Main menu

header

Nucul negru elimină paraziţii intestinali

de Elena Şerban

Nucul negru (Juglans nigra) e originar din America şi are reale calităţi antiparazitare, datorită substanţei sale active, juglona. Colorantul din coajă conţine iod natural, ce are efecte antiseptice şi distruge paraziţii intestinali.

Read more: Nucul negru elimină paraziţii intestinali

Damiana, afrodiziacul mayaşilor

de Anda Postolache

Considerată afrodiziacul mayaşilor, deoarece ei au folosit-o primii, damiana (Turnera diffusa) este o plantă originară din America de Sud şi şi-a reconfirmat renumele şi în perioada modernă. Este folosită şi în zilele noastre, pentru efectele sale extraordinare în creşterea performanţelor sexuale, în special la bărbaţi. Damiana este însă un tonic sexual şi pentru femei şi stimulează fertilitatea prin echilibrarea hormonală.

Read more: Damiana, afrodiziacul mayaşilor

Agrişele, scut împotriva bolilor

de Eugenia Golub

Cu un conţinut de 20 de ori mai mare de vitamina C decât portocalele, agrişele sunt nişte fructe de pădure potrivite întregii familii. Ele au rol antioxidant, antibacterian, antiviral, iar specialiştii le consideră „fructele frumuseţii”, având efecte stimulatoare asupra organismului uman.

Read more: Agrişele, scut împotriva bolilor

Smochinele previn căderile de calciu

de Liliana Simidon

Modul în care ne hrănim este foarte important pentru prevenirea căderilor de calciu. Unui adult îi trebuie un aport din acest mineral de aproximativ 800 mg pe zi, iar o dată cu înaintarea în vârstă, în special în cazul femeilor aflate în perioada de postmenopauză, nevoia de calciu creşte la 1.500 mg pe zi. În acest sens, produsele din natură pot fi de un real folos.

Read more: Smochinele previn căderile de calciu

Zebrina protejează stomacul

de Cristina Cristache

Zebrina este o plantă decorativă, însă puţini dintre cei care o cumpără ştiu că aduce în casă sănătate pură. Aztecii au fost cei care i-au descoperit pentru prima dată calităţile tămăduitoare, fiind folosită în special la tratarea afecţiunilor tractului digestiv. Cercetările au dovedit că are o compoziţie bogată în microelemente: fier, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc, crom şi seleniu, vitamina C şi o mulţime de substanţe active.

Read more: Zebrina protejează stomacul

O soluţie pentru obezitate: afinele

de Elena Şerban

Unele dintre cele mai gustoase, dar şi sănătoase fructe ale pădurii, afinele se situează în topul produselor naturii cu o puternică acţiune antioxidantă. În plus, ele acţionează benefic asupra creierului, protejează inima şi întârzie instalarea diabetului la persoanele cu predispoziţie la această boală.

Read more: O soluţie pentru obezitate: afinele

Izvor de fibre şi Omega 3: seminţele de chia

de Elena Şerban

Mai bogate în antioxidanţi decât afinele, mai pline de Omega 3 decât somonul şi cu un conţinut de fibre, proteine şi calciu mai mare decât al seminţelor de in. Nu este vorba despre un aliment de pe altă planetă, ci despre nişte seminţe minuscule, ce se găsesc şi pe piaţa din România - seminţele de Salvia hispanica, cunoscute mai ales sub numele chia.

Read more: Izvor de fibre şi Omega 3: seminţele de chia

Mugurii de plop negru, leac pentru tuse

de Cristina Cristache

Tusea este un reflex de îndepărtare a corpurilor străine sau a secreţiilor anormale prin abundenţa şi vâscozitatea lor. Deoarece este un instrument de apărare, tusea nu trebuie întotdeauna calmată, ea având rolul ei de curăţare. Cu toate acestea, un episod tusiv poate fi de-a dreptul supărător, mai ales când apare în timpul nopţii şi nu cedeză la remediile uzuale. Pentru astfel de situaţii, terapeuţii homeopaţi recomandă folosirea preparatelor din plop negru. Principiile mugurilor acestuia acţionează astringent, uşor antiinflamator, analgezic, antifebril, calmant şi expectorant.

Read more: Mugurii de plop negru, leac pentru tuse

Cătina, campioană la vitamina C

de Gabriela Niculescu

Fructele de cătină albă au forma unor bobiţe mici, sferice, galbene sau portocalii. Sunt acide şi astringente înainte de coacere, după aceea pierzând mult din aciditate şi din tanin. Efectele diverselor cure cu aceste fructe sunt nenumărate, constatându-se ameliorări şi vindecări ale unor boli oculare, cardiovasculare, reumatism, ulcer gastric, conjunctivite acute, hipertensiune arterială, nevroze, dermatoze, stări inflamatorii şi multe alte afecţiuni.

Read more: Cătina, campioană la vitamina C

Pepenele galben susţine tiroida

de Eugenia Golub

Pepenele galben (Cucumis melo) este un fruct originar din Asia tropicală, care are adevărate proprietăţi terapeutice, de care e bine să profităm în fiecare vară. Foarte parfumat şi cu un gust deosebit, pepenele galben este răcoritor, hidratant şi energizant, având în compoziţie apă, vitaminele A, B şi C şi oligoelemente.

Read more: Pepenele galben susţine tiroida

Lemnul-dulce vă scoate din letargie

de Liliana Simidon

Letargia nu este o boală în sine, ci un simptom al unei dereglări fizice sau emoţionale. Aceasta presupune lipsă de energie, oboseală şi interes scăzut pentru diverse activităţi. De cele mai multe ori este asociată cu o stare intensă de stres sau de depresie. Remediile naturale sunt de ajutor şi în acest caz.

Read more: Lemnul-dulce vă scoate din letargie