de Gabriela Niculescu
Tratamentele medicale pe baza uleiului de măsline extravirgin sunt nenumărate şi au rezultate surprinzătoare în diverse afecţiuni. Există câteva reţete simple ce vă pot ajuta să scăpaţi de pietrele de la bilă şi de la ficat. Pentru acestea sunt necesare o disciplină alimentară şi voinţa de a respecta întocmai reţeta naturistă.
Read more: Remediu contra pietrelor la bilă şi ficat: uleiul de măslinede Anda Postolache
Psoriazisul e o boală de piele ce se manifestă prin pete alb-rozacee, acoperite cu scuame fine, localizate mai ales pe coate, genunchi şi cap. Boala este cauzată de afecţiuni alergice, tulburări endocrine, boli neuropsihice şi afecţiuni ale sângelui şi ale limfei. Pe lângă tratamentele alopate, există şi metode naturiste ce dau rezultate bune şi foarte bune contra acestei afecţiuni.
Read more: Leac pentru psoriazisde Liliana Simidon
Fibromialgia este un sindrom ce se caracterizează prin durere difuză în muşchi şi ligamente. Cauzele sale nu sunt bine cunoscute, însă se ştie că unele remedii naturiste îi pot ajuta pe cei afectaţi.
Read more: Valeriana, analgezic natural, bun în fibromialgiede Dana Purgaru
Se ştie că remediile naturiste sunt cele mai indicate „medicamente”, ce fac minuni în o mulţime de afecţiuni, dar cu siguranţă v-aţi întrebat de multe ori ce trebuie să mâncaţi mai des pentru a vă rezolva o anumită problemă de sănătate. Iată o listă cu cele mai importante remedii pentru principalele organe.
Read more: Soldaţii „verzi“ ai corpuluide Gabriela Niculescu
Obligeana, trestia mirositoare, buciumaşul, papura roşie sau crinul de apă reprezintă una şi aceeaşi plantă. Provine din India şi a fost adusă în Europa de Est prin secolul al XIII-lea de tătari şi turci, care o utilizau la dezinfectarea apei de băut. Creşte în flora spontană prin locuri mlăştinoase, şanţuri umede şi pe malurile apelor lin curgătoare sau ale bălţilor, mai ales în Banat, Crişana şi Bucovina. Se cultivă în parcuri şi grădini ca plantă ornamentală, are miros plăcut de mandarine şi gust aromat-amar. Este folositoare în stimularea secreţiilor gastrointestinale, în tratarea bronşitelor şi a stărilor gripale, dar are şi alte proprietăţi folosite în industria cosmeticii, chimică şi cea alimentară.
Read more: Buciumaşul, eficace în afecţiunile digestivede Daniela Anton
În afara faptului că uleiul de levănţică miroase extraordinar şi este relaxant, vă poate fi de mare ajutor atunci când suferiţi o arsură. Un cercetător francez, doctor René-Maurice, s-a ars în timp ce lucra în laborator. Imediat şi-a introdus mâna într-un recipient în care era esenţă de levănţică şi apoi a constatat că rana s-a vindecat mult mai repede şi nu au rămas cicatrice. De atunci, levănţica a fost mult mai utilizată în fabricarea produselor de îngrijire a pielii.
Read more: Esenţa de levănţică, elixir pentru pielede Ana Trifan
Uleiul de cocos conţine circa 90% acizi graşi saturaţi. Cercetări recente au arătat că acest produs conţine 50% acid lauric, ce se găseşte şi în laptele matern şi care e benefic pentru sănătate, în special pentru sistemul imunitar şi dezvoltarea inteligenţei copiilor. Acidul lauric este însă foarte bun şi pentru adulţi, deoarece în corp se transformă în monolaurină, ce are efecte antibacteriene, antivirale şi antifungice. Mai mult decât atât, creşte nivelul colesterolului bun, determinând în acest fel scăderea riscului apariţiei de boli cardiovasculare.
Read more: Uleiul de cocos stabilizează tensiunea arterialăde Cătălina Tăgârţă
Talpa-mâţei, cunoscută popular şi sub denumirile de brânca-mâţii, floarea-patului, laba-mâţii, lânăriţă, paraipan, părălei, scânteiuţă de munte, sunătoare de munte sau talpa-pisicii, este o plantă la care puteţi apela cu încredere oricând sunteţi răciţi.
Read more: Scăpaţi de guturai cu talpa-mâţeide Eugenia Golub
Morcovul este originar din Afganistan, unde creştea într-un mediu sălbatic, suferind de-a lungul timpului diferite transformări. În Europa, el a pătruns între secolele al VIII-lea şi al X-lea. Este bogat în vitaminele A, B6, C, E, dar şi în calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi caroten. Dacă sunt consumaţi în stare crudă, ca atare sau daţi pe răzătoare în salate, morcovii aduc numeroase beneficii organismului uman.
Read more: Morcovul îmbunătăţeşte vedereade Liliana Simidon
Constipaţia este, pentru mulţi, o realitate inexplicabilă, deoarece, susţin cei afectaţi, au grijă de obicei la alimentaţie. Însă, puţini ştiu că problema este, de cele mai multe ori, determinată de un aport scăzut de fibre. Un ajutor de nădejde în acest sens îl reprezintă aportul de legume proaspete.
Read more: Uleiul de măsline, eficace împotriva constipaţieide Gabriela Niculescu
Românii ţin la tradiţii, iar cea a meselor îmbelşugate de Sărbători n-a lipsit aproape din nicio casă. Însă, de multe ori, alimentele combinate nefast duc la apariţia unor disconforturi gastrice. Indigestia şi arsurile stomacului sunt cauzate de creşterea sau descreşterea secreţiei de acid gastric şi a altor enzime cu un rol important în digestie, iar simptomele includ arsuri, gaze, greaţă, senzaţia de balonare şi reflux esofagian. Iată câteva metode de detoxificare binevenite după carne grasă, sarmale, cartofi, alcool şi cozonac.
Read more: Menta vă drege după Sărbători