Main menu

header

Arbore-minune cu un fruct superaliment Graviola rezolvă hiperbilirubinemia

883 8 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Arbore veșnic verde care crește în zonele tropicale din America Centrală și de Sud, graviola este studiată intens din perspectiva unor beneficii care îi sur­prind încontinuu pe cercetători prin amploare și extindere, mai toate componentele acestei plante aducându-și aportul la sănătatea umană.

Read more: Arbore-minune cu un fruct superaliment Graviola rezolvă hiperbilirubinemia

Lămâia reglează tensiunea arterială

883 9 2de Roxana-Ioana Ancuța

Lămâia este unul dintre cele mai recomandate fructe în preve­nirea mai multor afecţiuni, în primul rând, datorită conţinutului ridicat de vitamina C. Specialiştii re­comandă consumul ei în orice com­bi­naţie, fie doar zeama, cât şi coaja. O lămâie medie conține 1,1 g pro­teine, 2,8 g fibre, 9,3 g carbohidrați, 2,5 g de zahăr și 0,3 de grăsime, plus 53 mg vitamina C, ceea ce reprezintă 88% din cantitatea recomandată zilnic, precum și cantități mici de fier, potasiu, zinc și calciu.

Read more: Lămâia reglează tensiunea arterială

Cafeina, remediu promiţător pentru ADHD

883 9 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Există numeroase păreri dife­rite în legătură cu beneficiile ca­fei­nei. Din toată marea de con­siderații, cercetătorii pun la dis­po­ziția celor care doresc să știe cât de benefică este această sub­stan­ță re­zultatele relevante ale unor cer­cetări riguroase.

Read more: Cafeina, remediu promiţător pentru ADHD

Zahărul are multe calorii şi nicio valoare nutritivă, iar atunci când este consumat frecvent poate conduce la epuizarea tuturor organelor Fitoterapeut Ilona Tudor: „Nopalul reglează pofta de dulce“

882 6 1de Simona Soare Ghișea şi Tatiana Solomon

Nutriționiștii consideră că deserturile ar trebui consumate cât mai rar, pe post de gustare. Totuşi, unii dintre noi cu greu îşi pot controla dorinţa de a mânca ceva dulce imediat după mesele principale. Există o serie de explicaţii ştiinţifice în privinţa acestor pofte „vinovate”. Care sunt acestea și cum poate fi inhibată pofta de dulce cu ajutorul remediilor naturiste, astfel încât să ne menţinem glicemia în limite normale şi să nu acumulăm kilograme în plus, ne spune fitoterapeutul Ilona Tudor, specialist în nutriţie, diete și stil de viaţă (www.remediinaturale.ro).

Read more: Zahărul are multe calorii şi nicio valoare nutritivă, iar atunci când este consumat frecvent poate...

Anasonul stelat alungă astenia de primăvară

882 7 2de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Anasonul stelat este folosit, de regulă, ca plantă aromată în prepararea diferitelor rețete culinare, însă ce nu știu mulți este faptul că are și proprietăți vindecătoare. Bogat în fier, calciu, zinc, potasiu, magneziu și cupru, și cu un conținut ridicat de fibre, proteine și acizi grași, anasonul stelat este apreciat încă din Grecia Antică. În scop terapeutic se folosesc semințele și fructele sub formă de infuzie sau pulbere.

Read more: Anasonul stelat alungă astenia de primăvară

Creţuşca diminuează stresul oxidativ al organismului

882 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Adevărată prințesă a pajiștilor, spectaculoasa crețușcă este, în același timp, o plantă medicinală cu renume bine consolidat, care susține organismul și poate combate o serie de afecțiuni.

Read more: Creţuşca diminuează stresul oxidativ al organismului

Anghinarea previne infarctul miocardic

882 9 1de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta

Anghinarea este o legumă ce aduce beneficii nutriționale organismului, deorece conține vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide și zaharuri, fiind și o importantă sursă de fibre și de inulină, substanță care ajută la asimilarea magneziului și a calciului în organism. În medicina naturistă, se utilizează rădăcinile și frunzele, sub formă de infuzie, decoct sau tinctură.

Read more: Anghinarea previne infarctul miocardic

O „familie“ plină de nutrienţi de excepţie Legumele crucifere împiedică proliferarea coronavirusului

882 8 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Recomandate frecvent pentru menținerea unui stil de viață sănătos, legumele crucifere relevă o nouă proprietate prețioasă pentru organismul uman: capacitatea de a împiedica proliferarea coronavirusului.

Read more: O „familie“ plină de nutrienţi de excepţie Legumele crucifere împiedică proliferarea coronavirusului

Andivele remineralizează corpul

881 7 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Legume extraordinar de bogate în nutrienți, andivele furnizează organismului compuși care susțin metabolismul, ajută la prevenirea multor boli și echlibrează un mare număr de procese interne ale corpului.

Read more: Andivele remineralizează corpul

Remedii din natură care contribuie la prevenirea complicaţiilor vasculare Fitoterapeut Ana Maria Demetrescu: „Păducelul este un aliat valoros în boala arterială periferică“

881 6 1de Simona Soare Ghișea şi Tatiana Solomon

Boala arterială periferică (BAP) constă în blocarea sau îngustarea arterelor ce transportă sângele către membre (mai ales cele inferioare). În momentul în care aceste vase de sânge se îngustează prea mult, fluxul sangvin este perturbat, ceea ce conduce la mai multe complicaţii. BAP este, de regulă, o consecinţă a aterosclerozei, afecţiune ce se caracterizează prin dezvoltarea unor plăci de grăsime pe artere. Cum pot ajuta plantele medicinale în această problemă de sănătate, aflaţi de la prof. ing. Ana Maria Demetrescu (medalion), fitoterapeut şi nutriţionist în cadrul Centrului de Nutriţie şi Sănătate SanSlim (www.cabinetnutritiesanslim.com).

Read more: Remedii din natură care contribuie la prevenirea complicaţiilor vasculare Fitoterapeut Ana Maria...

Hibiscusul scade colesterolul

881 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Minunatul hibiscus este una dintre cele mai populare plante decorative, în același timp fiind un arbust plin de proprietăți terapeutice, folosit în toată lumea pentru efectele asupra sănătății.

Read more: Hibiscusul scade colesterolul