de Raluca Grințescu şi Cristian Blănuţă
Uleiul de nucă este extras din miez de nucă și are elemente bioactive deosebite, avantajoase pentru organism. După cum se știe, nucile au proprietăți fortifiante pentru corp, conțin nutrienți necesari pentru menținerea sănătății. Miezul de nucă este o sursă de vitamine, acizi grași nesaturați și oligoelemente care pot îmbunătăți starea de bine a organismului și pot crește imunitatea acestuia.
Read more: Uleiul de nuca întăreşte smalţul dinţilorde Carmen Ciripoiu
Un furuncul vă dă de furcă și nu știți ce să mai faceți ca să scăpați de infecție? Situația se rezolvă rapid și eficient, cu ajutorul remediilor oferite de natură.
Read more: Usturoiul are efecte uimitoare în furunculozăde Cătălina Tăgârță şi Sorin Dumitrescu
Originar din Orient, ceaiul ocupă al doilea loc în topul celor mai consumate băuturi la nivel mondial. În timp ce multe infuzii au nume de plante, sunt și unele care au nume de... culori. E vorba, mai exact, despre ceaiul roșu, verde, alb, albastru sau negru. Iată ce trebuie să știți despre fiecare!
Read more: Top 5 ceaiuri cu nume de culoride Carmen Ciripoiu
Condiment în esență banal, scorțișoara este în realitate o plantă sacră folosită ca ingredient la prepararea Sfântului și Marelui Mir, dar și un medicament cu o putere ieșită din comun.
Read more: Scorţişoara vă scapă de bătăturide Carmen Ciripoiu
Originare din Mexic și aduse în Europa la sfârșitul secolului al XVI-lea, crăițele s-au aflat mereu pe rafturile farmaciei naturii.
Read more: Uleiul de crăiţe contribuie la resorbţia hematoamelorde Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Una dintre afecțiunile cu care se confruntă foarte multe femei este creșterea peste nivelul normal a hormonilor masculini. Denumită sindromul polichistic ovarian, aceasta se regăsește la 5%-10% dintre femeile aflate la vârsta fertilității, iar oamenii de știință au încercat mult timp să găsească remedii pentru această problemă de sănătate.
Read more: Strugurii, zmeura şi alunele echilibrează nivelul hormonalde Cătălina Tăgârță
Grepfrutul este unul dintre fructele cu cele mai multe beneficii asupra sănătății. Mai ales dacă e consumat sub formă de suc proaspăt stors, vă veți bucura de un aport mare de vitamina C, dar și de potasiu, licopen, calciu și fosfor. În plus, datorită conținutului de zahăr, poate fi servit adesea în loc de desert, produsul având un efect revigorant și energizant.
Read more: Consumul de grepfrut, pericol pentru cardiacide Carmen Ciripoiu
Fie că sunteți sportiv profesionist, amator sau doar de weekend, alimentația este combustibil pentru organism, iar consumul tipurilor și cantităților potrivite la momentul oportun este cheia. Cum să mâncați sănătos, ce alimente să alegeți și cum să vă plănuiți mesele, un interviu cu fitoterapeutul şi nutriționistul sportiv Adrian Udrea (medalion).
Read more: Fitoterapeut Adrian Udrea: „Schinduful intensifică hormonul de creştere al sportivilor“de Carmen Ciripoiu
Celebre nu numai pentru credința desăvârșită, mănăstirile rusești păstrează și acum cele mai vechi și mai bune leacuri pentru minte și suflet.
Read more: Cele mai vechi leacuri ale călugărilor ruşi Mămăliga din făină de hrişcă ajută în afecţiunile...de Carmen Ciripoiu
Cunoscut și sub numele de brustur sau cenușoară, podbalul a fost venerat în perioada Antichității mai ales datorită proprietăților sale incredibile asupra aparatului respirator. Dar virtuțile sale nu se opresc aici...
Read more: Pasta din frunze de podbal, leac pentru zona zosterde Carmen Ciripoiu
Favorizate de mâncatul pe fugă, vorbitul în timpul mesei, anumite alimente sau probleme de sănătate precum constipația sau colonul iritabil, gazele la stomac pot fi ținute sub control cu ajutorul remediilor naturiste.
Read more: Seminţele de cardamom reduc formarea gazelor intestinale