de Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Fondatoare a proiectului „69herbs”, Jade Marks (foto), fitoterapeut din New York, a atras atenția lumii medicinei naturiste printr-o concentrare pe accesibilitatea oferită tuturor la puterea vindecătoare a plantelor. Într-un interviu, Marks detaliază că toate produsele pe care le promovează sunt realizate manual în Brooklyn, din produse locale și includ picături, amestecuri de ceaiuri, stimulatori de imunitate, produse de susținere pentru somn, pentru anxietate și remedii pentru alergii.
Read more: Fitoterapeut Jade Marks, New York: „Tincturile fără alcool sunt utile în combaterea stărilor de...de Călin Popa şi Gabriela Comşa
Plantă comestibilă cu un gust deosebit, măcrișul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului, pe care îl protejează și îl vindecă deopotrivă.
Read more: Măcrişul previne aterosclerozade Călin Popa şi Adrian Barna
Cruciferă de top, maca este un ingredient nelipsit din bucătăria sud-americană, recomandată nu doar pentru gustul deosebit, ci și pentru nenumăratele beneficii pe care le aduce organismului. Ca urmare, planta are o lungă istorie a utilizării culinare și medicinale.
Read more: Maca creşte activitatea sexuală!de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta
Uleiul de arbore de ceai este folosit de sute de ani pentru tratarea mai multor afecțiuni. Primii care i-au descoperit efectele benefice au fost triburile băștinașe din Australia. Mai mult, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial era o componentă principală în trusele de prim-ajutor ale soldaţilor australieni. Astăzi, uleiul de arbore de ceai a căpătat întrebuinţări dintre cele mai diverse, fiind folosit în întreaga lume, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice şi antiseptice.
Read more: Se recomandă utilizarea în două cure pe an Uleiul de arbore de ceai vindecă ciuperca unghiilorde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Pomelo este un fruct delicios, care are la fel de multe beneficii pentru sănătate ca toate celelalte citrice, de la aportul de vitamina C la detoxificarea asigurată de fibre.
Read more: Pomelo încetineşte îmbătrânireade Călin Popa şi Gabriela Comşa
Toamna este momentul de maximă savoare a uneia dintre cele mai parfumate și mai sănătoase legume - gogoșarul. Minunatul rod al naturii aduce organismului o serie impresionantă de beneficii, demonstrând o dată în plus că produsele de sezon sunt imbatabile atât din perspectiva gustului, cât și din cea a avantajelor pentru metabolism.
Read more: Gogoşarii, de folos în emfizem pulmonarde Călin Popa şi Daniel Şuta
Arbust omniprezent în flora de pe toate continentele, mălinul negru este unul dintre redutabilii vindecători ai lumii plantelor. Tradiția utilizării frunzelor sale uimitoare vine din negura timpului, iar proprietățile terapeutice ale plantei continuă să uimească lumea cercetătorilor.
Read more: Mălinul negru diminuează efectele chimioterapieide Simona Soare Ghișea şi Flori Pintea
Sindromul burnout reprezintă o stare de epuizare fizică și psihică. Acesta apare mai ales la persoanele a căror profesie presupune o responsabilitate deosebită și interacțiuni frecvente cu oamenii. Sindromul burnout este din ce în ce mai întâlnit și duce la scăderea performanțelor intelectuale, afectând relațiile cu cei din jur, precum și calitatea vieții. Cum poate fi învinsă această problemă de sănătate prin remedii naturiste, aflați de la fitoterapeutul Cristian Roșca (www.biorezonantaploiesti.ro).
Read more: Remedii din plante pentru înlăturarea epuizării provocate de munca în exces Fitoterapeut Cristian...de Călin Popa şi Mihaela Cotîrnea
Hrănitoare, dar și vindecătoare, roadele plantei ajwain se culeg, se usucă, se consumă ca atare sau se transformă în pulbere și reprezintă, pe de o parte, un excelent condiment, iar pe de altă parte un tratament foarte eficient pentru un mare număr de afecțiuni.
Read more: Ajwain vindecă ulcerul pepticde Călin Popa şi Flori Pintea
Fruct spectaculos și cu un gust deosebit, ampalaya este faimos în bucătăria asiatică pentru aroma sa și, în același timp, este o sursă de substanțe nutritive și de antioxidanți puternici, care îl fac un adevărat vindecător al naturii.
Read more: Ampalaya susţine secreţia de insulinăde Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Una dintre legumele cele mai apreciate pentru gustul deosebit și versatilitatea dovedită în gastronomie, sfecla roșie se află de multă vreme în atenția oamenilor de știință, care i-au atestat, în timp, certele proprietăți terapeutice și numeroasele beneficii pentru starea de sănătate.
Read more: „Terapeut“ natural cu gust special Sfecla roşie previne distrofia adipoasă la nivelul ficatului