de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Puțini vindecători naturali sunt mai faimoși și mai apreciați decât aloe vera. De la cosmetice la băuturi energizante, de la geluri la diferite suplimente, planta este supranumită „elixirul tinereţii”, iar cercetările i-au confirmat aria extinsă de beneficii pentru organism.
Read more: Un mare vindecător natural, la îndemâna tuturor Aloe vera combate acumularea de placă bacteriană...de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Una dintre cele mai populare legume ale lumii este și un redutabil vindecător, precum și un aliat al greutății optime, cea care, la rândul său, prelungește viața. Plină de nutrienți, hidratantă, gustoasă, țelina este studiată intens ca terapeut al naturii și vădește constant proprietăți remarcabile.
Read more: Ţelina scade hipertensiunea sistolicăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Plantă medicinală faimoasă, frumos mirositoare, obligeana și-a vădit proprietățile terapeutice din cele mai vechi timpuri, iar știința modernă a confirmat o mare parte dintre beneficiile remarcabile pe care acest vindecător al naturii le aduce organismului uman.
Read more: Obligeana are acţiune profilactică împotriva depresiei şi anxietăţiide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Varietate unică de busuioc, vedetă a medicinei ayurvedice, busuiocul sfânt este denumit și „elixirul vieții”. Nu întâmplător: valoarea terapeutică a acestei plante o plasează în categoria foarte valoroasă a adaptogenilor.
Read more: Busuiocul sfânt creşte nivelul anticorpilor din organismde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
„Rudă” cu morcovul, anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute și folosite din lume, gustul său deosebit fiind egalat doar de proprietățile sale vindecătoare.
Read more: Anasonul stimulează secreţia laptelui maternde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Legumă cu frunze verzi care se distinge prin gustul înțepător, ce scoate din anonimat orice salată de crudități, rucola este nu doar foarte savuroasă, ci și în topul celor mai sănătoase alimente, campioană a vitaminelor și antioxidanților.
Read more: Campioană la conţinutul de nutrienţi Rucola previne defectele de tub neural la nou-născuţide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Plopul furnizează sănătății oamenilor un produs natural prețios, mugurii săi, care aduc organismului numeroase beneficii și tratează diverse afecțiuni, fără efectele secundare ale medicamentelor.
Read more: Mugurii de plop tratează tuberculoza cutanatăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Deosebit de apreciate în bucătăriile asiatice şi europene moderne, boabele de muștar-de-câmp au şi proprietăţi terapeutice unice printre plantele medicinale.
Read more: Muştarul-de-câmp accelerează metabolismul celularde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Cu puternica sa încărcătură spirituală pentru lumea creștină, smirna este considerată rășina înțelepciunii, iar mirosul său discret îndrumă la evlavie. Pe de altă parte, această rășină plină de simbolistică este foarte apreciată în medicina naturistă și în industria farmaceutică, pentru un cumul de proprietăți remarcabile.
Read more: Smirna luptă cu boala Behcetde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Legumă cruciferă care îmbogățește orice meniu cu o savoare unică, gulia are un loc binemeritat în fruntea alimentelor care s-au dovedit, pe parcursul studiilor, printre cele mai benefice pentru sănătate.
Read more: Gulia susţine producerea de globule roşiide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Leguminoasele au căpătat în ultimele decenii un binemeritat prim-plan nutrițional, grație cercetărilor care le evidențiază proprietăți și beneficii majore pentru sănătatea umană. Năutul este un astfel de aliment, tot mai popular în dietele moderne, după milenii în care a fost apreciat prin tradiție.
Read more: Năutul stimulează procesarea informaţiei la nivelul creierului