Main menu

header

Vanilia tratează disfuncţiile erectile

de Dana Purgaru

Una dintre cel mai cunoscute arome, vanilia, nu este folosită numai ca mirodenie, ci şi ca medicament, cu multiple întrebuinţări. De altfel, aztecii condimentau ciocolata cu vanilie pentru creşterea apetitului sexual, iar indienii o foloseau ca remediu pentru bolile de inimă. Alte popoare obişnuiau să o consume deoarece, spuneau ele, reducea frica, depresia şi oboseala.

Read more: Vanilia tratează disfuncţiile erectile

Uleiul de arnică îmblânzeşte spondiloza

de Liliana Simidon

Spondiloza este o boală localizată la nivelul coloanei vertebrale, ce afectează articulaţiile mici şi pe cele dintre vertebre şi coaste. Afecţiunea vine cu dureri puternice şi conduce, în timp, la reducerea mobilităţii.

Read more: Uleiul de arnică îmblânzeşte spondiloza

Legumele verzi protejează ochii

de Elena Nedelcu

Statul în faţa calculatorului, condusul multe ore, lipsa somnului, alimentaţia nesănătoasă sau cosmeticele folosite în exces îşi lasă amprenta asupra ochilor, care se umflă, se înroşesc, lăcrimează des sau chiar se „îmbolnăvesc”. Pentru a pune capăt acestor probleme permanente sau doar de sezon, aveţi nevoie de o alimentaţie echilibrată şi de câteva tehnici simple, care vă vor reda sănătatea şi echilibrul natural al organelor de văz.

Read more: Legumele verzi protejează ochii

Un aliat în lupta cu cancerul: spânzul verde

de Ana Trifan

Criticat şi privit de multe ori numai ca plantă otrăvitoare, spânzul poate avea însă şi efecte benefice atunci când vine vorba despre terapia împotriva cancerului.

Read more: Un aliat în lupta cu cancerul: spânzul verde

Leacuri pentru o memorie „brici“

de Anda Postolache

Odată cu înaintarea în vârstă apar, de multe ori, probleme legate de memorie, depresii şi insomnii sâcâitoare. Din fericire, contra acestor neajunsuri pot fi utilizate mai multe infuzii şi tincturi 100% naturale.

Read more: Leacuri pentru o memorie „brici“

Siropul de măceşe alungă oboseala

de Mariana Borloveanu

Înrudit cu trandafirul, măceşul păstrează eleganţa acestuia, dar fructele lui sunt un adevărat depozit de vitamine, culminând cu fabuloasa vitamină C.

Read more: Siropul de măceşe alungă oboseala

Cuişoarele vindecă tusea

de Dana Purgaru

Cuişoarele, numite astfel după asemănarea cu cuiele de fier, sunt, de fapt, mugurii uscaţi ai unui arbore originar din Insulele Moluce din Indonezia. Acestea nu reprezintă numai un excelent condiment pentru vin fiert, prăjituri ori compoturi, ci şi un antidot pentru dureri sau infecţii.

Read more: Cuişoarele vindecă tusea

Seminţele de in vă scapă de constipaţie

de Liliana Simidon

Constipaţia reprezintă golirea intestinelor la intervale mai mari de 24 de ore sau evacuarea incompletă a conţinutului acestora. Dacă survine pe o perioadă lungă poate cauza probleme serioase, printre care se numără boli de piele, imunitate scăzută şi chiar afecţiuni grave cum ar fi cancerul de colon sau alte tipuri de tumori.

Read more: Seminţele de in vă scapă de constipaţie

„Pansament“ pentru gât: zeama de tărâţe

de Elena Nedelcu

Senzaţia de mâncărime în gât, urmată de durere la înghiţire şi chiar de pierderea glasului sunt doar câteva dintre semnele inflamaţiilor la acest nivel întâlnite atât de des în acest sezon. Din fericire, aceste simptome pot fi tratate în mod natural, cu ajutorul remediilor străvechi, folosite sub formă de gargară, comprese ori ceaiuri.

Read more: „Pansament“ pentru gât: zeama de tărâţe

Uleiul de luminiţă alungă durerile de sâni

de Ana Trifan

Luminiţa de seară, cunoscută şi ca primula de seară, este o plantă originară din ţările sud-americane, care s-a răspândit, în timp, în partea de nord a continentului american. A fost adusă şi în Europa, unde este astăzi cultivată în scopuri medicinale, dar şi ornamentale.

Read more: Uleiul de luminiţă alungă durerile de sâni

Ceaiul de hibiscus protejează inima

de Ana Trifan

Hibiscusul este o plantă care creşte în regiunile calde, tropicale şi subtropicale. Aparţine familiei Malvaceae, din care fac parte arborele de cacao, baobabul şi bumbacul. Foarte apreciat ca plantă ornamentală, datorită frumuseţii sale, hibiscusul este folosit cu succes şi la gătit, dar şi în medicina naturistă.

Read more: Ceaiul de hibiscus protejează inima