Main menu

header

Un detoxificant puternic: ceaiul din frunze de mesteacăn

de Anda Postolache

De la mesteacăn se folosesc în fitoterapie mugurii, frunzele, coaja şi seva. Ceaiul are un efect excepţional asupra rinichilor, contribuind la diureză. Ca urmare, organismul este ajutat să se detoxifice, tenul se curăţă şi chiar o serie de boli încep să se vindece.

Read more: Un detoxificant puternic: ceaiul din frunze de mesteacăn

Uleiul de cuişoare calmează durerile de dinţi

de Liliana Simidon

Durerile de dinţi pot apărea dintr-o varietate de cauze, cel mai des întâlnite fiind cariile şi afecţiunile gingivale. Neplăcerea resimţită poate varia de la o intensitate redusă, persistentă, la una violentă. Pentru a alina durerea până în momentul vizitei la dentist puteţi apela la remediile naturiste.

Read more: Uleiul de cuişoare calmează durerile de dinţi

Ginsengul siberian, energizant de top

de Ana Trifan

Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus), de asemenea, cunoscut sub numele de Eleuthero, a fost folosit de secole în Est, inclusiv în China şi în Rusia. Ingredientele active din ginsengul siberian, numite eleutheroside, sunt cunoscute pentru calitatea lor de a stimula sistemul imunitar.

Read more: Ginsengul siberian, energizant de top

Sucuri benefice diabeticilor

de Gabriela Niculescu

Pacienţii cu diabet pot bea sucuri naturale numai dacă iau în calcul conţinutul glucidic al acestora. Vă prezentăm patru sucuri ideale diabeticilor, cu indice glucidic scăzut, din cartofi, fasole verde, roşii şi mere.

Read more: Sucuri benefice diabeticilor

Remedii pentru scăderea colesterolului

de Gabriela Niculescu

Colesterolul are o importanţă vitală în producerea hormonilor, a compuşilor celulari şi a învelişurilor protectoare ale nervilor, dar organismul este perfect capabil să fabrice tot colesterolul de care are nevoie, fără ajutorul alimentaţiei. Organismul nu are nevoie de o suplimentare, iar în cazul consumării unui surplus de colesterol, el nu-l utilizează, ci îl depune - excedentul va bloca circulaţia în vene şi artere, lucru ce duce la atacuri vasculare şi crize cardiace. În afară de medicamente, colesterolul poate fi ţinut în frâu şi cu ajutorul unor alimente şi plante. Iată câteva remedii naturiste pentru scăderea acestuia.

Read more: Remedii pentru scăderea colesterolului

Trifoiul roşu vine de hac gutei

de Gabriela Niculescu

Trifoiul roşu aduce un aport de necontestat medicinei. Trifolium repens, sub denumirea sa latină, se dovedeşte a fi un medicament naturist foarte important, iar calităţile lui miraculoase au fost recunoscute încă din Antichitate. Recoltat şi preparat în condiţii corespunzătoare, trifoiul roşu - mai exact florile sale - are asupra organismului efecte terapeutice remarcabile.

Read more: Trifoiul roşu vine de hac gutei

Gargare „verzi“ contra stomatitei

de Gabriela Niculescu

Stomatita este starea inflamatorie a mucoasei cavităţii bucale, ce se manifestă sub forma unor leziuni dureroase ce împiedică masticaţia şi deglutiţia. Cauzele stomatitei pot fi multiple: de natură infecţioasă, alergică, toxică, viroze sau altele. Iată câteva remedii cu plante ce vă pot fi de folos.

Read more: Gargare „verzi“ contra stomatitei

Băi cu plante versus ciuperci vaginale

de Gabriela Niculescu

Un procent de 10% din populaţia feminină a globului suferă de infecţii cu candida vaginală. Aceste infecţii nu cauzează probleme apăsătoare, dar dacă sistemul imunitar este slăbit în mod constant sau s-au luat prea des antibiotice ori există un deficit de igienă, candida poate produce disconfort manifestat prin mâncărimi, roşeaţă şi o secreţie consistentă.

Read more: Băi cu plante versus ciuperci vaginale

Ceapa, leacul-minune contra furunculelor

de Liliana Simidon

Furunculoza se formează din cauza unor infecţii ce apar la nivelul glandelor sudoripare sau al foliculilor piloşi. În aceste zone pătrund anumiţi germeni, care, înmulţindu-se exagerat, provoacă apariţia furunculelor.

Read more: Ceapa, leacul-minune contra furunculelor

Condimentele dau gust vieţii sănătoase

de Elena Nedelcu

Termenul de „condimente” a fost folosit, la început, pentru a descrie ingredientele cu un gust puternic şi iute sau aromatic. În prezent, acest termen se utilizează doar pentru a descrie mirodeniile folosite la mâncăruri sau băuturi. Multe condimente au o dublă utilizare, ele putând fi întrebuinţate atât în bucătărie, cât şi în medicina tradiţională. Pentru a cunoaşte mai bine efectul terapeutic al mirodeniilor, noi vă prezentăm câteva utilizări ale acestora în diferite terapii naturiste.

Read more: Condimentele dau gust vieţii sănătoase

Rodia e indicată bolnavilor de inimă

de Daniela Anton

Rodia e cunoscută ca un fruct-minune ce conţine cantităţi importante de vitamine şi minerale, fiind una dintre cele mai bune plante pentru sănătate şi vigoare.

Read more: Rodia e indicată bolnavilor de inimă