de Călin Popa şi Florica Pintea
Gustare sănătoasă, sursă excelentă de proteine și grăsimi de calitate, alunele relevă noi proprietăți cu fiecare ciclu de cercetare asupra substanțelor de excepție pe care le conțin.
Read more: Alunele întreţin capacitatea cognitivăde Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Cunoscut și sub denumirea de gherghinar, păducelul este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea a peste 50 de afecțiuni, la loc de cinste situându-se cele nervoase și cardiace. Iată care sunt virtuțile vindecătoare ale acestei minunate plante.
Read more: Ceaiul de păducel vindecă varicelede Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Plantă medicinală originară din Noua Zeelandă, kavakava vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate și este folosită de secole pentru virtuțile sale terapeutice.
Read more: Kavakava „trage“ infecţia în timp-recordde Adelina Marin şi Adrian Barna
Pieţele abundă de pepene verde - fructul preferat în plină vară, mai ales când canicula este atât de greu de suportat. Pepenele verde este foarte mult apreciat în alimentaţie, datorită gustului echilibrat, dulce, fin, suculent şi răcoritor.
Read more: Pepenele verde dizolvă calculii de la rinichide Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe
Celebrul nutriționist britanic Rick Hay explică de ce extractul din roșii, care este testat în prezent pe subiecți umani, poate reprezenta soluția viitorului pentru menținerea sănătății inimii.
Read more: Soluţia pentru sănătatea inimii: Pilula cu tomatede Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
O plantă de excepție, din familia mentei, stă la baza unui proiect internațional care urmărește crearea unei întregi game de medicamente necesare în lupta împotriva cancerului și a altor boli grave. Scutellaria este cunoscută în China de 2.000 de ani, iar astăzi oamenii de știință o pun la baza unor tratamente complementare importante.
Read more: Scutellaria combate febra fânuluide Călin Popa şi Eduard Popa
Crește în zona tropicală, are un gust dulce minunat și, grație facilităților lumii moderne, poate fi consumat oriunde în lume. Este fructul pitaya, un tezaur de vitamine, nutrienți și antioxidanți care contribuie din plin la starea de sănătate a organismului.
Read more: Pitaya întreţine microflora intestinalăde Călin Popa şi Adrian Barna
Susaiul vine din timpuri îndepărtate cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Plantă modestă, omniprezentă pe mesele strămoșilor oamenilor, susaiul este un tezaur de nutrienți și un excelent agent de detoxificare.
Read more: Susaiul, stimulent natural al menstruaţieide Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Captalanul a fost folosit din Evul Mediu pentru tratarea rănilor, tusei şi astmului. Medicina modernă i-a confirmat o serie de proprietăți și un conținut de compuși remarcabili, care fac din el un aliat redutabil al sănătății.
Read more: Captalanul vă scapă de atacurile de panicăde Adina Mandiuc şi Carmen Bădulescu
De câțiva ani se vorbește tot mai mult despre semințele germinate. Specialiștii ne asigură însă că introducerea acestora în alimentația curentă nu este deloc un moft estetic, ca să dea bine în farfurie, ori efectul unei mode trecătoare. Adevărate „bombe de vitamine”, semințele germinate au efecte benefice reale asupra sănătății.
Read more: O comoară neştiută pentru sănătate: semintele germinatede Călin Popa şi Florica Pintea
Tarhonul este un condiment puternic aromat, folosit frecvent în gastronomie, dar în paralel este considerat şi un medicament natural, util în tratarea unei serii de afecţiuni.
Read more: Tarhonul combate tulburările de creştere a copiilor