Main menu

header

Uleiul din arborele de ceai, dezinfectant de top

de Anda Postolache

Acest ulei cu efecte miraculoase se extrage din arborele australian Melaleuca alternifolia. Vechii locuitori ai Australiei îl foloseau pentru a-şi vindeca rănile şi arsurile. Şi acum uleiul este apreciat de fitoterapeuţi tocmai datorită proprietăţilor antiseptice şi antifungice.

Read more: Uleiul din arborele de ceai, dezinfectant de top

3 ponturi pe săptămână (262)

- Un fir de pătrunjel sau de mentă, înainte şi după fiecare masă, vă va asigura o respiraţie proaspătă;

Read more: 3 ponturi pe săptămână (262)

Astenia de primăvară poate fi tratată cu ginseng

de Liliana Simidon

Multe persoane nu se pot bucura de renaşterea naturii, din cauza instalării asteniei de primăvară. Unul dintre motive este reprezentat de variaţiile bruşte de temperatură, dar şi de creşterea duratei zilei. În această perioadă, organismul nostru este supus la grele casne, instalându-se o stare de oboseală accentuată de nervozitate. Apar insomnia, depresia, unora le scade pofta de mâncare, iar unora, dimpotrivă, le creşte apetitul.

Read more: Astenia de primăvară poate fi tratată cu ginseng

Uleiurile esenţiale, excelente medicamente naturale

de Elena Şerban

Crampele musculare, dereglările digestive sau migrenele pot fi îndepărtate cu uşurinţă folosind uleiurile esenţiale (numai extern). Acestea se pot prepara fie la domiciliu, fie se achiziţionează din comerţ.

Read more: Uleiurile esenţiale, excelente medicamente naturale

Spilcuţa luptă cu migrenele

de Ana Trifan

Mai puţin promovată la noi, spilcuţa este un remediu naturist tradiţional în Europa când vine vorba despre migrene. Utilizarea ei a câştigat foarte mult teren în ultimele două decenii, pentru că a început să fie preferată din ce în ce mai des medicamentelor din farmacii. Şi asta datorită faptului că toate cercetările efectuate în ultimii ani au demonstrat că medicamentele clasice folosite pentru combaterea migrenelor au multe efecte secundare.

Read more: Spilcuţa luptă cu migrenele

Echilibru energetic şi sănătate din seminţe

de Anda Postolache

Nuci, migdale, fistic, alune, seminţe de floarea-soarelui şi de dovleac, toate aceste graminee sunt deosebit de valoroase pentru sănătatea noastră. Însă trebuie consumate în cantităţi mici, dar aproape în fiecare zi. Ele asigură necesarul de elemente ce se găsesc mai greu în alte alimente şi sunt indicate pentru a echilibrul nostru energetic.

Read more: Echilibru energetic şi sănătate din seminţe

Echinacea cu flori roşii, elixirul imunităţii

de Ana-Maria Cocea

Echinacea este o plantă înaltă adusă din America de Nord şi a fost un leac de căpătâi al pieilor roşii. Încă din timpuri străvechi s-au descoperit efectele sale uimitoare de mărire a rezistenţei naturale a organismului la infecţii. Se pare că are rezultate spectaculoase, în timpul sezonului rece, în prevenirea gripei, fiind denumită adesea „vaccinul antigripal natural’’. Cel mai întâlnit stimulent imunitar de pe mapamond este specia cu flori roşii (Echinacea purpurea). Ea acţionează relativ rapid (în trei-patru zile apar efectele de mărire a capacităţii de apărare a organismului în faţa infecţiilor), are o toxicitate scăzută şi poate fi folosită pe termen lung, fără a da efecte adverse.

Read more: Echinacea cu flori roşii, elixirul imunităţii

Avitaminozele, îndepărtate cu trandafir sălbatic

de Anda Postolache

Avitaminozele sunt boli de nutriţie provocate de lipsa uneia sau mai multor vitamine din alimentaţie, fiind strâns legate şi de scăderea imunităţii organismului. Apar mai ales iarna, când consumaţi mai puţine fructe şi legume proaspete.

Read more: Avitaminozele, îndepărtate cu trandafir sălbatic

Sucul de varză luptă cu ulcerul

de Liliana Simidon

Primăvara aduce cu ea şi crizele de ulcer. În acest anotimp ele încep să-şi facă de cap. Afecţiunea, fie cea gastrică, fie cea duodenală, se caracterizează prin apariţia de mici eroziuni la nivelul mucoasei stomacului sau duodenului. Prezenţa acestor mici răni se face simţită printr-o simptomatologie diversă, ce se concretizează în pusee acute ce alternează cu perioade de „linişte”. Principal simptom este senzaţia de arsură sau durere surdă la nivelul abdomenului superior, ce apare atunci când stomacul este gol. Suferinţa poate să se întindă pe o perioadă de la câteva minute la câteva ore. Nu sunt excluse stările de greaţă, vărsăturile, scaunele, ce pot fi închise la culoare, iar senzaţia de saţietate se instalează după doar câteva înghiţituri.

Read more: Sucul de varză luptă cu ulcerul

7 secrete pentru creşterea libidoului

de Maria Petrache

O viaţă sănătoasă se reflectă prin longevitate. Una intimă activă măreşte nivelul endorfinelor, care, la rândul lor, măresc speranţa de viaţă. În plus, satisfacţia pe plan sexual micşorează nivelul hormonilor de stres, adrenalina şi cortizonul, ce ne fură câţiva ani din viaţă. Un dormitor armonios şterge şi anii de pe faţă, ajutându-vă să arătaţi mai tineri. Studiile relevă că persoanele satisfăcute pe plan sexual atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ arată cu patru până la şapte ani mai tinere decât cele mai puţin norocoase din acest punct de vedere, relatează Health!Yahoo.

Read more: 7 secrete pentru creşterea libidoului

Planta italiană ce sporeşte imunitatea: Rucola

de Ana-Maria Cocea

Rucola (Rucola balsamica) este o plantă cu frunzele crestate, asemănătoare cu cele ale păpădiei, dar rotunjite la margini. Aceasta a fost preluată din bucătăria italiană, fiind foarte apreciată în lume. Este ,,adorată’’ în dietoterapie, fiind un element de forţă în curele de slăbire şi dezintoxicare. Diferenţa dintre ea şi salata verde românească este că rucola are un gust acrişor, este mai scumpă (fiind importată) şi contribuie mai bine la procesul de digestie.

Read more: Planta italiană ce sporeşte imunitatea: Rucola