de Carmen Ciripoiu
Tradiționalele preparate de Paște sunt pe cât de gustoase, pe atât de periculoase. Consumate fără nicio regulă și udate din belșug cu vin sau cu alte licori, acestea vă pot juca feste când e petrecerea în toi. Cum trebuie să mâncaţi de Sărbători vă spune fitoterapeutul Adrian Udrea (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
Read more: Fitoterapeut Adrian Udrea: „Infuzia de ghimbir eliberează stomacul de gaze“de Carmen Ciripoiu
Înflorește întotdeauna în preajma Paștelui, ca o confirmare a faptului că s-a născut din lacrimile lui Hristos răstignit pe cruce. Chiar dacă este considerată o plantă toxică, rușcuța de primăvară, o minune de floare, este unul dintre cele mai puternice tonice cardiace cunoscute în medicina naturistă.
Read more: Balsamul bolnavilor de inimă: ruscuta de primavarade Carmen Ciripoiu
Apărută în Egiptul Antic, apoi preluată de greci și de romani, care au răspândit-o în toată Europa, salata verde, una dintre puținele alimente cu gust amărui din bucătăria tradițională românească, are proprietăți cu adevărat miraculoase asupra sănătății, fiind folosită pentru tratarea unei vaste game de boli, de la simplele colite la temutul sifilis sau cancer.
Read more: Salata verde reglează apetitulde Carmen Ciripoiu
Dacă ne-am simţi toată viaţa ca la 20 de ani, am putea cuceri lumea! Din nefericire, nu se întâmplă așa, timpul își pune amprenta asupra organismului, articulațiile încep să scârțâie, și la orice efort fizic apar durerile. Care sunt cele mai bune remedii? Cu siguranță, cele oferite cu atâta generozitate de natură.
Read more: Ardeiul iute, „stăpânul“ durerilor articularede Raluca Grințescu
Toată lumea cunoaşte beneficiile pe care le au alimentele verzi asupra organismului, dar puţini ştiu că şi alimentele negre sunt la fel sau poate chiar mai sănătoase decât cele verzi, și asta datorită numărului mare de antioxidanți și capacității de a întări oasele, de a sprijini sănătatea rinichilor şi de a lupta împotriva virozelor şi a formării tumorilor.
Read more: Hrana Neagra întăreşte organismulde Carmen Ciripoiu
Pe lângă rolul de plantă decorativă, feriga are și calități terapeutice excepționale. Frunzele plantei sunt bune în tratamentul reumatismului sau al gutei și reprezintă, totodată, și un conservant natural pentru rădăcinoasele puse la păstrare pentru iarnă.
Read more: Ceaiul de ferigă, un laxativ de excepţiede Carmen Ciripoiu
Când activitatea tiroidei, cea care dictează ritmul organismului, este perturbată, toate funcțiile sunt date peste cap. Cu dereglările tiroidiene nu-i de glumit, dar noroc că există rețete de succes din farmacia verde care îndreaptă situația…
Read more: Algele brune stimulează secreţia de hormoni tiroidienide Carmen Ciripoiu
Nu sunt doar delicioase, ci au și niște proprietăți terapeutice excepționale. Asta pentru că micuțele semințe de pin conțin din belșug acizi grași, dar și fier și vitaminele K și E, ce au o influență benefică asupra sistemului cardiovascular.
Read more: Seminţele de pin împiedică apariţia cataracteide Dana Purgaru
O verdeață cu un parfum unic, inegalabil, foarte îndrăgită la noi în țară, leușteanul nu are numai o întrebuințare gastronomică de seamă, ci rămâne și o importantă plantă medicinală, întrebuințată cu succes încă din cele mai vechi timpuri.
Read more: Leuşteanul tămăduieşte bolile respiratoriide Raluca Grințescu
Muira puama este o plantă tropicală care are denumirea științifică Phychopetalum olacoides. Crește în pădurea amazoniană și face parte din familia Olacaceae. Are frunzele verzi-maronii, dese, distribuite pe tulpini scurte, și pot avea lungimea de 1,5 cm și lățimea de un centimetru. Florile formează grupuri mici și sunt de culoare albă. Coaja și rădăcina acestui arbust au fost folosite în scopuri medicinale deoarece au proprietăți deosebite.
Read more: Muira puama vă scapă de nervide Carmen Ciripoiu
Mesteacănul nu este doar un copac sfânt, un prinț al pădurii de o frumusețe ireală, ci și un leac pentru boli grave.
Read more: Fiertura de mesteacan purifică întregul organism