de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Parte a celebrului triunghi cu puteri vindecătoare numit „Triphala”, haritaki este un fruct-vedetă în Ayurveda, iar proprietățile sale terapeutice, multe confirmate de studii științifice, au cucerit întreaga lume.
Read more: Haritaki, ideal în tratamentul durerilor de genunchide Sorin Dumitrescu şi Florica Pintea
Plămânărica (Pulmonaria officinalis) este o plantă erbacee, perenă din familia Boraginaceae, cunoscută sub mai multe denumiri populare: mierea ursului, țâța oii, albăstrea, cuscrișor, sudoare, tutun de pădure. Creşte în flora spontană din locurile umede, păduri de foioase, crânguri, fâneţe, pe malurile pârâurilor.
Read more: Plămânărica, „medicament“ valoros în tuberculozăde Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Intrat de o bună bucată de vreme pe lista superalimentelor, fructul-de-pâine este o concentrație de nutrienți și substanțe importante pentru organism care îl fac o alegere ideală deopotrivă pentru cei care vor să înlocuiască cerealele și pentru persoanele care doresc să-și mențină o sănătate optimă.
Read more: Fructul-de-pâine susţine sistemul ososde Ştefania Băcanu şi Adrian Pătrăuceanu
Prunele se numără printre cele mai gustoase fructe, dar au şi numeroase beneficii. Combinaţia de vitamina C, A, K, potasiu şi fibre vă ajută să vă menţineţi corpul şi mintea sănătoase. Frunzele de prun sunt şi ele o adevărată mană cerească pentru organism. Cel mai important, contribuie la detoxifiere.
Read more: Frunzele de prun, tratament împotriva viermilor intestinalide Călin Popa şi Gabriela Comşa
Legumă originară din Africa tropicală, gombo este de o remarcabilă versatilitate gastronomică - crud are gust de spanac, iar fiert, de vinete. Pe lângă această proprietate, gombo este un tezaur de vitamine și minerale, care contribuie major la buna funcționare a organismului.
Read more: Gombo protejează ficatul de efectul toxinelorde Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Deși nu există încă multe segmente în care medicina tradițională și cea modernă să se suprapună, acolo unde se întâmplă, plantele pot demonstra capacitatea de a acționa ca adevărate medicamente. Este și cazul rădăcinii de ghimbir.
Read more: Condiment certificat de ştiinţa medicală Ghimbirul,potenţial tratament al bolilor autoimunede Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu
Proteinele din alune au demonstrat, în cadrul unui studiu recent, proprietatea de a susține musculatura persoanelor trecute de o anumită vârstă. Alături de mișcarea moderată, delicioasele oleaginoase întrețin o stare fizică bună pe termen lung.
Read more: Alunele întăresc musculatura vârstnicilorde Călin Popa şi Florica Pintea
Bob uimitor, rezultat din decorticarea grâului, orzului sau meiului, arpacașul este foarte popular din motive bine întemeiate, care pleacă de la remarcabilele proprietăți terapeutice ale acestui derivat de cereale.
Read more: Arpacaşul combate avitaminozade Carmen Ciripoiu şi Daniel Şuta
Este gata de cules toamna și promite că vă va reda sănătatea. Ce maladii distruge brusturele, aflați în rândurile următoare.
Read more: Infuzia de brusture înlătură tromboflebitade Călin Popa şi Adrian Barna
Parte a familiei atât de apreciate a ciupercilor, trufa a intrat rapid în categoria superalimentelor, după ce oamenii de știință i-au evidențiat calitățile nutriționale și enormele beneficii pentru sănătate.
Read more: Trufele calmează simptomele trahomuluide Călin Popa şi Daniel Şuta
Tezaurul medicinei antice chineze dă la iveală plante de o importanță majoră pentru sănătate, cercetările asupra acestora confirmând utilizarea lor străveche. Printre vindecătorii naturii care au demonstrat proprietăți terapeutice remarcabile se numără corydalis.
Read more: Corydalis, de ajutor în ulcerul peptic