Main menu

header

Profitaţi de verdeţurile de primăvară!

de Diana Georgescu

Medicii nutriţionişti recomandă la începutul primăverii să profităm de oferta verde a naturii, pentru a ne curăţa organismul de toxinele acumulate pe timpul iernii.

Read more: Profitaţi de verdeţurile de primăvară!

Muşchiul de piatră protejează aparatul respirator

de Elena Şerban

Cunoscut şi sub numele de muşchi de munte, muşchi creţ sau jegbiu de munte, muşchiul de piatră este una dintre cele mai eficiente plante medicinale din flora românească.

Read more: Muşchiul de piatră protejează aparatul respirator

Papaya reduce colesterolul

de Gabriela Niculescu

Papaya este un fruct bogat în fibre, potasiu, vitaminele A şi C şi conţine o enzimă numită papaina. Aceasta este necesară pentru descompunerea şi prelucrarea proteinelor şi acţionează asupra cărnii consumate, înainte ca aceasta să ajungă în stomac. Acest fruct reduce nivelul colesterolului rău din sânge şi grăbeşte procesul de digestie.

Read more: Papaya reduce colesterolul

12 plante recomandate primăvara

de Elena Şerban

Primăvara, organismul se pregăteşte pentru un nou început. De aceea trebuie să elimine toate toxinele acumulate în lunile lungi de iarnă. Nu de alta, dar în sezonul rece alimentaţia a fost constituită mai ales din preparate pline de grăsimi saturate şi au lipsit legumele şi mai ales fructele. Venirea primăverii aduce însă o serie de îmbunătăţiri ale regimului alimentar. Şi cum pieţele sunt pline de verzituri, care mai de care mai sănătoase, dietele de detoxificare pot fi urmate cu mare uşurinţă. Totul e să vrem. Dacă aceste regimuri sunt combinate cu mişcare în aer liber, care ajută la eliminarea toxinelor, purificarea organismului este mult mai rapidă. Iată ce vă poate ajuta.

Read more: 12 plante recomandate primăvara

Ciupercile miraculoase care resping cancerul

de Cristina Cristache

Este deja cunoscut că ciupercile acţionează pozitiv asupra organismului, ajutând la întărirea imunităţii şi oferind acestuia un bogat complex de vitamine şi de minerale. Asiaticii le folosesc de mii de ani, iar Occidentul începe să le accepte proprietăţile miraculoase. Studiile arată că în compoziţia ciupercilor se găsesc substanţe bioactive, vitamine, minerale, oligoelemente şi aminoacizi. V-aţi gândit vreodată că ingestia de ciuperci vă poate scădea tensiunea arterială sau că vă poate regla hormonii? Ei bine, ele fac mai mult de atât, de aceea este bine să ştim ce specie este bună pentru suferinţa noastră!

Read more: Ciupercile miraculoase care resping cancerul

20 de leacuri contra migrenelor

de Daniela Anton

Aveţi dureri sâcâitoare de cap, pe care le simţiţi din ceafă până în frunte? Cauzele acestor migrene pot fi stresul, emoţiile puternice, oboseala, ochii obosiţi sau modificările vremii. La femei, acestea pot fi declanşate şi de dereglările hormonale. De cele mai multe ori, migrenele sunt însoţite şi de ameţeli, slăbiciune sau senzaţie de vomă. Iată 20 de remedii naturiste care vă pot ajuta să învingeţi durerile cât mai repede.

Read more: 20 de leacuri contra migrenelor

Rocoina ameliorează mâncărimile vaginale

de Carmen Ciripoiu

Cauzate de pielea uscată, iritaţiile de săpun, pantalonii prea strâmţi, diferite infecţii sau boli cu transmitere sexuală, mâncărimile vaginale sunt problemele cu care fiecare femeie se confruntă măcar o dată în viaţă. Iată câteva remedii pe care ni le oferă natura.

Read more: Rocoina ameliorează mâncărimile vaginale

Căpşuna: secretul natural pentru albirea dinţilor

de Gabriela Niculescu

Căpşunile conţin acid malic, o substanţă folosită în preparatele cosmetice pentru albitul dinţilor, dar şi pentru pregătirea acestora în vederea plombării. De altfel, acidul malic şi bicarbonatul de sodiu sunt principalele substanţe folosite pentru albirea dinţilor.

Read more: Căpşuna: secretul natural pentru albirea dinţilor

Prazul, ajutor de nădejde în ciroză

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Consumat în stare crudă, sub formă de suc, decoct sau vin, prazul este plăcut la gust, dar are şi numeroase proprietăţi vindecătoare ale ficatului, plămânilor, glandei endocrine, diabetului, anexitei sau tulburărilor digestive. Părintele Lavrentie, care a trăit 40 de ani la Schitul Zosirimas, din zona Mediteranei, îşi aminteşte cum îşi tratau afecţiunile călugării care trăiau în acele locuri izolate şi cât de util este acest aliment-medicament pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă la medic.

Read more: Prazul, ajutor de nădejde în ciroză

Inamicul sinuzitei: hreanul

de Diana Georgescu

Cunoscut încă din vremea Antichităţii, leac preţuit de mesopotamieni, egipteni, greci sau romani, hreanul a fost folosit şi de daci, care îi spuneau usturonilă. Frunzele crude, legate pe frunte, alungau durerile şi limpezeau mintea, din rădăcină se coceau turte cu care se vindecau gâlcile, iar ceaiul de flori alunga cele mai grele răceli.

Read more: Inamicul sinuzitei: hreanul

Inhalaţiile cu maghiran desfundă nasul

de Cristina Cristache

Cu toate că razele soarelui ne îndeamnă să îmbrăcăm haine din ce în ce mai subţiri, ele pot fi înşelătoare, şi foarte rapid ne putem trezi cu tuse, nas înfundat, ochi mici şi înlăcrimaţi, febră uşoară şi indispoziţie. Dacă deja aveţi simptomele enumerate şi respiraţia devine din ce în ce mai greoaie nu daţi fuga la drogherie, ci apelaţi la farmacia verde.

Read more: Inhalaţiile cu maghiran desfundă nasul