Main menu

header

Alifii contra bătăturilor

de Anda Postolache

Câte femei nu au fost chinuite de pantofi incomozi, ce le-au provocat răni? Pentru ele, în special, publicăm câteva reţete uşor de realizat, ce le ajută să scape de dureroasele bătături.

Read more: Alifii contra bătăturilor

Sulfina, cel mai eficient calmant

de Claudia Stan

Sulfina (Melilotus officinalis) sau molotrul galben este o plantă ce creşte în zonele de câmpie ale Europei. În fitoterapie, planta ocupă un loc binemeritat, graţie proprietăţilor sale medicinale, ce ajută la vindecarea multor afecţiuni. Pe lângă uzul medicinal, sulfina mai este folosită şi pentru aromatizare.

Read more: Sulfina, cel mai eficient calmant

Salcia vă scapă de frisoane

de Elena Şerban

„De-ai fi tu salcie la mal”…, te-aş face ceai în cana mea… Cam aşa am putea parafraza un celebru cântec interpretat pe vremuri de Mihaela Mihai. De ce am prepara ceai din salcie? Pentru că acesta, realizat din coajă de salcie, este foarte bun pentru a trata reumatismul, guta, răcelile etc.

Read more: Salcia vă scapă de frisoane

Obligeana reglează aciditatea gastrică

de Anda Postolache

Venirea anotimpului rece aduce cu sine şi unele probleme de sănătate. Prin acestea se află şi dereglarea acidităţii gastrice. În acest caz, de neînlocuit în tratamentele cu plante medicinale este obligeana, ce are o influenţă benefică asupra digestiei, mai ales că reglează atât hiperaciditatea, cât şi hipoaciditatea.

Read more: Obligeana reglează aciditatea gastrică

3 ponturi pe săptămână (241)

- Pentru vindecarea mai rapidă de arsuri, degerături, tăieturi şi ulceraţii ale pielii, preparaţi o infuzie din trei linguriţe cu şofran sălbatic, opărite într-o cană cu apă. După ce s-a răcit, înmuiaţi o cârpă uscată în preparat şi aplicaţi pe zonele afectate;

Read more: 3 ponturi pe săptămână (241)

Leacuri din bătrâni pentru tulburări stomacale

de Cătălina Rafailă

Activitatea principală a tractului gastrointestinal este aceea de a transforma alimentele în nutrienţi, folosiţi de organism pentru a produce energie necesară în fiecare zi. Digestia alimentelor se produce în stomac şi în intestinul subţire, unde are loc transformarea chimică în molecule a grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor. La apariţia unei afecţiuni la nivelul stomacului, această activitate nu mai poate fi îndeplinită corespunzător şi pot apărea simptome cum ar fi: arsurile stomacale, greaţă, stări de vomă, diaree sau constipaţie.

Read more: Leacuri din bătrâni pentru tulburări stomacale

Brânduşa de toamnă, analgezic de sezon

de Claudia Stan

Brânduşa de toamnă sau Colchium autumnale este o plantă medicinală ce poate fi găsită în zonele de munte ale Europei. Planta înfloreşte în luna septembrie, iar florile sunt de culoare violet. Este un ajutor de nădejde în terapiile naturiste, fiind considerată un analgezic puternic.

Read more: Brânduşa de toamnă, analgezic de sezon

Cerenţelul opreşte hemoragiile

de Elena Şerban

Dacă numele ştiinţific al acestei plante este Geum urbanum, popular este cunoscută drept cerenţel, rădichioară, crânceş sau cuişoriţă. Planta are o tulpină dreaptă, iar frunzele au formă trifoliată. Florile sunt galben-aurii şi au formă regulată şi sunt aşezate de obicei în vârful tulpinii.

Read more: Cerenţelul opreşte hemoragiile

Ierburi medicinale ce îmbunătăţesc viaţa sexuală

de Ana Trifan

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit plantele pentru a trata probleme de sănătate, inclusiv cele legate de viaţa sexuală. După modul în care acţionează, avem diverse tipuri de plante ce pot ajuta la îmbunătăţirea vieţii intime.

Read more: Ierburi medicinale ce îmbunătăţesc viaţa sexuală

Nuci, pentru o sănătate de fier

de Anda Postolache

Suntem în plin sezonul nucilor şi este păcat să nu beneficiem de calităţile acestora. Din punctul de vedere al caloriilor, este considerat cel mai bogat fruct. Drept care nu va fi consumat de persoanele supraponderale, care sunt angrenate în cure de slăbire.

Read more: Nuci, pentru o sănătate de fier

3 ponturi pe săptămână (240)

- Pentru realizarea unui ceai antidiabetic aveţi nevoie de: coada-şoricelului, urzici, gălbenele, muşeţel, tei, seminţe de ştevie, mentă, teci de fasole, frunze de dud, puţină rostopască, busuioc. Se fierb aceste plante în cinci litri de apă pentru zece minute, se strecoară şi se ţin la frigider în sticle;

Read more: 3 ponturi pe săptămână (240)