Main menu

header

Albiţi-vă dinţii cu mere, morcovi şi conopidă

de Daniela Anton

Oricine îşi doreşte o dantură precum a vedetelor de la Hollywood, deoarece un zâmbet frumos oferă admiraţia celor din jur şi conferă mai multă încredere în propria persoană. Procedurile stomatologice sunt destul de costisitoare, însă, din fericire, există o cale mai simplă: puteţi avea dinţi mai albi şi sănătoşi dacă mâncaţi anumite alimente şi beţi anumite lichide.

Read more: Albiţi-vă dinţii cu mere, morcovi şi conopidă

„Leacul biblic“: pedicuţa

de Gabriela Bunea

Pedicuţa, cunoscută şi sub denumirea de talpa-ursului sau brădişor, este o plantă medicinală asemănătoare cu muşchiul de pământ, veşnic verde, cu un conţinut important de radiu, ocrotită în ţări precum Germania şi Austria. Această plantă este considerată magică, fiind utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diverselor afecţiuni, atât interne, cât şi externe.

Read more: „Leacul biblic“: pedicuţa

Tincturi de sezon

de Gabriela Niculescu

Tincturile sunt extracte din plante, frunze, flori, rădăcini sau toate la un loc, în combinaţie cu alcool alimentar de diferite grade. Le puteţi prepara şi acasă, foarte simplu, fără efort şi, mai ales, cu siguranţa că obţineţi un produs 100% natural. Iată câteva idei de tincturi de sezon.

Read more: Tincturi de sezon

Frunzele de arţar dezumflă încheieturile bolnave

de Anda Postolache

Arţarul (Acer platanoides) este un copac răspândit în toată Europa, găsindu-se atât în păduri, cât şi cultivat în parcuri şi grădini, oferind o umbră generoasă prin frunzişul său bogat.

Read more: Frunzele de arţar dezumflă încheieturile bolnave

Carenţa de calciu e trădată de cârcei

de Cătălina Tăgârţă

Calciul este cel mai important element în constituirea oaselor şi a dinţilor. Contribuie la vinecarea şi păstrarea rezistenţei oaselor, dar şi în creşterea şi calcifierea acestora în rândul copiilor. Ajută la buna funcţionare a muşchilor şi chiar a muşchiului inimii, şi are rol în coagularea sângelui.

Read more: Carenţa de calciu e trădată de cârcei

Quinoa, proteina fără colesterol

de Anda Postolache

Quinoa este o cereală ce creşte în America de Sud la altitudini foarte mari - chiar şi la 4.000 de metri. Are boabe mici, rotunde, alb-gălbui. Este bogată în proteine şi nu are colesterol, ceea ce o face foarte dorită în meniul celor care vor să se menţină sănătoşi şi să consume cât mai puţină carne. Are mult calciu, mai mult chiar decât laptele, în plus, vitaminele A, B, C, D, E şi K şi mineralele, fier, calciu, crom, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, cupru, fluor, iod.

Read more: Quinoa, proteina fără colesterol

Uleiul de nucă, pavăză pentru inimă

de Cătălina Tăgârţă

Uleiul de nucă nu este doar o sursă bogată de vitamina C, ci el conţine acizi graşi omega-3, vitamine din complexul B (B1, B2, B3), vitamina E şi niacină. Mai mult, acest tip de ulei conţine din plin fitonutrienţi, seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi calciu, fapt pentru care el are numeroase beneficii asupra organismului.

Read more: Uleiul de nucă, pavăză pentru inimă

Iedera elimină vergeturile

de Liliana Simidon

Vergeturile apar, în general, după o variaţie rapidă a greutăţii (îngrăşare sau slăbire), în timpul sarcinii sau în perioada adolescenţei. La femei, acestea se observă mai ales în zona şoldurilor, a coapselor şi a sânilor, având o culoare roşie sau purpurie la început, după care culoarea devine albă, pală. Dacă doriţi să remediaţi această problemă până când începe sezonul de plajă, puteţi încerca mai multe „reţete” naturiste.

Read more: Iedera elimină vergeturile

Mirtul apără stomacul

de Gabriela Bunea

Mirtul este un arbust mediteranean veşnic verde, cu flori frumos mirositoare, cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru întrebuinţările sale terapeutice, dar şi culinare. Din frunzele proaspete de mirt se extrage uleiul de mirt cu gust iute şi miros aromat plăcut, iar fructele se consumă în stare proaspătă sau se folosesc la prepararea unor băuturi prin macerare în alcool.

Read more: Mirtul apără stomacul

Tutunul indian luptă cu dependenţa de fumat

de Cristina Cristache

Tutunul indian, cunoscut şi ca lobelia, este originar din nordul Statelor Unite, unde este foarte des întâlnit. De sute de ani este utilizat pentru a trata astmul, tusea, bronşita şi alte afecţiuni ale aparatului respirator, digestiv sau nervos, dar şi pentru a scăpa de dependenţa de fumat. Totuşi, în cantităţi ridicate, lobelia este extrem de toxică, provocând chiar moartea la pacienţii cardiaci sau cu sensibilitate la tutun în general!

Read more: Tutunul indian luptă cu dependenţa de fumat

O plantă la modă: Tribulus terrestris

de Dana Purgaru

În top 3 cel mai vândute produse de la orice magazin tip plafar se numără, pe lângă celebrele „minuni” de slăbit, Tribulus terrestris. Deşi numele său nu spune nimic, renumele mondial însă recomandă această plantă, care a devenit „la modă” şi în România.

Read more: O plantă la modă: Tribulus terrestris