de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Potrivit statisticilor, aproximativ 60% dintre oameni suferă de sângerări nazale (epistaxis), cel puțin o dată în viață. Cum rezolvați această problemă? Natura vă sare în ajutor cu plante excepționale.
Read more: Decoctul de coada-calului opreşte sângerarea nazalăde Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Chiar dacă nu este contagioasă, dermatita este o boală cronică care evoluează cu agravări și cu remisiuni. Cum țineți această boală departe, dar și cum puteți să o tratați folosind doar remedii naturale, aflați din interviul cu fitoterapeut Liliana Simidon (foto).
Read more: Fitoterapeut Liliana Simidon: „Scăpaţi de dermatita atopică folosind ceai de trei-fraţi-pătaţi“de Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Disponibilă în toată lumea, varza albă chinezească numită bok choy este o componentă a familiei cruciferelor și de mii de ani aduce beneficii enorme organismului uman.
Read more: Bok choy stimulează capacitatea cognitivăde Călin Popa şi Eduard Popa
Ridiche albă delicioasă, daikon vine din Asia și are toate proprietățile „rudelor” sale vegetale din familia cruciferelor, deopotrivă în rădăcină și în frunze.
Read more: Daikon reduce riscul instalării artriteide Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Plămânărica este unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva unor afecțiuni respiratorii persistente. Dar, alături de această utilizare principală, care reiese din chiar numele plantei, aceasta are numeroase alte beneficii, fiind o adevărată farmacie a naturii.
Read more: Plămânărica, utilizată contra crăpăturilor sânilorde Carmen Ciripoiu şi Nicoleta Gheorghe
Mâncarea națională a românilor, mai ales în perioadele de post, prazul conține principii active care contribuie la vindecarea bolilor de ficat, a diabetului și a tulburărilor digestive. Și tot prazul este cel care reușește în mod uimitor să distrugă germeni patogeni, ajutând astfel la ameliorarea tulburărilor digestive.
Read more: Vinul de praz, un afrodisiac perfectde Bogdan Nicula şi Sorin Dumitrescu
Potrivit unui raport al Grădinii Botanice Regale din Kew (Londra), ciupercile sunt folosite în scopuri medicale de aproape șase milenii, iar în ultimii ani, specii exotice, precum reishi sau chaga, au fost denumite suplimente alimentare și promovate drept unele dintre „fântânile tinereții”. O bogăție de nutrienți precum potasiu, seleniu și vitamina B12 și puține calorii, ciupercile se recomandă a fi consumate cât mai des. Cu o singură condiție: să fie foarte bine gătite.
Read more: Consumaţi cât mai multe ciuperci, fiindcă sunt „fântânile tinereţii“de Călin Popa şi Adrian Barna
Durerea provocată de sinuzită poate fi un adevărat „terorist”, care face o persoană să nu-și mai poată desfășura activitatea zilnică. Această suferință este mai frecventă și mai gravă decât se consideră în mod obișnuit, iar tratarea sinuzitei are și o eficientă componentă naturistă.
Read more: Remedii tradiţionale contra durerilor sinusalede Călin Popa şi Alexandru Brădescu
În Orient, fructul yangmei este binecunoscut pentru proprietățile sale și, ca atare, consumat pe scară largă. Dulce și parfumat, stă la loc de cinste în alimentația japonezilor și a chinezilor, popoare renumite pentru longevitate și starea bună de sănătate la vârste înaintate.
Read more: Yangmei previne defectele de naşterede Călin Popa şi Florica Pintea
Plantă cunoscută și apreciată încă din Evul Mediu, bobornicul este folosit și în prezent pentru vindecarea unor afecțiuni care sunt și frecvente, și greu de tratat.
Read more: Bobornicul tratează eczema atopicăde Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Peste 1.000 de boli vindecate de un singur fir. Așa ar putea fi descris, în doar câteva cuvinte, usturoiul verde sau usturoiul dintâiul, așa cum este numit de bătrânii satelor, un medicament de excepție folosit din cele mai vechi timpuri.
Read more: Usturoiul, cel mai vechi leac împotriva tensiunii arteriale