de Cristina Cristache
Transpiraţi excesiv chiar şi în timpul iernii şi nu ştiţi ce deodorant-minune să mai folosiţi pentru a nu irita simţurile olfactive ale celorlalţi? Pentru această situaţie există două cauze: ori suferiţi de o afecţiune a glandelor sudoripare, şi anume hiperhidroză, ori nu folosiţi produsul potrivit pentru reglarea sudoraţiei. Oricare dintre ele v-ar face zile negre, natura are remedii.
Read more: Deodorant natural: uleiul de arbore de ceaide Cătălina Tăgârţă
Pentru a-şi menţine echilibrul psihic şi fizic, fiecare persoană trebuie să consume între 300 şi 420 de miligrame de magneziu pe zi. Ţinând cont de faptul că statisticile arată că trei din patru persoane au un aport insuficient de magneziu, doctor Oz a făcut un top al celor mai bogate zece alimente într-una dintre emisiunile sale (The Dr. Oz Show).
Read more: Zece alimente „tari“ în magneziu, à la doctor Ozde Cătălina Tăgârţă
Diferite de alte fructe oleaginoase prin faptul că sunt sărace în grăsimi şi au un conţinut mai ridicat de amidon, castanele comestibile au o textură sfărâmicioasă şi o aromă uşoară, dulce. Consumate fierte sau coapte, măcinate sau adăugate ca atare în supe şi diverse mâncăruri, castanele au numeroase beneficii asupra sănătăţii.
Read more: Castanele, ideale pentru cardiacide Mariana Borloveanu
- Leacuri mănăstireşti
Pe lângă savoarea şi mirosul plăcut pe care ni le dau baghetele sau pulberea de scorţişoară, trebuie să avem în vedere efectele benefice ale acesteia în ceea ce priveşte vindecarea anumitor afecţiuni medicale. Această mirodenie, folosită cândva la îmbălsămarea regilor, este astăzi un leac de preţ, despre care monahul Siluan de la Mănăstirea Rohia ne-a destăinuit mai multe. Remediu natural pentru eliminarea eficientă a durerilor de cap, scorţişoara omoară bacteriile care generează bolile digestive şi scade valorile colesterolului într-un timp-record.
Read more: Scorţişoara scade colesterolul cu 30%de Daniela Anton
Bogate în vitamine, fibre, potasiu şi alţi nutrienţi esenţiali, fructele uscate sunt soluţia potrivită pentru o alimentaţie echilibrată în sezonul rece, fiind extrem de sănătoase şi de gustoase.
Read more: Sursă naturală de energie: fructele uscatede Cristina Cristache
Despre zeama de varză se ştie că e numai bună, după o petrecere de pomină la care s-au consumat multe licori spirtoase şi bahice, pentru a lecui mahmureala. Însă, zeama de varză e mai mult decât atât; e un buchet de vitamine şi minerale ce ajută la detoxificarea organismului, la vitaminizare, la tratarea unor probleme de sănătate şi chiar la întărirea imunităţii.
Read more: Zeama de varză vine de hac ulceruluide Gabriela Bunea
Albăstreaua este o plantă medicinală cu flori albastre, utilizată în scop terapeutic pentru tratarea diverselor afecţiuni. Creşte în zonele de câmpie şi de deal, mai ales pe lângă lanurile cu cereale, în zone cu climă uscată. Are proprietăţi calmante atât când e folosită intern, cât şi extern.
Read more: Albăstrelele, calmante de excepţiede Carmen Ciripoiu
Steatoza hepatică, ce este cunoscută sub denumirea de ficat gras, reprezintă boala care afectează o treime din populaţia planetei. Din fericire, maladia se poate trata cu remedii din natură.
Read more: Anghinarea regenerează ficatulde Mariana Borloveanu
- leacuri mănăstireşti
Eliminarea limfei este cea mai sigură metodă de înlăturare a acumulărilor de lichide şi grăsimi din organism, acţionând în principal asupra lanţurilor de ganglioni limfatici. Cu citrice, ceai de drăgaică şi rozmarin se poate realiza un drenaj limfatic pe cale naturală, respectându-se leacurile mănăstireşti preluate de la călugări, pe care le-am aflat de la maica Serafima, din pustie. Prin eliminarea limfei se tratează şi afecţiunile digestive, dermatologice şi neurologice, dar şi cancerele de diferite etiologii.
Read more: Drenajul limfatic elimină toxinelede Cristina Cristache
Vezicula biliară, cunoscută ca şi colecist sau fiere, este un organ legat de ficat, lung de circa zece centimetri, a cărui funcţie este aceea de a secreta bila. Aceasta conţine săruri biliare, colesterol, lecitină şi alte substanţe ce contribuie la digestia alimentelor. În momentul în care vezica biliară se îmbolnăveşte sau nu îşi mai îndeplineşte funcţia, apar oboseala, durerile persistente de cap şi stările de rău cauzate în principal de ingestia alimentelor. Medicii recomandă tratamentul chirurgical, însă în cele ce urmează vă vom pune la dispoziţie câteva remedii naturiste care vă pot ţine departe de bisturiu.
Read more: Soluţii naturale pentru detoxificarede Cristina Cristache
E bogată în vitaminele A, C şi K şi conţine în acelaşi timp calciu, fier, zinc, magneziu, mucilagii şi tanin. Supravieţuirea ei nu ţine cont de anotimp sau de temperatură, aşa că este mereu verde şi la dispoziţia celor care au nevoie de binefacerile ei. Pătlagina, căci despre ea este vorba, ne poate fi prieten bun pe timp de iarnă, mai ales că frigul îşi spune cuvântul şi ne îmbolnăveşte de răceli, tuse şi viroze respiratorii.
Read more: Pătlagina vine de hac infecţiilor respiratorii