de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
Specie de ferigă veşnic verde, protejată de lege, limba-cerbului este recomandată de medicii naturişti pentru uimitoarele sale efecte detoxifiante asupra ficatului, vezicii urinare şi a rinichilor. Dar proprietăţile sale tămăduitoare nu se opresc aici...
Read more: Limba-cerbului, leac pentru bolile pulmonarede Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Binecunoscute pentru frumusețea și pentru mirosul lor, crăițele sunt foarte apreciate și pentru proprietățile terapeutice extinse.
Read more: Crăiţele reglează circulaţia sangvină a retineide Roxana Istudor
Fermierii japonezi pun la dispoziția amatorilor de delicatese un tip de banană cu totul specială, mult mai dulce și cu coaja comestibilă. Savurosul fruct are și un preț pe măsură - aproape șase dolari bucata.
Read more: Banana cu coajă comestibilă, disponibilă în Japoniade Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Într-o plajă a uleiurilor esențiale supraabundentă, cel de ylang-ylang se detașează net prin beneficiile certe și numeroase pe care le aduce nu doar organismului, ci și stării de spirit a celor care îl folosesc.
Read more: Uleiul de Ylang-ylang, sedativ natural redutabilde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Cunoscut și folosit din cele mai vechi timpuri, inclusiv de daci, pirul-târâtor este un tezaur terapeutic cu o gamă extinsă de utilizări medicinale.
Read more: Pirul-târâtor de folos în encefalopatiede Daniela Anton şi Adrian Barna
Supa Miso este un preparat tradițional al bucătăriei japoneze și este un fel principal în mesele zilnice ale japonezilor. Pe lângă savoarea specială a acestei supe, ingredientele din care este preparată sunt foarte sănătoase, pentru că ele conţin nutrienţi esenţiali organismului. În ciuda numelui exotic, supa miso este un fel de mâncare simplu de preparat şi conţine ingrediente uşor de procurat din supermarketuri. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale supei Miso.
Read more: Remediu împotriva cancerului: Supa japoneză Misode Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Inima este cel mai perfecţionat motor, care trebuie îngrijit pentru a funcționa la capacitate maximă întreaga viață. Din păcate însă, omul este expus la diferiți factori externi și interni care erodează aparatul cardiovascular. Cum poate interveni medicina naturii în tratarea bolilor cardiovasculare aflați din interviul cu fitoterapeutul Beatrice Niculiță (foto; www.somavita.ro, număr de telefon: 021.312.06.02).
Read more: Fitoterapeut Beatrice Niculiţă: „Infuzia de păducel e un ajutor preţios în ateroscleroză“de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Numit și carom sau ajwain, chimenul indian este un condiment remarcabil, ce uimește în fiecare zi cercetătorii care îi testează proprietățile numeroase.
Read more: Chimenul indian înlătură spasmele muscularede Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Una dintre plantele utilizate de secole pe care botaniștii și cercetătorii moderni o studiază intens este unicornul, a cărui rădăcină este folosită din timpuri străvechi pentru tratarea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Rădăcina de unicorn tratează simptomele ovarului polichisticde Roxana Istudor şi Eduard Popa
Dacă se ia în considerare părerea faimosului chef britanic Jamie Oliver, hrana-vedetă a momentului sunt algele, grație unui cumul de calități nutriționale care nu doar sprijină orice dietă sau un stil de viață sănătos, ci mențin și sănătatea organismului.
Read more: Algele protejează peretele intestinuluide Roxana Istudor
Un studiu de dată recentă confirmă faptul că un consum de roșii proaspete și de mere poate micșora semnificativ declinul funcționării plămânilor în cazul persoanelor care s-au lăsat de fumat.
Read more: Merele şi roşiile curăţă plămânii foştilor fumători