de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Comunitatea științifică internațională a investigat minuțios beneficiile pentru sănătate ale fructelor de goji, deoarece popularitatea acestora a crescut spectaculos. În acest fel au fost confirmate avantajele pe care consumul acestor tezaure de nutrienți le aduce organismului.
Read more: Goji împiedică deteriorarea ficatuluide Simona Soare şi Daniel Şuta
Depresia se poate manifesta prin diverse simptome, cele mai frecvente fiind tristețea profundă și pierderea energiei. În ce tipuri de depresie sunt eficiente remediile pe bază de plante, aflați de la doctorul Carmen Badea (medalion), medic primar medicină de familie, specialist în acupunctură, apifitoterapie și homeopatie (www.doctor-badea.com).
Read more: Leacuri din natură, care ajută organismul să-şi recapete starea de bine Doctor Carmen Badea:...de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Rădăcina de galangal a fost folosită în medicina Ayurveda și în cea tradițională chineză de secole. Condimentul este renumit pentru gustul său deosebit, asemănător cu al ghimbirului, dar mai blând, ca și pentru proprietățile sale de vindecător, care se adresează unui număr însemnat de afecțiuni.
Read more: Galangal sporeşte fertilitatea masculinăde Camelia Onciu
În zilele noastre, înălțimea tinde să devină o preocupare destul de importantă. Aceasta pentru că oamenii scunzi își pierd adesea încrederea în ei și dezvoltă chiar un complex de inferioritate, mai ales atunci când discută cu omologii lor mai înalți. De aceea, părinții sunt tot mai preocupați ca urmașii lor să crească mai mult în înălțime. În mod normal, înălțimea este determinată de o genă. Dar un rol crucial îl are și dieta echilibrată, care, împreună cu exercițiile fizice regulate, ajută copiii și adolescenții să crească în mod natural mai înalți și să aibă greutatea optimă.
Read more: Fructe şi legume ce ajută copiii să devină mai înalţide Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Toată lumea iubește porumbul, care este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Delicioasă, versatilă, prezentă în nenumărate formule de meniuri, această cereală străveche este nu doar foarte hrănitoare, ci și un adevărat medic al lumii plantelor.
Read more: Cereala-tezaur de nutrienţi Porumbul protejează în faţa diverticulozeide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Rășină de excepție, disponibilă sub formă uscată sau pulbere, asafoetida este renumită în bucătăria asiatică și, de asemenea, în medicina naturistă din această parte a lumii. Vestea despre beneficiile acesteia s-a răspândit și au atras atenția oamenilor de știință, care îi relevă proprietățile terapeutice, una câte una.
Read more: Asafoetida reduce simptomele sindromului colonului iritabilde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
La nivel mondial, un procent estimate de 3%-5% dintre oameni suferă de o formă de dermatită seboreică. Așadar, această afecțiune dermatologică este remarcabil de extinsă. Chiar dacă nu este și contagioasă, această inflamație cronică are, pe lângă tratamentul medical standard, remedii naturiste foarte eficiente.
Read more: O boală complicată, cu soluţii simple Remedii naturale pentru dermatita seboreicăde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Bradul este un arbore ca niciun altul. Pe lângă simbolistica sa extraordinară, alături de atuurile enorme pe care le are pentru mediul în care crește, acest spectaculos exemplar al pădurilor veșnic verzi este și un tămăduitor cu o gamă extinsă de beneficii pentru organismul uman.
Read more: Uleiul esenţial de brad relaxează musculatura încordatăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Ca plantă „specializată” pentru tratarea naturistă a problemelor oculare, silurul surprinde și printr-o altă serie de proprietăți terapeutice foarte diverse.
Read more: Silurul diminuează cicatricile ţesutului cardiac după infarctde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Stafidele sunt o gustare delicioasă, însă acestea nu au doar rolul de a fi puse în prăjituri, ci ajută şi la detoxificarea corpului de toxine.
Read more: Stafidele combat deteriorarea articulaţiilorde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Versatile și gustoase, folosite frecvent în gastronomie pentru gustul lor bogat, ciupercile enoki se remarcă și prin proprietăți terapeutice, pe care oamenii de știință le evidențiază constant.
Read more: Ciupercile enoki reglează atenţia, învăţarea şi memoria