de Dana Purgaru
Hipocalcemia - nivelul scăzut de calciu din organism - este una dintre cele mai frecvente probleme constatate după citirea buletinului de analize medicale. Dacă nu doriţi să luaţi pastile pentru suplimentare, aveţi la dispoziţie câteva „trucuri” naturale de care puteţi profita din plin.
Read more: Lipsă de calciu? Susanul şi frunzele verzi sunt soluţia!de Dana Purgaru
Degerăturile sunt, din păcate, o realitate des întâlnită în sezonul rece. De aceea, este bine să ştiţi ce trebuie să faceţi şi care sunt soluţiile naturiste pe care puteţi conta.
Read more: Comprese cu ţelină contra degerăturilorde Iulian D. Moleianu
Pepenii şi bostanii pe care îi găsim pe piaţa autohtonă nu sunt singurele fructe şi legume de acest tip. Ca la toate vegetalele, există o mulţime de specii şi varietăţi, printre care pepenele tămâios de Marsilia, bostanul de Brazilia, dovleacul galben (care poate cântări şi 35 kg), dovleacul roşu de la Etampes, dovleacul şi pepenele gri de la Boulogne, dovleacul cu turban din America şi patisonul, numit în Spania şi „anghinare”. Toată această familie de vegetale, din care se folosesc miezul şi seminţele, este extrem de bogată în proprietăţi terapeutice.
Read more: Inamicul de temut al cangrenelor senile: pepenele tămâiosde Dana Purgaru
De multe ori, oamenii trec pe lângă tufele de măceşe şi ignoră comoara ascunsă în micile fructe roşii, preferând în schimb să cumpere vitamine şi minerale de la farmacie. Din măceşe nu se prepară numai un ceai sănătos şi gustos, ci şi numeroase alte leacuri pentru diferite afecţiuni.
Read more: Măceşe sub toate formele, pentru imunitate de fierde Dana Purgaru
Mulţi experţi sunt de părere că unele dintre tratamentele cel mai eficiente contra cancerului sunt clismele cu cafea. Acestea reprezintă o metodă puternică de detoxificare, ce curăţă organismul de toxine şi îi redă puterea de a lupta, de a renaşte. Metoda a devenit cunoscută în lumea întreagă după ce a fost aplicată de doctor Max Gerson în anii ’20 şi a vindecat mii de pacienţi în cadrul terapiei sale 100% naturală.
Read more: Clismele cu cafea ajută la tratarea canceruluide Cătălina Tăgârţă
Halena sau respiraţia urât mirositoare este un fenomen neplăcut atât pentru cel care suferă de acest inconvenient, cât şi pentru cei din jur. Puţini ştiu însă că respiraţia urât mirositoare nu e cauzată doar de igiena orală deficitară, ci şi de carii, de afecţiunile gingivale, de consumul excesiv de carne, dar uneori sunt vinovate şi sinuzitele, afecţiunile respiratorii, anemia, diabetul, febra sau fumatul.
Read more: Pudra de rodie, cel mai bun remediu împotriva haleneide Daniela Anton
Deşi este foarte cunoscută în primul rând ca un excelent înlocuitor al cafelei, cicoarea este renumită şi datorită proprietăţilor sale medicinale. Printre afecţiunile în care cicoarea s-a dovedit a avea un rol benefic sunt: acneea, anemia, astenia, disfuncţiile ficatului, splinei sau pancreasului, migrenele sau răcelile.
Read more: Cicoarea protejează ficatulde Gabriela Niculescu
Mierea şi scorţişoara sunt folosite de mii de ani ca remedii pentru o mulţime de boli, dar acţiunea lor comună a fost studiată şi edificată abia în ultimul secol. Medicii occidentali spun despre combinaţia celor două că are proprietăţi de-a dreptul uimitoare.
Read more: Afecţiuni învinse de „cuplul“ miere-scorţişoarăde Gabriela Niculescu
O plantă curativă, începând de la rădăcină şi terminând cu florile, urzica a fost folosită în scopuri terapeutice încă din Antichitate. Datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi, săruri şi alte substanţe benefice organismului, urzicile sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni.
Read more: Urzica vindecă bolile de rinichide Daniela Anton
Salvia este o plantă aromatică ce are numeroase beneficii asupra organismului. Tratează febra, răcelile, durerile de cap şi previne formarea de tumori canceroase. Se poate administra intern (infuzie, pulbere, tinctură), extern (comprese, cataplasme) sau prin inhalarea uleiului volatil obţinut din frunze.
Read more: Remediu pentru amigdalită: salviade Iulian D. Moleianu
Cresonul de grădină este originar din Orientul Mijlociu şi îl găsim răspândit pe arii extinse în ţările arabe, cu precădere în Egipt şi în Iran, dar şi în Tibet. Vechimea lui culturală este atestată şi de faptul că s-au găsit urme de creson inclusiv în piramidele egiptene. Gustul foarte picant al frunzelor a făcut ca, din Antichitate, cresonul să fie folosit drept condiment. În spatele proprietăţilor gastronomice se ascund însă mulţi factori benefici în tratamentul diverselor boli.
Read more: Medicamentul total din vremea faraonilor: cresonul