de Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie
Uleiul de rapiţă este unul dintre cele mai folosite uleiuri vegetale în prepararea reţetelor culinare. Este sărac în grăsimi saturate, dar bogat în Omega 3 şi proprietăţi care duc la scăderea colesterolului rău. Conţine vitamina E și vitamina K, dar și alți micronutrienți importanți, care au acţiune antioxidantă puternică asupra organismului.
Read more: Uleiul de Rapiţă scade colesterolul răude Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Deopotrivă controversate și studiate intens din perspectiva unor potențiale beneficii în lupta cu diverse afecțiuni mintale, ciupercile „magice” sunt luate în considerare pentru elaborarea unui medicament care să trateze anorexia, arată rezultatele unui studiu clinic de dată recentă.
Read more: Ciupercile „magice“ ar putea trata anorexiade Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Fructe uimitoare, care cresc în America de Nord, afinele sălbatice duc la un cu totul alt nivel proprietățile care au făcut din afinele de cultură campioni mondiali ai nutrienților de excepție.
Read more: Afinele sălbatice susţin capacităţile enzimatice ale organismuluide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă medicinală foarte apreciată, sulfina face parte din categoria vindecătorilor fără efecte secundare și cu acțiune certificată deopotrivă de rezultatele asupra sănătății pacienților și de cercetările științifice.
Read more: Sulfina stimulează regenerarea ţesutului hepaticde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Rudă” cu tomatele, akudjura sunt delicioasele „stafide ale deșertului australian” și au un gust puternic, de caramel, care le face ideale în gastronomie. Dincolo de această utilizare, fructul are nenumărate beneficii pentru sănătate.
Read more: Akudjura, aliat împotriva reumatismuluide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Originea utilizării vâscului deopotrivă ca simbol și ca tămăduitor vine din Evul Mediu. Considerată magică și sacră, această plantă veșnic verde a demonstrat proprietăți terapeutice confirmate de cercetările moderne.
Read more: Vâscul reduce efectele secundare ale radioterapieide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Condiment cu o aromă de excepţie, coriandrul se remarcă nu doar culinar, ci şi prin aportul de substanţe benefice organismului şi prin tratamentele care au la bază această plantă-medicament.
Read more: Coriandrul combate conjunctivitade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Banalii morcovi sunt adevărate alimente-minune, conținutul de carotinoizi făcând din aceste legume aliați incomparabili ai sănătății, ai greutății optime și ai luptei organismului împotriva agresiunilor interne și externe. Cercetătorii descoperă în permanență noi proprietăți ale acestor comori de nutrienți.
Read more: Morcovii menţin arterele curatede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Arbore asiatic prețios pentru medicina tradițională, neem pune la dispoziția sănătății oamenilor preparate și compuși care tratează o gamă largă de afecțiuni.
Read more: Neem tratează ulcerul cronic de pielede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Aflat în topul cerealelor cultivate pe Terra, sorgul câștigă teren în dietele din toată lumea întrucât este foarte gustos și nu conține gluten. De asemenea, robustul sorg este un adevărat aliment-medicament, confirmat ca atare de numeroase cercetări științifice.
Read more: Sorgul, aliat împotriva sindromului metabolicde Georgiana Mihalcea
Angelica este o plantă bienală care a fost folosită de mult timp în medicina tradițională chineză pentru a trata multe probleme de sănătate. Ea conține diverse ingrediente bioactive care pot avea proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. Este folosită în mod obișnuit ca supliment alimentar sau ca ingredient de gătit.
Read more: Angelica gestionează problemele hormonale feminine