de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
„Rudă” cu morcovul, anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute și folosite din lume, gustul său deosebit fiind egalat doar de proprietățile sale vindecătoare.
Read more: Anasonul stimulează secreţia laptelui maternde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Legumă cu frunze verzi care se distinge prin gustul înțepător, ce scoate din anonimat orice salată de crudități, rucola este nu doar foarte savuroasă, ci și în topul celor mai sănătoase alimente, campioană a vitaminelor și antioxidanților.
Read more: Campioană la conţinutul de nutrienţi Rucola previne defectele de tub neural la nou-născuţide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Plopul furnizează sănătății oamenilor un produs natural prețios, mugurii săi, care aduc organismului numeroase beneficii și tratează diverse afecțiuni, fără efectele secundare ale medicamentelor.
Read more: Mugurii de plop tratează tuberculoza cutanatăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Deosebit de apreciate în bucătăriile asiatice şi europene moderne, boabele de muștar-de-câmp au şi proprietăţi terapeutice unice printre plantele medicinale.
Read more: Muştarul-de-câmp accelerează metabolismul celularde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Cu puternica sa încărcătură spirituală pentru lumea creștină, smirna este considerată rășina înțelepciunii, iar mirosul său discret îndrumă la evlavie. Pe de altă parte, această rășină plină de simbolistică este foarte apreciată în medicina naturistă și în industria farmaceutică, pentru un cumul de proprietăți remarcabile.
Read more: Smirna luptă cu boala Behcetde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Legumă cruciferă care îmbogățește orice meniu cu o savoare unică, gulia are un loc binemeritat în fruntea alimentelor care s-au dovedit, pe parcursul studiilor, printre cele mai benefice pentru sănătate.
Read more: Gulia susţine producerea de globule roşiide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Leguminoasele au căpătat în ultimele decenii un binemeritat prim-plan nutrițional, grație cercetărilor care le evidențiază proprietăți și beneficii majore pentru sănătatea umană. Năutul este un astfel de aliment, tot mai popular în dietele moderne, după milenii în care a fost apreciat prin tradiție.
Read more: Năutul stimulează procesarea informaţiei la nivelul creieruluide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Înrudit cu cruciferele, plin de substanțe benefice pentru sănătate, cresonul vine din vremea vechilor egipteni și continuă să trateze și să întărească organismul, având în plus și o aromă de excepție.
Read more: Cresonul tratează catarul pulmonarde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Condiment cu un gust irezistibil, scorțișoara este și o minune a naturii din perspectiva substanțelor pe care le conține și care au fost certificate de studii riguroase ca având proprietăți de excepție pentru sănătatea umană.
Read more: Scorţişoara încetineşte progresia bolii Parkinsonde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Delicată, fermecătoare, rochița-rândunicii este în realitate o plantă plină de forță, care poate cuceri întreaga grădină și, în același timp, unul dintre cei mai cunoscuți vindecători ai lumii plantelor.
Read more: Rochiţa-rândunicii ameliorează funcţia hepaticăde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Înainte de consumul pe scară largă de cartofi, europenii mâncau napi. Această legumă plină de proprietăți și cu un conținut caloric scăzut a revenit în forță printre preferințele culinare, nu doar pentru gustul bun, ci și pentru faptul că reprezintă un aliment-medicament.
Read more: Napul previne apariţia tulburărilor oculare