de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Foarte iubită în India în special, dar nu numai, hing este seva uscată a plantelor ferula. Uscată, măcinată într-o pulbere galbenă, această rășină este folosită în bucătăriile asiatice, dar și ca remediu tradițional. Cercetările moderne au confirmat o serie de beneficii pentru sănătate pe care le aduce organismului acest ingredient foarte special.
Read more: Hing, scut pentru organism în faţa inflamaţiei cronicede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Delicioasele și parfumatele boabe ale toamnei, care, din fericire, sunt disponibile pe tot parcursul anului, sunt deja renumite pentru numeroase beneficii aduse organismului, iar descoperirile în dreptul strugurilor continuă.
Read more: Strugurii previn cancerul de pielede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Fruct faimos în medicina tradițională asiatică, amalaki este o sursă bogată de vitamine și de compuși bioactivi, iar cercetările sugerează că este un aliat al sistemului imunitar.
Read more: Amalaki atenuează refluxul gastroesofagiande Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Comunitatea științifică internațională a plasat din nou dieta mediteraneană în fruntea regimurilor care prelungesc sănătatea și viața. În centrul acestui tip de alimentație stă uleiul de măsline, adevărată „sevă de aur” pentru buna funcționare a metabolismului și pentru longevitate. Cercetările legate de popularul ingredient gastronomic îl plasează în categoria medicamentelor naturii.
Read more: „Elixir“ auriu pentru un trai sănătos Uleiul de măsline creşte speranţa de viaţă a pacienţilor cu...de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Prezența prelungită până toamna a vinetelor pe tarabele din piețe dă ocazia oricui să se bucure nu doar de gustul uneia dintre cele mai savuroase și mai apreciate legume, ci și de beneficiile extraordinare pe care acest rod al naturii le aduce organismului, grație unui tablou nutrițional cu adevărat remarcabil.
Read more: Vinetele ţin la distanţă boala hepatică grasă nealcoolicăde Camelia Onciu
Spanacul sălbatic sau Chenopodium album este o legumă pe care agricultorii o stârpesc, pentru că e o buruiană enervantă, care crește rapid și supraviețuiește în aproape orice condiții. Dar, de fapt, planta e comestibilă și sănătoasă pentru om.
Read more: Spanacul sălbatic reduce umflăturilede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Parfumata sămânță a unei plante mediteraneene, anasonul este consumat de secole nu doar pentru aroma sa de excepție, ci și pentru beneficiile certe pe care le oferă organismului.
Read more: Anasonul echilibrează digestia bebeluşilorde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Una dintre cele mai apreciate plante utilizate în medicina naturistă, gheara-pisicii a demonstrat efecte în tratarea unei game variate de probleme de sănătate.
Read more: Gheara-pisicii calmează durerile osteoartriteide Georgiana Mihalcea
O serie de noi studii prezentate de curând la reuniunea anuală a Societății Americane de Nutriție (ASN) raportează că un consum zilnic de prune uscate are efecte promițătoare asupra mai multor biomarkeri legați de sănătatea cardiovasculară. Până acum se știa că acestea conțin multe vitamine și mine- rale, pe lângă fibre și antioxidanți, care pot ajuta la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice. Prunele uscate sunt cunoscute ca remediu pentru mai multe afecțiuni, inclusiv constipația și osteoporoza.
Read more: Consumul zilnic de prune uscate sprijină sănătatea cardiovascularăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Parcă niciodată nu e mai bun dovleacul decât toamna. Auriu și parfumat, acest aliment excepțional este o bucurie a gustului și un aliat al organismului. Plin de nutrienți și compuși remarcabili, rodul auriu al primului sezon rece aduce deopotrivă savoare și beneficii pentru sănătate.
Read more: Dovleacul previne cataractade Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Japonezii sunt printre cei mai longevivi pământeni, iar stilul lor de viață, inclusiv alimentația, este studiat intens. Din tabloul de ingrediente care asigură nu doar o speranță de viață crescută, ci și o îmbătrânire sănătoasă a niponilor face parte wasabi, o rădăcină ale cărei proprietăți o plasează în categoria superalimentelor.
Read more: Superalimentul-vedetă al longevităţii japoneze Wasabi reglează nivelul colesterolului