de Gabriela Niculescu
De la stejar se folosesc în scop medicinal mugurii proaspeţi, rădăcinile tinere, scoarţa internă a rădăcinilor, ghindele şi inflorescenţele, fiecare puse la macerat. Frunzele, ghindele şi scoarţa de stejar sunt foarte bogate în substanţe active şi au proprietăţi astringente şi tonice. Se folosesc contra diareii, dizenteriei şi hemoragiilor, iar pudra de scoarţă de stejar opreşte hemoragiile nazale.
Read more: Cafeaua de ghindă, energizant naturalde Cătălina Tăgârţă
Cunoscute mai ales pentru conţinutul mare de vitamina C, portocalele sunt o sursă excelentă de fibre, dar şi de fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc şi vitamina A. De asemenea, se spune despre aceste citrice că protejează organismul de apariţia bolilor cardiace, reglează colesterolul, ajută la arderea grăsimilor, stabilizează presiunea arterială, rezolvă problemele legate de constipaţie şi sunt bune pentru problemele cu dinţii şi gingiile.
Read more: Portocale versus infertilitatede Dana Purgaru
Anul viitor va intra pe piaţa europeană prima carne vegetariană. Aceasta arată la fel ca o bucată de carne, este la fel de suculentă şi are aceeaşi consistenţă la mestecare.
Read more: Prima carne... vegetarianăde Gabriela Niculescu
Aloe vera este o plantă renumită pentru proprietăţile sale curative, iar efectele maceratului sunt multiple, printre care: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant şi antidiabetic.
Read more: Aloe vera apără ficatulde Liliana Simidon
În viaţa de zi cu zi, rănirile se întâmplă destul de frecvent, aşa că este indicat ca fiecare dintre noi să ştie ce trebuie să facă pentru stoparea sângerărilor şi îngrijirea locului respectiv. De asemenea, este bine să se cunoască plantele ce grăbesc vindecarea.
Read more: Turmericul vindecă rapid rănilede Ana Trifan
- Motto: „Nu te îngrijora, fii fericit, simte-te bine!” (Larry Hagman - J.R.)
Toată lumea a ajuns să-l cunoască după ce l-a interpretat pe maleficul personaj J.R. Ewing, din legendarul serial „Dallas”. Larry Hagman, în vârstă de 80 de ani, se luptă cu cancerul şi crede că a găsit soluţia pentru a învinge boala. La începutul acestui an, actorul a vorbit pentru prima dată despre eforturile pe care le face pentru a ieşi învingător din bătălia pe viaţă şi pe moarte în care l-a aruncat cancerul.
Read more: J.R. din „Dallas“ ţine cură cu verdeţuri ca să scape de cancerde Ana Trifan
Antioxidanţii ne protejează de acţiunea periculoasă a radicalilor liberi, ce provoacă foarte multe boli. Studiile ştiinţifice au demonstrat că aceştia au un rol crucial în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă, stimulând în acelaşi timp activitatea sistemului imunitar şi încetinind procesul de îmbătrânire. Iată care sunt cele mai bune alegeri alimentare naturale pe care le puteţi face pentru a avea parte de efectele benefice ale antioxidanţilor.
Read more: Fructele şi legumele, surse perfecte de antioxidanţide Gabriela Niculescu
Din păcate, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe mame se confruntă cu problema hipogalacţiei (secreţia unei cantităţi insuficiente de lapte în orice perioadă a alăptării), ce impune adăugarea de lapte străin sau alte alimente pentru a asigura dezvoltarea normală a copilului. Vestea bună este că unele plante le pot veni în ajutor, fără efecte secundare.
Read more: Stimulente „verzi“ ale lactaţieide Gabriela Niculescu
Folosit pe vremuri aproape în fiecare gospodărie, uleiul de nucă este astăzi destul de greu de găsit, din păcate. De el ar putea profita toţi cei care suferă de hipercolesterolemie şi sunt predispuşi la arteroscleroză. Având 73%-84% acizi graşi polinesaturaţi, se situează pe primul loc între uleiurile nesaturate, înaintea uleiului de soia (50%-60%) şi a celui de porumb (40%-50%), pentru proprietăţile sale anticolesterolice. El conţine acid linoleic şi oleic şi foarte puţini acizi graşi saturaţi (palmitic şi stearic).
Read more: O comoară pentru corp: uleiul de nucăde Cătălina Tăgârţă
Pirul e „duşmănit” în mediul rural, pentru că este o plantă cu rădăcini puternice, greu de îndepărtat din culturile agricole. Cu toate acestea însă, pirul, care mai poartă denumirea de albei, grâul mâţii, iarba cânelui, pir gros sau pir mic, este în acelaşi timp şi util, deoarece e eficient în caz de indigestii.
Read more: Pirul, eficient în indigestiide Gabriela Niculescu
Nutriţioniştii încurajează consumul de smochine, deoarece acestea sunt bogate în săruri minerale precum potasiu, fosfor, fier, calciu şi sodiu. Smochinele mai au şi efect energetic şi remineralizant asupra organismului nostru.
Read more: Smochinele vin de hac bronşitei