de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Una dintre cele mai populare legume, remarcabilă prin gustul proaspăt și culoarea vie, salata verde este un excelent furnizor de vitamine și un prieten al stării generale de sănătate.
Read more: Salata verde stimulează sinteza de colagende Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Cine a călătorit măcar o dată cu trenul din Polonia până la capătul Siberiei a putut admira nesfârșitele păduri de mesteacăn, observând o butelie de sticlă sau de plasic legată pe tulpinile pomilor, în care se strânge miraculoasa sevă. Chiar dacă în Rusia aceasta este un panaceu transmis din tată în fiu pentru tratamentul celor mai neașteptate boli, în România a fost puțin ignorată. Ce este terapia cu mesteacăn și cât de minunată este pentru sănătatea dumneavoastră aflați de la Nicu Bulilete, licențiat în psihologie și terapii alternative/complementare, lector ANATECOR.
Read more: Terapeut Nicu Bulilete: „Seva de mesteacăn, un excepţional tonic în asteniile de primăvară“de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Este cunoscut sub numele popular de „antibioticul săracului”, dar cimbrişorul are și alte numeroase beneficii asupra organismului.
Read more: Cimbrişorul tonifiază celulele nervoasede Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Vindecătoare de excepție, urzicile nu trebuie să lipsească din rezerva de comori naturiste a fiecărei gospodării. Planta vitaminizează, detoxifică şi mineralizează organismul, prevenind afecțiuni grave și vindecând boli supărătoare, iar curele cu urzici sunt renumite pentru beneficiile lor.
Read more: Urzicile tratează colonul iritabilde Roxana Istudor şi Eduard Popa
Studii extinse și riguroase au pus în evidență, prin teste pe animale, capacitatea extractului de ficus exasperata de a combate afecțiunile care implică inflamații.
Read more: Extractul de ficus exasperata, redutabil împotriva ameţelilorde Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Sfecla roșie era descoperită în Antichitate, devenind celebră întâi pentru frunze, apoi rădăcina a început să fie utilizată pe scară largă, din Asia până în Grecia, și ca aliment, și ca medicament. România o cunoaște și o apreciază de două secole.
Read more: Sfecla roșie tratează spasmofiliade Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Cele dintâi flori care scot capul de sub zăpadă odată cu apariția primăverii, gingașii ghiocei, au o putere tămăduitoare despre care puțină lume știe.
Read more: Băile cu decoct de ghiocei înlătură durerile reumaticede Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Fie că este vorba despre ceaiuri vindecătoare sau despre tincturi de-a dreptul uimitoare, de-a lungul vremii, celebra vindecătoare Eva Lubke a strâns remedii incredibile, folositoare în tratarea multor maladii în fața cărora medicii rămân neputincioși.
Read more: Remediile celebrei vindecătoare Eva Lubke Tinctura de sclipeţi, cea mai bună doctorie pentru...de Roxana Istudor şi Eduard Popa
Pentru calitățile fructului său, nuca de cocos, cocotierul este denumit de popoarele Pacificului „Pomul vieții”. Într-adevăr, nuca de cocos furnizează organismului beneficii însemnate, fiind folosită și ca aliment, și ca remediu.
Read more: Nuca de cocos combate hidropiziade Roxana Istudor şi Florica Pintea
Cunoscută din cele mai vechi timpuri, numită în popor și rochița-rândunicii, volbura este un leac de tradiție pentru unele dintre cel mai des întâlnite tipuri de afecțiuni.
Read more: Volbura, leac de tradiţie pentru tuse convulsivăde Roxana Istudor
Crocantă, albă, răcoritoare și cu un gust de fructe, jicama este o comoară nutrițională și terapeutică.
Read more: Jicama protejează ADN de radicalii liberi