de Călin Popa şi Eduard Popa
Crește în zona tropicală, are un gust dulce minunat și, grație facilităților lumii moderne, poate fi consumat oriunde în lume. Este fructul pitaya, un tezaur de vitamine, nutrienți și antioxidanți care contribuie din plin la starea de sănătate a organismului.
Read more: Pitaya întreţine microflora intestinalăde Călin Popa şi Adrian Barna
Susaiul vine din timpuri îndepărtate cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Plantă modestă, omniprezentă pe mesele strămoșilor oamenilor, susaiul este un tezaur de nutrienți și un excelent agent de detoxificare.
Read more: Susaiul, stimulent natural al menstruaţieide Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Captalanul a fost folosit din Evul Mediu pentru tratarea rănilor, tusei şi astmului. Medicina modernă i-a confirmat o serie de proprietăți și un conținut de compuși remarcabili, care fac din el un aliat redutabil al sănătății.
Read more: Captalanul vă scapă de atacurile de panicăde Adina Mandiuc şi Carmen Bădulescu
De câțiva ani se vorbește tot mai mult despre semințele germinate. Specialiștii ne asigură însă că introducerea acestora în alimentația curentă nu este deloc un moft estetic, ca să dea bine în farfurie, ori efectul unei mode trecătoare. Adevărate „bombe de vitamine”, semințele germinate au efecte benefice reale asupra sănătății.
Read more: O comoară neştiută pentru sănătate: semintele germinatede Călin Popa şi Florica Pintea
Tarhonul este un condiment puternic aromat, folosit frecvent în gastronomie, dar în paralel este considerat şi un medicament natural, util în tratarea unei serii de afecţiuni.
Read more: Tarhonul combate tulburările de creştere a copiilorde Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Un vechi proverb popular spune că „În casa în care intră soarele, nu intră doctorul”. În ultima perioadă însă, tot mai mulți sunt specialiștii care susțin că soarele este vinovat pentru multe boli, care mai de care mai grave. Cât de tare poate dăuna acesta sănătății dumneavoastră și ce trebuie să faceți atunci când ați stat la soare și v-ați ales cu bășicuțe și arsuri, aflați din interviul cu fitoterapeutul Mihai Apostol (medalion).
Read more: Fitoterapeut Mihai Apostol: „Uleiul de coriandru reduce inflamaţia în arsurile solare“de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Fructele sălbatice numite coarne, ale arbustului cornus mas, au nenumărate beneficii și sunt cunoscute de secole pentru proprietăți unice, pe care numai roadele care cresc în adâncul pădurilor le pot avea.
Read more: Coarnele de padure tratează vertijulde Călin Popa şi Eduard Popa
Păstăile de fasole verde nu sunt altceva decât imaturele seminţe de fasole. Delicate şi omniprezente în alimentație, aceste păstăi sunt un adevărat aliment-medicament, cu virtuți terapeutice de excepție.
Read more: Fasolea verde, alimentul-medicament care protejează mucoasa colonuluide Adina Mandiuc şi Daniel Alexandrescu
Microorganisme vii, probioticele au efecte benefice asupra sănătății și permit reechilibrarea florei intestinale, dacă sunt consumate în cantități suficiente. În farmacii există numeroase suplimente alimentare care conțin probiotice, însă e important de știut că acestea se găsesc și în anumite alimente. Iată cele mai importante opt surse naturale de probiotice. Tot ce vă rămâne de făcut este să le includeți în alimentația zilnică.
Read more: Probiotice naturale care ajută la restabilirea florei intestinalede Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe
Una dintre cele mai importante plante din medicina ayurvedică este neem, folosită de secole în Asia împotriva unui mare număr de afecțiuni, grație unei compoziții de excepție.
Read more: Neem funcţionează ca un anticoncepţional naturalde Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
La nivel mondial, este recunoscută o adevărată epidemie de diabet zaharat alături de obezitate, dislipidemie și hipertensiune arterială. Mai mult, studiile arată că, la fiecare persoană oficială, este cel puțin încă una cu diabet, dar care nu știe despre asta. Ba mai mult, specialiștii spun că 18% din populația României este în stare de prediabet. Cum faceți față acestei afecțiuni, apelând și la ajutorul produselor naturale, aflați din interviul cu fitoterapeutul Corina Nadoleanu (medalion).
Read more: Fitoterapeut Corina Nadoleanu: „Infuzia de iarbă grasă, soluţia pentru scăderea glicemiei“