de Raluca Grințescu
Deseori se întâmplă ca după o masă copioasă să vă confruntați cu disconfort stomacal şi cu senzaţie de arsură, provocate, în majoritatea cazurilor, de alimentele picante sau de sucurile acidulate. Pot exista însă mai mulţi factori care produc aciditate în stomac, în principal lipsa vitaminelor şi a mineralelor necesare pentru producţia şi absorbţia de acid gastric. Dacă vreţi să evitați medicamentele, vă recomandăm câteva remedii pe care le puteți prepara chiar acasă şi fără costuri suplimentare.
Read more: Remedii naturiste pentru arsuri stomacalede Raluca Grințescu
Zâmbrul este o specie care a ajuns pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii încă din 2006. Acele sale pot fi folosite contra durerilor de dinți, afecțiunilor hepatice, tusei, cât și pentru purificarea alimentelor.
Read more: Zâmbrul, miracolul psihiatrilorde Iulian D. Moleianu
Denumit ştiinţific „Tamus communis”, untul-pământului este o plantă care creşte mai ales în regiunile sudice ale României. În satele din zona Carpaţilor de Curbură, din Banat şi din Apuseni, ţăranii folosesc rădăcina plantei ca antidot pentru afecţiunile reumatice. Totuşi, paleta sa de proprietăţi este mult mai largă...
Read more: Inamicul declarat al reumatismului: untul-pământuluide Carmen Ciripoiu
Prețuit încă din Antichitate pentru frumusețea, dar și pentru calitățile sale vindecătoare, trandafirul rămâne și acum unul dintre cele mai bune remedii în afecțiunile psihice, pentru tonusul organismului sau îmbunătățirea vederii.
Read more: Simbolul iubirii şi ajutor pentru sănătatede Oana Anghel
Gheara diavolului este o plantă medicinală de proveniență africană, descoperită de coloniștii europeni în Africa de Sud, în secolul al VIII-lea. Proprietățile ei curative au fost scoase la lumină abia un secol mai târziu. Pentru oameni, gheara diavolului reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii cu proprietăți analgezice, antiinflamatoare, antireumatismale, sedative și diuretice.
Read more: Gheara diavolului, remediul-minune împotriva dureriide Cătălina Tăgârță
Condimentele se aleg, de obicei, după gustul pe care îl dau hranei și nu după beneficiile pe care le aduc organismului, care nu sunt deloc de neglijat. Potrivit cercetătorilor, fiecare condiment are proprietăți antioxidante și poate ajuta corpul să lupte eficient contra anumitor afecțiuni.
Read more: Seminţele de anason, utile în caz de astmde Dana Purgaru
Aronia (Aronia melanocarpa) este o rudă foarte apropiată a măceșelor, afinului, zmeurului sau murului, fiind din aceeași familie, Rosaceae. Are proprietăți recunoscute în medicina populară, motiv pentru care arbustul de aronia a început să fie din ce în ce mai cultivat și mai căutat la noi în țară, devenind în ultimii ani o adevărată vedetă.
Read more: Vedeta anticancer: Aroniade Cătălina Tăgârță
Progesteronul este un hormon feminin foarte important pentru reproducere, care are multiple funcţii. Alături de estrogen, acesta reglează ciclul menstrual şi, de asemenea, iniţiază şi menţine sarcina. De aceea, o cantitate insuficientă de progesteron poate determina probleme serioase la nivelul sănătăţii reproductive a femeii. Spre exemplu, infertilitatea este o problemă comună printre femeile care nu produc suficient progesteron. Acestea ajung, de regulă, să primească suplimente de progesteron pentru reglarea ciclului menstrual sau ca tratament pentru infertilitate.
Read more: Mlădiţele de zmeur, surse naturale de progesteronde Raluca Grințescu
Schinduful este o plantă ierboasă din familia leguminoaselor, originară din Asia și cultivată pe scară largă în sudul Europei, nordul Africii și sporadic pe la noi. Fructele, sub formă de păstăi, conțin 10-20 de semințe ovoid-romboidale, de culoare brun-gălbuie, care au importanță medicinală.
Read more: Schinduful, planta care înlocuieşte insulinade Dana Purgaru
Puțină lume știe că senzația de „gaze” resimțită la nivelul stomacului nu este total nocivă, acestea fiind necesare pentru digestie. În cazul în care neplăcerile se acutizează, pot fi utilizate diverse leacuri din natură.
Read more: Decoctul de pelin elimină gazelede Daniela Anton
Dacă alimentele de culoare verde ocupau până de curând locul întâi pe listele nutriționiștilor, se pare că, mai nou, acestora li se alătură și fructele și legumele negre. Aflați care sunt alimentele negre cel mai sănătoase și ce beneficii oferă pentru sănătate atunci când sunt incluse în mod regulat în alimentația dumneavoastră.
Read more: Fructele şi legumele negre ţin bolile la distanţă