de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Picante și exotice, caperele adaugă o notă încântătoare preparatelor italiene, iar din bucătăria peninsulară introducerea acestora în meniu s-a răspândit în toată lumea. În plus față de gustul lor unic, aceste boabe parfumate au și surprinzătoare beneficii pentru sănătate.
Read more: Caperele menţin densitatea osoasăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Merişoarele, cunoscute popular şi ca „insulină verde”, sunt consumate de cel puțin 400 de ani. Studii numeroase care au avut în centru proprietățile acestor fructe de excepție au descoperit noi direcții de terapie sau, după caz, au confirmat vechea tradiție de utilizare a unor roade care se dovedesc minunate pentru sănătatea umană.
Read more: Minunile naturii pentru sănătatea oamenilor Merişoarele tratează infecţiile tractului urinarde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Cereală considerată sacră de vechile populații din America de Sud, quinoa a fost cultivată mii de ani pentru proprietăți nutriționale de excepție, dar și ca vindecător de frunte al lumii plantelor. Prețuite până astăzi, boabele delicioase au confirmat, în cadrul studiilor științifice, numeroase calități terapeutice.
Read more: Quinoa previne declinul auzuluide Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie
Ceaiul oolong este mai puțin cunoscut, dar extrem de eficient în combaterea numeroaselor afecțiuni și aduce beneficii organismului. Condiția esențială e ca infuzia să fie consumată neîndulcită, pentru că zahărul sau orice alt îndulcitor reduce efectele benefice. În plus, gustul ceaiului oolong este dulce, foarte aromat și parfumat.
Read more: Ceaiul oolong scade nivelul de colesterol „rău“ din sângede Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Condiment considerat printre cele mai cunoscute din lume, semințele Paradisului sunt considerate extrem de benefice pentru sănătate încă din Antichitate.
Read more: Seminţele Paradisului inhibă bacteriile Salmonella typhi, Staphylococcus aureus şi pneumonia...de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Plantă medicinală cunoscută chiar și de copii, păpădia e un vindecător de excepție, care se adresează deopotrivă afecțiunilor interne și externe. Foarte apreciată de secole, această minune a naturii este recomandată și astăzi pentru efectele sale benefice și proprietățile curative.
Read more: Păpădia luptă cu ulcerul cronic de gambăde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Dintre toate tipurile de salată verde, lăptucile au cele mai multe proprietăți. De la vechii egipteni, care le considerau plante sacre, până la nutriționiștii moderni, care le numesc „aliment universal”, lăptucile sunt o adevărată hrană-tratament.
Read more: Lăptucile vascularizează creierulde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Considerată superaliment din perspectiva calităților nutriționale și a efectelor benefice asupra organismului, spirulina este o prezență binevenită în orice stil de viață sănătoasă.
Read more: Spirulina combate anemiade Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Asemenea rudei sale de cultură, omniprezentă în bucătăriile din toată lumea, menta sălbatică este renumită pentru acțiunea benefică asupra multor procese ale organismului, fiind recomandată deopotrivă în gastronomie și ca terapie.
Read more: Menta sălbatică elimină paraziţii intestinalide Georgiana Mihalcea
Dincolo de faptul că au un conținut scăzut de calorii, fulgii de ovăz reprezintă o excelentă resursă nutritivă datorită bogăției lor în vitamine și minerale. O porție de fulgi de ovăz vă va ajuta să aveți un aport optim de proteine, magneziu, fier, fosfor și calciu. Nu trebuie să uităm nici de conținutul lor de fibre, care reglează sațietatea, îmbunătățind în același timp digestia și tranzitul. În plus, au un impact redus asupra zahărului din sânge datorită indicelui glicemic destul de scăzut, fiind o alegere ideală pentru persoanele cu diabet.
Read more: Fulgii de ovăz reglează tranzitul intestinalde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
O lume întreagă iubește pătrunjelul. Nicio supă de pui nu este completă ca parfum fără acest „specialist” al gustului și aromei, dar proprietățile plantei cu frunze crestate trec mult dincolo de savoarea inegalabilă. Pătrunjelul este un aliat major al sănătății, iar efectele sale benefice în cazuri de afecțiuni diverse au devenit legendare.
Read more: Tratament naturist extins Ceaiul de pătrunjel purifică sângele