de Anda Postolache
Jneapănul este o plantă răspândită în regiunile de munte şi se găseşte şi la noi în multe locuri. Denumirea lui ştiinţifică este Pinus mugo, dar în popor este cunoscut după mai multe denumiri, cum ar fi: şneapăn, pin pitic, pin de piatră, cetină, jipel, jip şi altele.
Read more: Decoctul de muguri de jneapăn opreşte tuseade Liliana Simidon
Chiar dacă primăvara vine cu paşi repezi, sunt persoane chinuite de artroză, care suferă foarte mult în această perioadă.
Read more: Hreanul este indicat în cazurile de artrozăde Ana Trifan
Produsele naturale sunt, de cele mai multe ori, mai eficiente în rezolvarea problemelor delicate ale trupului decât cele scumpe din comerţ. Aşadar, continuăm seria de trucuri pentru a vă proteja portofelul şi corpul.
Read more: Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (III)de Anda Postolache
Un condiment aproape necunoscut românilor este cardamonul, o plantă adusă în Europa din sudul Indiei, pentru a fi folosită la aromatizarea cafelei. Datorită calităţilor afrodiziace, planta şi-a căpătat repede denumirea de „Sămânţa dragostei”. În medicina naturistă se foloseşte sub formă de tinctură sau în combinaţie cu alte plante. Cardamonul este recomandat împotriva: oboselii psihice, tulburărilor de dinamică sexuală, răcelilor, circulaţiei periferice slabe.
Read more: Cardamonul, afrodiziacul-minunede Ana-Maria Cocea
Gulia este un aliment anticancerigen datorită substanţelor (compuşi arsenici) conţinute în tulpina sa, fiind totodată o excelentă sursă de vitamina C, B6, minerale şi fosfor. Planta conţine puţine calorii (100 de grame are doar 27), fiind indicată în curele de slăbire. Mai este recomandată în controlul diabetului, deoarece ajută la stabilizarea nivelului glucozei din sânge, dar şi în infecţiile virale, bronşite sau tuse.
Read more: Gulia redă organismului aspectul tonicde Claudia Stan
Turiţa-mare este o plantă de culoare galbenă, în formă de stea. Planta este intens utilizată încă din vechime în medicina naturistă, fiind renumită pentru proprietăţile sale antioxidante şi antiinflamatorii.
Read more: Turiţa-mare reduce febra!de Anda Postolache
Medicina veche populară spune că vinul pentru inimă nu ar trebui să lipsească din nicio casă, deoarece are influenţe benefice asupra sănătăţii oricui, dar mai ales asupra bolnavilor cardiaci. Reţeta a fost descoperită de călugăriţa elveţiană Hildegard von Bingen, care a trăit între 1089 şi 1179, şi care a spus că mai multe leacuri i-au fost revelate de Dumnezeu.
Read more: Vin tonic pentru cardiacide Liliana Simidon
Aş începe prin a spune că menopauza este o stare fiziologică normală, ce are, ca primă consecinţă, încetarea ciclului menstrual. Vârsta sa medie de instalare este de 51 de ani, dar fiecare persoană este unică în felul ei, aşadar putem spune că, în 90% din cazuri, survine între 45 şi 55 de ani. Există multe plante care au o acţiune asemănătoare cu cea a hormonilor feminini, ele putând constitui astfel un tratament de substituire.
Read more: Salvia ameliorează efectele menopauzeide Ana Trifan
Produsele naturale sunt, de cele mai multe ori, mai eficiente în rezolvarea problemelor delicate ale trupului decât cele scumpe din comerţ. Aşadar, urmează o serie de trucuri pentru a vă proteja portofelul şi corpul.
Read more: Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (II)de Anda Postolache
Ceapa este un aliment-medicament ce nu trebuie să lipsească din meniul nostru curent, pentru că este plină de substanţe hrănitoare şi terapeutice.
Read more: Comoara din cămară: ceapade Maria Borloveanu
Apreciat pentru calităţile sale nutritive şi pentru gustul special pe care îl are, cartoful şi-a dovedit eficienţa într-o paletă extrem de variată de afecţiuni.
Read more: Sucul de cartof tratează aciditatea gastrică