de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă medicinală faimoasă, rostopasca aduce sănătății oamenilor numeroși compuși importanți, care ajută organismul să se fortifice, să se trateze și să se vindece.
Read more: Rostopasca reduce durerile asociate artritei reumaticede Camelia Onciu
Acerola (Malpighia emarginata) este un fruct exotic care seamănă cu cireșele. Este renumit în întreaga lume pentru conținutul impresionant de vitamina C și alte substanțe antioxidante, care susțin activ apărarea imu- nitară a organismului. Așadar, acerola este eficientă în special iarna, când este mai puțin soare și sistemul imunitar este pus la încercare. Dar ne ajută să facem față și episoadelor de mare oboseală și stres.
Read more: Acerola, cireşele de iarnă care întăresc imunitateade Gheorghe Zmaranda
Considerată un superaliment și medicament natural datorită proprietăților sale nutritive și terapeutice, mierea este produsă aproape peste tot în lume, de la insule solitare care adăpostesc ultimele specii rare de flori până la metropolele dezvoltate. Astfel, sortimentele de miere produse sunt variate și sunt produse în cantități diferite. În vreme ce unele se produc pe scară largă, altele sunt foarte rare.
Read more: Cele mai rare sortimente de miere din lumede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Consumul de smochine a fost asociat cu sănătatea şi prosperitatea de milenii, aceste fructe fiind menționate de foarte multe ori în Biblie și considerate din cele mai vechi timpuri aliați împotriva îmbătrânirii. Dincolo de istoric și legende, oamenii de știință au confirmat faptul că o jumătate de cană cu smochine aduce organismului aceeași cantitate de calciu furnizată de o jumătate de cană cu lapte, că aceste fructe conțin mai multe fibre decât prunele și mai mult potasiu decât bananele.
Read more: Smochinele atenuează simptomele colitei ulceroasede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă din familia mentei, coleus este un remediu tradițional în Asia, iar cercetările moderne și-au îndreptat atenția asupra proprietăților terapeutice ale acestui tămăduitor creditat cu o semnificativă putere vindecătoare.
Read more: Coleus, adjuvant în cardiomiopatiede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Achyranthes bidentata, cunoscută în mod obișnuit sub numele de genunchiul-boului, este o plantă originară din Asia, iar tehnologiile moderne au făcut posibil ca proprietățile vindecătoare ale acestui terapeut al naturii, vedetă a medicinei tradiționale chinezești, să poată fi disponibile în toată lumea, sub formă de suplimente și extracte.
Read more: Genunchiul-boului stopează sângerările nazalede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Cunoscut în mod special datorită aromei inconfundabile şi gustului pe care îl conferă preparatelor culinare, usturoiul nu este doar un simplu condiment, ci şi un adevărat antibiotic natural, care și-a câştigat renumele datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care le-a dovedit de-a lungul timpului şi care au făcut din usturoi unul dintre cele mai apreciate ingrediente din întreaga lume.
Read more: Aromă intensă, tratament natural Usturoiul combate deficienţa de estrogende Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Universul ciupercilor este mult mai mult decât unul al gustului și al nutrienților. Prezența acestor superalimente în dietă este de natură să mențină sănătatea organismului și să prevină numeroase boli. Din acest tablou general se disting ciupercile-conopidă, al căror conținut substanțial de antioxidanți le recomandă împotriva unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Ciupercile-conopidă inhibă acţiunea HIVde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Considerate pe scară largă fructe naționale ale României, alături de mere și gutui, prunele se clasează în topul celor mai îndrăgite roade ale toamnei, nu doar pentru gustul lor bogat, cremos și pentru aroma inconfundabilă, de belșug, ci și pentru o remarcabilă serie de beneficii aduse sănătății.
Read more: Fructul toamnelor româneşti, tezaur de nutrienţi Prunele reduc inflamaţiile neurologicede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Eucaliptul este un arbore spectaculos, ale cărui proprietăți medicinale au fost apreciate din cele mai vechi timpuri. În prezent, beneficiile pe care le aduc organismului frunzele miraculoase ale acestei specii sunt renumite și au fost certificate de numeroase studii.
Read more: Uleiul de eucalipt accelerează vindecarea vânătăilorde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Există nenumărate persoane familiarizate cu beneficiile pe care le aduc organismului uman ciupercile, considerate adevărate alimente-minune. Nu este de mirare, în aceste condiții, că un nou produs se extinde în preferințele consumatorilor: cafeaua din ciuperci.
Read more: Cafeaua de ciuperci favorizează un somn odihnitor