de Andreea Vasilescu şi Adrian Barna
Crudă sau gătită, varza murată are nenumărate beneficii pentru sănătate. Mâncată ca atare, crudă, dar și gătită, varza lacto-fermentată nu îngrașă, în schimb ce îi punem alături în farfurie sau în oală, cârnații, slăninuța, poate să atârne greu în balanță. Cu noi cu tot! Dar să vorbim despre beneficiile pentru sănătate.
Read more: Varza murată vă protejează flora intestinalăde Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Vitamina K este necesară pentru numeroase funcții ale organismului, de la coagularea sângelui la formarea și refacerea oaselor. În aceste condiții, este foarte util să știm care sunt sursele naturale din care îi putem furniza organismului această prețioasă vitamină.
Read more: Alimente care furnizează vitamina Kde Sorin Dumitrescu şi Eduard Popa
Creat de savanții ruși în urmă cu câțiva ani, Promiod a reușit să îngenuncheze până în acest moment foarte multe boli, de aceea a primit denumirea de leac bun pentru aproape orice afecțiune.
Read more: Cel mai bun produs natural în afecţiunile ficatului şi ale pancreasului: Promiodde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Delicioși, plini de antioxidanți și irezistibili în orice combinație alimentară, fragii sunt adevărate fructe-medicament, unul dintre tratamentele naturii care uimesc cercetarea modernă.
Read more: Fragul reduce stresul asupra vaselor de sângede Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Plantă comună, des întâlnită, iarba-neagră este iubită pentru bogăția de flori mov care o împodobesc, dar mai ales pentru virtuțile sale vindecătoare, cu o lungă istorie de utilizare.
Read more: Iarba-neagră curăţă rinichiide Călin Popa şi Adrian Barna
Una dintre plantele care vin în lumea modernă din negura vremurilor este nucul-vrăjitoarelor, remediu împotriva unui mare număr de afecțiuni interne și externe.
Read more: Nucul-vrăjitoarelor combate catarul fumătorilorde Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
Din cele mai vechi timpuri, medicina populară a avut mare căutare în Franța, iar cele mai vechi leacuri sunt și la ora actuală folosite cu aceeași eficiență. Iată câteva dintre cele mai renumite.
Read more: Cele mai cunoscute leacuri populare din Franţa Siropul de violete vă scapă de constipaţiede Călin Popa şi Florica Pintea
În această perioadă, dar nu numai, dovleacul este peste tot și îmbie gospodinele să-l prepare în nenumărate feluri. În același timp, dovleacul este și un aliment-medicament, vestit din timpuri imemoriale pentru beneficiile sale.
Read more: Dovleacul induce somn odihnitorde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Legume cu prețuită valoare nutrițională, bamele sunt tot mai populare și în Europa, grație beneficiilor nenumărate pe care le aduc sănătății.
Read more: Bamele previn cataractade Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Cultivată de oameni de peste 6.000 de ani, fasolea este o minune vegetală, cu nenumărate proprietăți confirmate de cercetările moderne, de la faptul că boabele sale reprezintă una dintre cele mai bune surse de proteină vegetală, până la reglarea depozitelor de grăsime din organism.
Read more: Fasolea albă susţine potenţialul membranelor nervoasede Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Unul dintre cele mai vestite și folosite condimente ale lumii, scorțișoara aduce aromă de sărbătoare, dar și numeroase beneficii sănătății, lista acestor proprietăți lărgindu-se cu fiecare nouă cercetare asupra acestui aliment-minune.
Read more: Scorţişoara, aliat contra HIV