de Ana Trifan
Gheara pisicii (Uncaria tomentosa) este o liană cu calităţi medicinale deosebite, care creşte în junglele din America Centrală şi de Sud. Este utilizată de sute de ani de locuitorii din aceste zone pe post de antiinflamator. Specialiştii în remedii naturiste o recomandă mai ales în artrite şi boli din aceeaşi gamă. Gheara pisicii se găseşte şi la magazinele de produse naturiste din România, sub diferite forme.
Read more: Gheara pisicii vindecă artritade Elena Şerban
Hepatita este o afecţiune a ficatului care înspăimântă orice om de pe planetă. Fie că e de tipul A, B, C, E sau cine ştie ce altă literă au ales medicii pentru numele ei, hepatita este o afecţiune de care e cazul să vă feriţi. Şi dacă totuşi aţi contactat-o, din diverse motive, trebuie să scăpaţi de ea cât de curând, pentru că orice afecţiune a ficatului poate fi fatală. În afara tratamentului prescris de medici, există şi alternative naturale pe care le puteţi încerca pentru a controla evoluţia virusului în organism, însă sub stricta îndrumare a cadrelor de specialitate.
Read more: Plante contra hepatiteide Anda Postolache
Pentru cazurile de meteorism sunt recomandate decocturi de mărar şi de pătrunjel, care ajută foarte mult la eliminarea gazelor. În plus, a urma o scurtă cură de acest fel face foarte bine organismului, mai ales femeilor aflate în pragul menopauzei, întrucât conţine mult calciu şi previne osteoporoza.
Read more: Seminţele de mărar combat balonareade Elena Şerban
Broccoli este una dintre legumele care, odată consumate, nu fac alceva decât să ajute organismul. Elimină cauza apariţiei ulcerului, previne cancerul şi conţine o mulţime de componente sănătoase.
Read more: Broccoli luptă cu apariţia canceruluide Liliana Simidon
Varicele reprezintă o problemă nu numai pentru femei, ci şi pentru bărbaţi, însă primele sunt mult mai afectate. Aceasta nu este doar o afecţiune, ci o formă avansată a insuficienţei venoase. Cu cât tratamentul este început încă din faza de debut, cu atât şansele apariţiei acestor deformări inestetice şi dureroase ale venelor sunt mai mici.
Read more: Siropul de ceapă vindecă varicelede Mariana Borloveanu
Originea castraveţilor se află cu mii de ani în urmă, undeva în partea de sud a Asiei. După ce această legumă a fost adoptată de egipteni, ea a fost cultivată în Grecia, Italia, Bulgaria şi, ceva mai târziu, în România. Dacă iniţial era folosită doar ca hrană, ulterior, lumea civilizată i-a identificat proprietăţile benefice şi, evident, valorile terapeutice. Ca şi în cazul altor remedii naturiste pe care vi le-am prezentat în paginile revistei noastre, vă recomandăm ca toate legumele şi fructele pe care le folosiţi să fie procurate, pe cât posibil, în stare naturală, fără alte stimulente de grăbire a creşterii sau de modificare genetică.
Read more: Castraveţii vs tensiunea oscilantăde Elena Nedelcu
Pepenele verde (harbuzul) este originar din Africa, unde unele specii cresc spontan chiar şi astăzi. Cultivat încă din Antichitate de egipteni, indieni şi chiar de chinezi, a ajuns în Europa la sfârşitul secolului al XII-lea. Arabii credeau că are proprietăţi miraculoase, care îi ajută să scape de boli dacă era mâncat înainte de mese, pe parcursul mai multor zile. În prezent, este un bun diuretic folosit în curele de slăbire, dar şi în cazul afecţiunilor renale şi este inclus în dieta recomandată celor cu afecţiuni hepatice.
Read more: Pepenele verde taie greţurile matinalede Mariana Borloveanu
Porumbul, pe lângă substanţe hrănitoare şi săruri atât de benefice organismului, acesta conţine şi o gamă largă de vitamine (A, B, C, E şi K), albumine asemănătoare celor din ouă şi alantoidă. Fiert, copt sau sub formă de popcorn este un medicament universal aproape la fel de bun ca şi preparatele naturiste bazate pe coaja sau inflorescenţele acestei cereale.
Read more: Un bun aliat contra problemelor renale: porumbulde Eugenia Golub
Prunul este originar din Siria şi a pătruns în Europa în epoca romanilor. Fructul are beneficii remarcabile asupra sănătăţii, fiind extrem de bogat în acizi organici, vitaminele A şi B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, dar şi multe glucide. Datorită acestor proprietăţi, prunele sunt recomandate astenicilor, sportivilor, copiilor şi persoanelor care suferă de constipaţie ori de boli hepatice. Conform cercetătorilor americani, fructele şi legumele de culoare roşiatică-violet sunt mai bogate în antioxidanţi faţă de cele de alte culori, ceea ce înseamnă că pruna reprezintă un aliat al tinereţii pentru un timp îndelungat.
Read more: Prunele, leac împotriva constipaţieide Mariana Borloveanu
Fructe care ne răcoresc şi ne hidratează în verile caniculare, piersicile sunt deopotrivă parfumate şi gustoase, iar prin conţinutul lor bogat de săruri minerale, vitamine şi zaharuri constituie un adevărat medicament împotriva problemelor cauzate de temperatura ridicată. Eficienţa consumului de piersici este marcată şi de prezenţa a numeroşi antioxidanţi, care întârzie îmbătrânirea, dar şi de alte efecte benefice pentru organism.
Read more: Mâncaţi piersici pentru a vă hidratade Ana Trifan
Cândva hulită şi botezată „cafeaua săracilor”, pentru că era folosită ca surogat de cei care nu-şi permiteau sau nu aveau de unde să cumpere cafea, astăzi, cicoarea a ajuns foarte căutată şi apreciată. Printre altele, exact pentru faptul că are efecte excitante, dar fără să aducă în organism neplăceri, deoarece nu conţine cafeină. Este bogată în proteine, se metabolizează uşor şi conţine vitamine şi nutrienţi.
Read more: Ceaiul de cicoare purifică sângele