de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Delicioasa rodie nu încetează să releve noi proprietăți terapeutice, care se adaugă la lista deja impresionantă a beneficiilor pe care acest fruct le aduce sănătății.
Read more: Rodia stimulează celulele imunitare ce luptă împotriva cancerului colorectalde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Celebru condiment de origine indiană, chimenul este un aliat de calibru al sănătății, compușii pe care îi conține intervenind în numeroase procese metabolice și făcând din delicioasa pulbere un adevărat vindecător natural.
Read more: Chimenul creşte producţia de hemoglobină din sângede Camelia Onciu
Un sfert dintre români suferă de alergii, iar numărul acestora e în creștere. Unii sunt alergici la polen, praf, părul animalelor, acarieni, înțepături de insecte, anumite alimente sau medicamente. Alergiile se manifestă prin rinită alergică, conjunctivită alergică, astm alergic. Toate simptomele neplăcute ale alergiilor (strănut, iritații, mâncărimi, nas înfundat, ochi înroșiți) pot fi ameliorate cu medicație adecvată (antihistaminice), dar și cu preparate din plante. Oamenii de știință au descoperit mai multe remedii cu efecte benefice și este bine să le cunoaștem, mai ales că alergiile se acutizează primăvara.
Read more: „Medicamente“ verzi pentru alergiile de primăvarăde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Considerate prin tradiție tratament pentru zeci de afecțiuni, cuișoarele sunt vedete ale gastronomiei și, în același timp, au un potențial terapeutic redutabil, confirmat de oamenii de știință.
Read more: Cuişoarele tratează infecţia numită „piciorul atletului“de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Legume care plac tuturor, ridichile sunt mult mai mult decât simple delicii culinare. De la digestie la problemele pielii, aceste rădăcinoase care nu lipsesc din nicio salată generează numeroase efecte benefice pentru organism.
Read more: Uleiul de ridichi, „pansament“ pentru vitiligode Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Un studiu de dată recentă evidențiază capacitatea avocado de a contribui la menținerea siluetei, de a prelungi viața prin aportul de grăsimi sănătoase și de a ține sub control rezistența la insulină, prevenind astfel diabetul.
Read more: Avocado ţine sub control rezistenţa la insulinăde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Fruct exotic cu aspect deosebit, kiwano este mai mult decât un spectacol de culoare în farfurie. Plin de nutrienți esențiali, acest rod care adună soarele Africii are un impact pozitiv, certificat de știință, asupra sănătății.
Read more: Kiwano, eficient împotriva depresieide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Diverse culturi ale lumii folosesc de secole alimentele fermentate pentru diverse beneficii aduse sănătății. Un astfel de produs, kimchi, alcătuit dintr-un amestec de varză, ceapă de primăvară, castraveți și ridichi, este creditat cu efecte remarcabile asupra unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Legumele fermentate kimchi ameliorează nivelul factorului de necroză tumoralăde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Unul dintre fructele care până cândva erau considerate exotice este astăzi la îndemâna tuturor. Gustoasa papaya, cu culoarea sa vibrantă și gustul deosebit, aduce organismului numeroase beneficii.
Read more: Papaya, de ajutor în inflamaţiile asociate artriteide Simona Soare şi Carmen Bădulescu
De mii de ani, tămâia, smirna, isopul, smochinul, măslinul și vița-de-vie sunt recunoscute pentru puterile lor tămăduitoare. Acestea au fost menționate în Biblie și continuă să fie utilizate cu încredere ca remedii fitoterapice, pentru ameliorarea sau vindecarea mai multor afecțiuni.
Read more: Paginile Cărţii Sfinte conţin şi numeroase nume de plante, însoţite de sfaturi de folosire a lor...de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
În cultura japoneză, ciupercile Matsutake ocupă un loc special, grație aromei și gustului lor deosebit. Rarități culinare, aceste ciuperci sunt cele mai scumpe din lume și dublează calitățile gastronomice cu proprietăți terapeutice remarcabile.
Read more: Ciupercile Matsutake stimulează producerea de energie