de Sorin Dumitrescu şi Adrian Pătrăuceanu
Fasolea este o leguminoasă foarte bogată în proteine, iar aceste proteine au o calitate înaltă. Conține cantități bune de fibre și minerale, precum: calciu, potasiu, fier, fosfor, molibden, mangan şi magneziu. În fasole se găsesc vitamine din complexul B, vitamina E și glucide care se absorb lent în corp. Fasolea neagră în special conține o cantitate mare de antioxidanți numiţi antocianine.
Read more: Fasolea îmbunătăţeşte vizibil valorile colesteroluluide Roxana Istudor şi Flori Pintea
Stimulent şi revigorant al organismului, având efecte mai puternice decât multe medicamente, orzul verde este în același timp și un aliment, și un medicament. Această cereală formidabilă poate face parte din dieta oricărei persoane își dorește nu doar un stil de viață sănătos, ci și un metabolism detoxificat și fortificat.
Read more: Orzul verde vă scapă de metalele grele din corpde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Înrudită cu broccoli, conopida sau rucola, varza-creață este un aliment-minune, recomandat tuturor pentru un metabolism în cea mai bună stare de funcționare.
Read more: Varza-creaţă, eficientă contra bolilor autoimunede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Antiinflamatoare redutabile, cuișoarele și-au consolidat renumele de vindecători într-o serie extinsă de afecțiuni.
Read more: Cuişoarele, remediu împotriva formării cheagurilor de sângede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Omul contemporan se întoarce tot mai mult la formulele naturiste, care, administrate corect, sunt de natură să îmbunătățească major sănătatea și să ajute organismul în lupta cu nenumărate afecțiuni. Unul dintre starurile lumii vindecătorilor naturii este cătina, fruct-minune în dreptul căruia studiile menționează o multitudine de efecte benefice.
Read more: Un vindecător antic în arsenalul sănătăţii moderne Cătina, adjuvant în sindromul nefrotic idiopaticde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Este atât de răspândit, încât a ajuns ceva comun să fie observat oriunde este un petic de pământ și un strop de soare. Este atât de faimos ca vindecător natural, încât este prețuit din cele mai vechi timpuri. Este brusturele, plantă medicinală care oferă un întreg tablou de proprietăți terapeutice.
Read more: Brusturele protejează splinade Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Folosite încă din Antichitate în scop medicinal, minunatele boabe de muștar sunt și azi mai mult decât un condiment nelipsit din bucătăriile din întreaga lume - aduc extraordinare beneficii pentru sănătate.
Read more: Muştarul combate intoxicaţiile alimentarede Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie
Considerat copac sfânt în mitologia slavă de răsărit, mesteacănul şi-a câştigat celebritatea şi datorită incredibilelor sale calităţi terapeutice, dovedindu-şi eficacitatea atât în banale răceli, cât şi în boli în faţa cărora medicina alopată ridică neputincios din umeri.
Read more: Mesteacănul vine de hac alergiilorde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Tămăduitor de renume, utilizat încă din Antichitate, arnica rămâne și astăzi un adevărat „medic” natural, ale cărui beneficii au fost confirmate de numeroase studii și a cărui arie de acțiune este impresionantă.
Read more: Arnica accelerează vindecarea tendiniteide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Fructe care sunt gătite în toată lumea ca legume, foarte apreciate pentru gustul lor bogat și versatilitatea extraordinară, roșiile sunt omniprezente în meniuri și există anumite preparate care nici nu se pot imagina fără aceste roade. În același timp, tomatele sunt campioane ale conținutului de compuși benefici pentru sănătate și pentru prevenirea bolilor.
Read more: Campioane ale conținutului de licopen Roşiile întăresc oaselede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Considerat un aliment-minune, usturoiul este pe de o parte un aliat redutabil al sănătății, iar pe de altă parte un inamic cu reputație milenară al unor afecțiuni foarte diverse. O cercetare de dată recentă relevă capacitatea acestei plante-unicat de a combate unul dintre cele mai agresive și mai răspândite tipuri de cancer.
Read more: Usturoiul ţine sub control glicemia