de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Guava, arbore tropical originar din America Centrală, furnizează sănătății umane fructe delicioase și frunze vindecătoare, care îl fac un aliat al sănătății și un agent eficient de prevenire a unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Guava vindecă infecţiile gingivalede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Unul dintre arborii-vedetă ai medicinei tradiționale este arjuna, care crește în Asia și se află în centrul unor cercetări care îi confirmă proprietățile terapeutice apreciate de secole.
Read more: Arjuna, de folos în steatozăde Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Dulce-acrișoară, cu o aromă foarte potrivită pentru zilele calde de vară, dar nu numai, rubarba este apreciată nu doar pentru calităţile sale culinare, ci şi pentru beneficiile pentru sănătate, pe care le datorează unui conținut nutrițional remarcabil.
Read more: Rubarba, eficientă în sindromul de reacţie inflamatorie sistemicăde Camelia Onciu
Cunoscut pentru aroma sa dulce și adesea consumat ca înlocuitor al ciocolatei, carobul are o istorie lungă de utilizări ca sursă de hrană și plantă medicinală. Este un arbore de la care folosim păstăile denumite popular și Pâinile Sfântului Ioan. La noi, li se spune roșcove și pot înlocui cu succes cafeaua. Băutura fierbinte preparată din carob nu mai are nevoie de zahăr.
Read more: Roşcovele tratează boli şi înlocuiesc cafeauade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Dieta este considerată un factor major al stilului de viață și joacă un rol vital în reglarea unor factori de risc pentru anumite probleme de sănătate. Alunele au dezvăluit recent, în cadrul unui studiu, proprietăți terapeutice importante.
Read more: Alunele îmbunătăţesc performanţele cognitivede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Una dintre cele mai interesante plante aromatice din perspectiva gustului deosebit este papalo, folosită de secole în bucătăria tradițională din America Centrală și de Sud. În același timp, studiile derulate pe aceste frunze delicioase au scos la iveală proprietăți care au generat intrarea papalo printre alimentele care asigură un stil sănătos de viață.
Read more: Papalo elimină radicalii liberi din organismde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Verde și subtil parfumat, arpagicul este o vedetă nelipsită a gastronomiei mondiale. Foarte gustoasă, această legumă este, în același timp, și foarte sănătoasă, un adevărat aliat al greutății optime și al funcționării normale a proceselor din organism.
Read more: Arpagicul reduce stresul oxidativ la nivelul ochilorde Camelia Onciu
Dacă sunteți în căutarea unui truc ușor pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală, beți apă cu lămâie la prima oră a dimineții. Este o rutină destul de simplă, dar cu efecte extraordinare. Gustul răcoritor vă trezește mai bine ca o cafea și ajută la începerea digestiei și finalizarea proceselor naturale de detoxifiere ale corpului.
Read more: Apa cu lămâie, motorul care pune în mişcare întregul organismde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Medicina tradițională alocă un spațiu generos proprietăților uneia dintre cele mai faimoase tăduitoare ale naturii: traista-ciobanului. Creditat cu numeroase virtuți terapeutice, acest remediu naturist a contribuit la vindecarea unei serii de afecțiuni timp de secole și își păstrează viabilitatea.
Read more: Traista-ciobanului, adjuvant în tratamentul abceselor uretrelorde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Antimicrobian, antioxidant, remediu binecunoscut în medicina naturistă de secole, oțetul de mere continuă să fie studiat de oamenii de știință, care demonstrează constant proprietățile terapeutice ale acestui produs natural.
Read more: Oţetul de mere îmbunătăţeşte gestionarea dislipidemieide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Crud sau fiert, cu un gust pregnant, măcrișul franțuzesc este mai mult decât o vedetă gastronomică - este un adevărat terapeut al naturii, eficient împotriva unora dintre cele mai răspândite afecțiuni.
Read more: Măcrişul franţuzesc previne mutaţiile celulare