Main menu

header

Sucul de ceapă protejează prostata

de Liliana Simidon

Prostata, prezentă numai la bărbaţi, are formă de castană şi înconjoară uretra (canalul care duce de la vezica urinară la penis). După vârsta de 50 de ani, această mică glandă poate crea mari probleme de sănătate, în special atunci când acest lucru este favorizat de unii factori.

Read more: Sucul de ceapă protejează prostata

Sfecla roşie alungă răceala şi gripa

de Elena Şerban

Bronşitele, constipaţiile, gripa, hipertensiunea, răceala, litiaza renală sunt doar câteva dintre afecţiunile care se pot vindeca mai uşor dacă, în timpul tratamentelor alopate, pacienţii consumă şi sfeclă roşie.

Read more: Sfecla roşie alungă răceala şi gripa

Grepfrutul, aliatul ficatului

de Elena Nedelcu

Grepfrutul poate fi considerat, în acelaşi timp, desert şi medicament. Fructul a fost folosit de romani pentru acţiunea sa de a reduce greutatea corporală într-un timp foarte rapid, dar şi pentru a trata afecţiunile ficatului şi ale rinichilor. În prezent, se ştie că are un efect puternic antilitiazic la nivelul acestor două organe, iar la nivelul organismului determină eliminarea toxinelor şi a grăsimilor.

Read more: Grepfrutul, aliatul ficatului

Vişina de Barbados, sursă-campioană de vitamina C

de Elena Şerban

Încă din copilărie, oamenii sunt învăţaţi să mănânce fructe pentru a-şi spori cantitatea de vitamina C, care apără organismul de boli. Se ştie că citricele, kiwi sau măceşele conţin cantităţi mari din această vitamină, dar există şi alte fructe, mai puţin cunoscute la noi, ce au această proprietate. Una dintre ele este acerola sau vişina de Barbados.

Read more: Vişina de Barbados, sursă-campioană de vitamina C

Smochinele împiedică atacurile de astm

de Elena Diaconu

Smochinele se numără printre primele fructe cultivate de oameni, fiind originare din Asia Mică. Ele s-au răspândit rapid în întreaga zonă mediteraneană, aria de cultivare extinzându-se din ce în ce mai mult. Pot fi consumate atât proaspete şi coapte, cât şi uscate, ca atare sau în compoturi. Pe lângă faptul că sunt zemoase, dulci şi delicioase, conţin numeroase vitamine (A, B1 şi B2, C) şi minerale (calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu şi mangan) necesare organismului. Persoanele care mănâncă zilnic trei-patru astfel de fructe îşi asigură aportul necesar de fibre, fier şi calciu.

Read more: Smochinele împiedică atacurile de astm

Vanilia tratează disfuncţiile erectile

de Dana Purgaru

Una dintre cel mai cunoscute arome, vanilia, nu este folosită numai ca mirodenie, ci şi ca medicament, cu multiple întrebuinţări. De altfel, aztecii condimentau ciocolata cu vanilie pentru creşterea apetitului sexual, iar indienii o foloseau ca remediu pentru bolile de inimă. Alte popoare obişnuiau să o consume deoarece, spuneau ele, reducea frica, depresia şi oboseala.

Read more: Vanilia tratează disfuncţiile erectile

Uleiul de arnică îmblânzeşte spondiloza

de Liliana Simidon

Spondiloza este o boală localizată la nivelul coloanei vertebrale, ce afectează articulaţiile mici şi pe cele dintre vertebre şi coaste. Afecţiunea vine cu dureri puternice şi conduce, în timp, la reducerea mobilităţii.

Read more: Uleiul de arnică îmblânzeşte spondiloza

Legumele verzi protejează ochii

de Elena Nedelcu

Statul în faţa calculatorului, condusul multe ore, lipsa somnului, alimentaţia nesănătoasă sau cosmeticele folosite în exces îşi lasă amprenta asupra ochilor, care se umflă, se înroşesc, lăcrimează des sau chiar se „îmbolnăvesc”. Pentru a pune capăt acestor probleme permanente sau doar de sezon, aveţi nevoie de o alimentaţie echilibrată şi de câteva tehnici simple, care vă vor reda sănătatea şi echilibrul natural al organelor de văz.

Read more: Legumele verzi protejează ochii

Un aliat în lupta cu cancerul: spânzul verde

de Ana Trifan

Criticat şi privit de multe ori numai ca plantă otrăvitoare, spânzul poate avea însă şi efecte benefice atunci când vine vorba despre terapia împotriva cancerului.

Read more: Un aliat în lupta cu cancerul: spânzul verde

Leacuri pentru o memorie „brici“

de Anda Postolache

Odată cu înaintarea în vârstă apar, de multe ori, probleme legate de memorie, depresii şi insomnii sâcâitoare. Din fericire, contra acestor neajunsuri pot fi utilizate mai multe infuzii şi tincturi 100% naturale.

Read more: Leacuri pentru o memorie „brici“

Siropul de măceşe alungă oboseala

de Mariana Borloveanu

Înrudit cu trandafirul, măceşul păstrează eleganţa acestuia, dar fructele lui sunt un adevărat depozit de vitamine, culminând cu fabuloasa vitamină C.

Read more: Siropul de măceşe alungă oboseala