiul iute este studiat încontinuu și relevă în permanență noi proprietăți și virtuți terapeutice.
Read more: Ardeiul iute reduce agregarea plachetarăde Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Furnizează albinelor polen și mană și este o binefacere pentru organismul uman. Așa ar putea fi descris în doar câteva cuvinte gorunul, despre ale cărui virtuți s-a vorbit din cele mai vechi timpuri.
Read more: Decoctul de scoarţă de gorun, util în cazul degerăturilor